Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyának mikor nő be a...

Kiskutyának mikor nő be a feje lágya?

Figyelt kérdés

Mikor szokik le a csipkelődésről, harapdálásról?

Ez a kiskutyás szeleburdiság mikor múlik el kb?

Még annyi, hogy a vizelet visszatartása mikor éri el azt a szintet, hogy naponta csak 3-4 alkalmas sétával intézi el a dolgát, és a kettő közötti időszakban nem?

Most kb 12-13 hetes. Kezd tele lenni néha a hócipőm vele, nagyon szeretem meg minden, de néha "kicsit" sok.. Mikor lesz belőle nyugodt,komoly, kiegyensúlyozott kutya? :(

2017. febr. 6. 16:12
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Kertes házban lakunk, de ez egy társas ház, nem engedhetem el csak úgy az udvaron.. Az ajtóba lemegy és nyüszög ha ki akar menni. Ilyenkor kiengedem, elintézi a dolgát és visszajön. Naponta nem túlzok de 30x tuti kiviszem ezen felül séta is van... Ha egyedül van ki a fene fogja kiengedni??? A lakást nem csinálhatja össze, laminált padló van mindenhol, több százezres kárt okozna, ha feláztatná a padlót. Van hogy nem is kell semmit csinálnia, csak nyüszög az ajtóba. Kiengedem, de se pisi, se kaki, nem is megy messzire, csak áll és néz. Ezzel nem is lenne probléma ha nem 12345678765432134567 x játszaná el egy nap és én ugyan ennyiszer ugorjak hogy ez most kaki/pisi, vagy csak semmittevés. Az udvaron nem is tudnám magára hagyni, mert amint bezárom az ajtót és nem lát rögtön nyüszít hogy fel akar jönni. Tehát almostálcára szükség van hogy ha éjszaka pisilnie kell, vagy ha nem vagyunk itthon. Tehát a sok okos vadbaromnak üzenem, hogy a kérdésre válaszoljanak, vagy inkább ne írjanak ahhoz hasonlót, hogy ez nem macska, és hogy ki fogom rakni... Egész biztosan..... Azzal is tisztába vagyok hogy nem macska, de szükséges az alom ilyen helyzetekre. A fürdőszobába nem száműzhetem, hogy egész nap ott legyen, mert csak ott nem okoz kárt.......
2017. febr. 6. 17:54
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A kutyát nem lehet alomra szoktatni, és nem is érdemes ezzel próbálkozni, mert magad ellen dolgozol vele, nehezebben lesz szobatiszta, ha azt próbálod tanítani neki, hogy bent is helyénvaló vécézni. Az a kutyának tökmindegy, hogy alom vagy pelenka vagy bármi.

Csipkelődésről, harapdálásról nem magától szokik le, neked kell megtanítanod rá, hogy mit lehet és mit nem.

A szeleburdiság akkor múlik el, ha felnőtt lesz (vagy csak mérséklődik).

A 3-4 sétát is majd 6-8 hónapos kora körül éri el szobatisztán leghamarabb.

Most a kutyád még olyan, mint egy 1-2 éves kisgyerek, még nem várható el tőle szobatisztaság és komoly érett viselkedés, mivel még erre nem érett meg.

2017. febr. 6. 17:54
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

A legutóbbi hozzászólásodra reagálva: nem jó, ha ezerszer ugrálsz neki, mert ő nyüszít és ki akar menni. Rendszert kellene vinni az életébe, az segíti elő legjobban a szobatisztaság kialakulását.

Pl. kora reggel rövid séta, mondjuk 5-fél 6 körül. Míg otthon vagy vele, akkor 2-3 óránként vidd ki, nagyjából ugyanabban az időben, lassan nyújtva az eltelt időt. Kora du megint séta, késő du-kora este hosszú nagy séta, szabadon, más kutyákkal, hogy jól elfáradjon. Késő este 10-fél 11 körül még egy pisiszünet.

Egyedülléthez is el kell kezdeni szoktatni sürgősen, fokozatosan. Nem szabad egész nap körülötte ugrálni, sőt otthon kell hagyni egyedül, először csak pár percre, majd napról-napra hosszabb időre.

A laminált padlóhoz: gondolom, akkor is tudtad, hogy laminált padló van, mikor kölyökkutyát vettél magadhoz. Még hónapokig nem lesz szobatiszta. Az alom miatt még nehezebb lesz megértenie, hogy most akkor szabad bent, vagy nem szabad.

2017. febr. 6. 18:01
 14/20 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nem kéne beszólogatni olyanoknak akik tudják miről beszélnek... az én kutyám is sokszor kellett levinni, eszünkbe sem jutott a pelus. Elég sok mindent összepisilt köztük a parkettát is mert ugye a lakásban csak a nappaliban és a fürdőszobában van linóleum, viszont ez ezzel jár mi felkészültünk erre. Mi annyit csináltunk hogy mikor felébred rögtön vittük le sétálni, viszont az órát figyeltem mert volt hogy túl mélyen aludt... így már 5 hónaposan 100% szobatiszta volt, mostanra 10 órát is kibír, ha sürgős dolga van pl hasmenés azt jelzi, pl nyüszít vagy kaparja az ajtót. Szóval nekem te ne magyarázz... udvarotok is van ami baromi nagy segítség... nekem naponta 7x (!!!) kellett lemennem vele sétálni (hajnalban is)... de megérte...bent egyáltalán nem pisil sőt még betonra sem.
2017. febr. 6. 18:05
 15/20 anonim ***** válasza:
Dobermann, Beauceron és hasonló fajtáknál a kamaszodás vége 3 év. Amúgy meg 1-2.
2017. febr. 6. 18:39
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
Én is csak azt tudom írni, hogy ez az alomra szoktatás egy hülyeség. Ezzel jár egy kiskutya, ha nem tetszik még most ajándékozd el. És sürgősen tüntesd el az almot.
2017. febr. 6. 18:58
 17/20 anonim ***** válasza:
72%

"Kiskutyának mikor nő be a feje lágya?

Mikor szokik le a csipkelődésről, harapdálásról?

Ez a kiskutyás szeleburdiság mikor múlik el kb?

Még annyi, hogy a vizelet visszatartása mikor éri el azt a szintet, hogy naponta csak 3-4 alkalmas sétával intézi el a dolgát, és a kettő közötti időszakban nem?"

Te kérdező, a jóég áldjon meg.. ezeket nem a kutya beszerzése ELŐTT kellett volna megkérdezni és végiggondolni?

2017. febr. 6. 20:08
 18/20 anonim válasza:
0%

Ne hallgass a beszólogatókra. Én nem szoktam ide írni, mert sok a kioktató ember,akik mindent jobban tudnak. De látom el vagy keseredve, ezért elmondom nálam hogyan alakult. Nekem most 8 hónapos a kutyám, mikor elhoztam 2 hónapos volt. Én is társasházban lakom,a 7. emeleten, így esély se volt rá, hogy gyakran levigyem.Mégis 3 hónapos korában már szobatiszta volt. Egyszerű volt a dolog: vettem neki kutyapelenkát, letettem egy olyan sarokba, ahol nem járkáltunk (vagyis nem zavarta senki, mégis közel volt a fekvőhelyéhez) és odaszoktattam. Kezdetben sokszor figyeltem mit csinál, segítettem az elején, hogy mindig odataláljon. Ha nehezen szokna oda, lehet kapni helyhez szoktató spray-t, be kell fújni vele a pelenkát. Most ott tartunk, hogy naponta 2x viszem le reggel és este, kibírja. Remélem neked is sikerül. A harapdálásról, ugrálásról is könnyen leszoktattam: amikor harapott, azt mondtam NEM és az orrára koppintottam. Az ugrálásnál pedig ráléptem a hátsó lábára. Most egyiket sem csinálja.

Sok sikert!

2017. febr. 7. 08:42
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, gratulálok, attól, hogy te ilyen körülmények között tartod a kutyádat, ne bíztasd erre a kérdezőt is. Az nem kifogás, hogy a 7. emeleten laksz, gondolom van lift. Csak te lusta vagy levinni. Egy nap kétszer viszed le? Kíváncsi lennék mit csinálnál, ha tőled is elvárná valaki hogy egy nap kétszer menj el wc-re. Lakásban tartott kutyának 3, de inkább 4 sétára van szüksége, ebből az egyik hosszú. Az a kutya nem szobatiszta, amelyik pelenkára végzi a dolgát, tévhitben élsz.
2017. febr. 7. 09:09
 20/20 anonim ***** válasza:

Szoktad egyáltalán dicsérni, ha kint végzi el a dolgát? Az almot, pelenkát el kell felejteni, hidd el, hogy nem akar itt most senki direkt rossz tanácsot adni neked, mert ilyenkor a válaszolók általában a kutya érdekeit nézik. Persze, aki azt írja, kétszer viszi le egy nap az a sajátját, de ez más kérdés. Ha húsz ember azt írja neked, hogy dobd ki az almot, abban lehet valami nem?

Megpróbálhatsz olyat is, hogy elviszed egy hosszabb sétára, már egész normális idő van, és addig körözöl vele, amíg nem pisil vagy kakil. És akkor rendezel örömparádét, jutalomfalat stb. Ha ezt mindig megcsinálod, lassan megtanulja, de az nem holnap lesz.

Hogy várhatsz el egy 12-13 hetes kiskutyától nyugodtságot? Ilyenek a kiskutyák, ezt tudhattad volna.

Lehet, hogy neked inkább a menhelyről kellett volna elhoznod egy kicsit idősebb, vagy fél év körüli kutyát, bár akkor meg a kamaszkorától kaptál volna hülyét.

Pont az kell a kutyának ami neked nincs, türelem. Főleg amíg ilyen pici. Te vállaltad, te akartad, tessék megrázni magad.

2017. febr. 7. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!