Szerintetek természetes dolog, ha gyermektelen pár, szinte a gyerekeként kezeli a kutyáját?
Igazad van, de itt és most ne erről van szó.
A kérdés: gyerek HELYETT kutyáját szeregeti.
.
A kérdésre: ha nem helyes is, de nem helytelen.
Inkább így tegyen, mint vállaljon gyereket, akinek neveléséhez még nem nőtt fel szellemileg.
Anyagi lehetőségek is bejátszanak, a kutya nem fog durcizni, ha nem kapja meg a kirakatban látott babát. Amit pedig a pénztárca nem engedne meg...
Gondolom ez csak annak nem természetes, aki egy állatra másképp képtelen gondolni, minthogy a tányérján legyen.
Kissé szűk látókörű érzelmi intelligenciára vall, ezt nem megérteni.
kinek mi a természetes.
ha valakinek valami oknál fogva nincs gyereke és valami állatot nevelget, szeretget, teljesen felesleges elítélni ezért. kik vagyunk mi, hogy megmondjuk mi lehet neki jó?
viszont azt sem kell lemarni, aki a gyerekeket helyezi előtérbe, mert lássuk azért még mindig ez a természetesebb.
tulajdonképpen míg nem árt másnak azzal, amit csinál, nem teljesen mindegy, hogy gyereket, kutyát, macskát, hörcsögöt vagy majmot nevel?
Nincs ezzel semmi gond. Ha szuletne gyerekuk akkor a kutya automatikusan hatrasorolodna.
Ha az nem tortenne meg, akkor az nem lenne termeszetes, amugy igen.
Önmagában ez se nem jó, se nem rossz. Mindenkinek úgy kell élnie, ahogy neki jó.
A majomszeretet már lehet probléma, akár gyerek, akár állat felé irányul.
Mindent lehet normálisan csinálni, vagy elvakultan, idiótán is.
Sokan rosszul közelítik meg ezt a kérdést. Nem tartjuk többre az állatot, mint a gyereket. Egyszerűen nincs (még, vagy lehet sose lesz) gyerekünk, viszont van kutyánk/macskánk. Szeressek jobban egy nem létező, talán sose megszülető gyereket, mint az állatot, aki velem él, akinek a jóléte tőlem függ, stb? Vagy más gyerekét, akit nem is ismerek?
Alapvetően nem értem, miért lenne mindenképpen pótlék egy állat, akit nagyon szeretünk? Én nem gyerekpótlékot vettem, hanem kutyát és macskát, mert szeretem a kutyákat és a macskákat. Azt se értem, kinek mi köze ahhoz, hogy más hogyan szereti, kezeli az állatot, míg az nem veszélyeztet mást. Az megint egy más téma, akinek gyereke is van, meg kutyája is, és a kutya a fontosabb. De hát sok ilyen van, még csak nem is feltétlen kutya a másik tényező, hanem a szerető, a shoppingolás, a munka, az akármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!