Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 18hónapos spánielem agresszív...

18hónapos spánielem agresszív és harap. Mi a teendőm?

Figyelt kérdés
Nagyon okos, és nagyon aranyos kutyus, nagyon sok mindenre megtanítottam már. 6hetes korában lett elválasztva. Tenyésztőtől vettem, ő nem tudott erre mit mondani. Sokszor nagyon kiszámíthatatlan állapotba kerül, és olyankor morog, húzza a pofiját, és ha olyan kedve van oda is kap. Többször meg is harapott mint engem, mint a páromat. Már nem tudok mit kitalálni a viselkedésére. Van hogy a párom simogatja és morog. Amikor én fegyelmezni próbálom, mindig morog, van amikor jelzi, hogy ez nem tetszik neki, akkor oda harap. Pedig soha nem bántottam. A falkavezér szerepét mindig át akarja venni, de olyankor mindig rámordulok, és rácsapok a popsijára. Nem nagyot, csak hogy érezze. Ez sem tetszik neki, mert olyankor is a szokásos morgás, és odaharapás a válasz. Próbáltam elajándékozni, de visszahozzák, mert nagyon hozzám van szokva, és egész nap sír. Velem meg agresszív. Nem tudom mit csináljak, párommal lassan családot is szeretnénk alapítani, de mi van ha lesz baba, és ő gyömöszölni kezdi. Akkor széttépi a gyerekemet? Kérlek segítsetek! A kutyasulit nem tudom megengedni magamnak, most per pillanat nem telik rá. Köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 7. 15:10
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, mindenképpen elolvasom a könyvet.

A 3.hozzászólóhoz pedig annyit fűznék, hogy attól még hogy szeretem az állatokat, és nem vagyok hajlandó őket kínozni, nem vagyok barom... Szerintem aki ilyet ír, az nem is való ide!!! Nem értem mért kell másokat sértegetni ha tanácsot kérnek... Amúgy ha neked írtak volna ilyet, nem tudom hogy esett volna... Ennyi a véleményem!

Mindenkinek köszönöm!

2010. máj. 7. 18:50
 12/12 anonim ***** válasza:
36%

A spánieleknek van egy örökletes idegrendszeri betegsége, ami abban nyilvánul meg, hogy rohamokat kap, ilyenkor morog, támad, kapkod, harap. Nem gyógyítható, veszélyes betegség. sajnos el kell altatni.

A póráz két végénben volt egy ugyanilyen eset, és Victoria Stillwell sem tudott vele mit kezdeni. A másik spánielüket meg tudta nevelni, de nála diagnosztizálták a bajt és miután újra nekiment a gyereküknek, több helyen összemarcangolta, míg vége nem lett a rohamnak, elalatatták.

A helyedben én is ezt tenném.

2010. máj. 7. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!