7hetes kiskutyának adhatok puliszkát és kevés pulykamellsonkát?
Nem.
Jó minőségű starter tápot adj neki, esetleg natúr (nem fűszeres, nem sózott) párolt vagy nyers csirkehúst.
Ha tényleg talált kutyus és épp nincs más, akkor jobb, mint a semmi... De sem ilyen kicsi, sem felnőtt kutyának nem érdemes puliszkát, vagy sonkát adni.
A sonka nagyon sós és tele van adalékanyaggal (én embernek sem ajánlom), a kukorica meg nem kell egy kutyának a fejlődéshez.
Valami jó minőségű kölyöktápot kellene neki adni, amint tudsz szerezni. Állatorvos tud ajánlani megfelelőt. A rendelők nagy részében már ott helyben meg is tudod venni a tápot.
Egyébként látta már orvos? Miért nincs az anyukájával? Még mellette volna a helye.
Igen,már vittem állatorvoshoz,az vokt az első
Csak a kutyatápot nem igazán szereti és néha a változatosság kédvéért mást is szoktam neki enni adni
Minőségi kölyöktápot adj neki, abban biztos hogy olyan anyagok vannak, amire neki szüksége van.
Esetleg amit tápon kívül kb. naponta egyszer kipróbálhatsz kiegészítésnek, az a Rizses hús: darált disznóhús, főtt tojás, túlfőzött rizs
Először külön elkezded főzni a rizset, félkész állapotban hozzáadod a húst, a tojást pedig keményre kifőzöd külön. Amikorra minden hozzávaló megfőtt, akkor darabold bele a tojást, és kihűlt állapotban tedd csak a táljába.
A kutyák egyébként nem tudják megemészteni a kukoricát, babot, paprikát (az én kutyám egyszer csórt szemes csemegekukoricát, de nem tudta megemészteni, es egyben jött ki a fenekéből). De nem tudják megemészteni a tejet, cukrot, mézet, csokit (fosnak tőle), hagymaféléket, fűszeres vagy csípős ételeket, tömény zsírból álló húsféléket (mert abból több napig tartó folyamatos fosás lesz). Sok tésztát se tanácsos adni, mert összeragasztja a beleit. Csirkehúst hidegen vagy melegen (de csontot NE!!!), ha nem allergiás rá, disznót főzve, és annak megkaphatja a csontját is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!