Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyaki porckorongsérv? FONTOS!

Nyaki porckorongsérv? FONTOS!

Figyelt kérdés
Tegnap mikor hazaértem az iskolából észrevettem a kutyán, hogy nagyon furcsán ül, domborít, majd érzékeny volt a teste első felének érintésére, úgy nyüszített, mint akit ölnek. Na akkor gyorsan irány a doki! Elmentünk, ott semmilyen érintésre nem volt fájdalma, gerincét végig nyomkodták, fejét, nyakát is. Azt mondták csak kicsit rájátszott a dologra, szerintük semmi komoly nem volt, csak egy kis prosztata gyulladásra tippeltek, kapott szteroidos-fájdalomcsillapítót és másnap visszahívtak. Ma is elmentünk, most másik doki volt, megnézte, s amikor a kutya fejt felemelte, elforgatta, akkor nyüszített így jött a diagnózis: valószínűleg nyaki porckorongsérv. Szteroidos infúziót kapott, elég nagy mennyiségben. Elmondták a műtét lehetőségét, és azt, hogy ez nem egy olcsó dolog. Fel kel menni Pestre vizsgálatokra, aztán még a műtét és egyebek, és ezt mi most nem engedhetjük meg magunknak,bár pontos összegeket nem tudunk. Örülnénk ha valaki leírná milyen költségekkel jár a műtét, milyen vizsgálatok, röntgenek egyebek kellenek hozzá és ezek mennyibe kerülnek? A mostani szteroidos (ez az első) kezelés után sokkal jobban van, már nem esik annyira nehezére a mozgás, látszik, hogy a fájdalmai is enyhültek. Szerintetek mennyi ideig maradhat még velünk? És mennyi esély van arra, hogy műtét nélkül is tünetmentesíthető és mennyi ideig? Valamint ilyenkor kevesebb vagy több mozgás ajánlott? Séták mehetnek vagy csak eü. séta? És akinek volt ilyen betegsége a kutyájának az leírna róla mindent? Minden érdekel. Reménykedünk, de nagyon elkeserítettek minket :( !

2017. febr. 1. 19:58
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Gondoltam elmondom mi a helyzet. A szteroid tünetmentessé tette a sérvet mostanáig :( . Ma megint előjött neki. Voltunk dokinál (sajnos egy másik volt, akihez járni szoktunk ő ma nem rendelt), aki mindenképp megint szteroidot akart adni. Mondtuk, hogy a másik dokival még a szteroidos kezelés alatt megbeszéltük, hogy ha megint előjön akkor non-szteroid gyógyszert kap majd. Azt mondta rendben, de azért adott tablettába szteroidot, hogy ha nem hatna, kezdjük el azt adni. Mennyi idő után kéne látszódjon javulás a gyógyszertől? 45 perce kapott kettőt, valamivel szabadabban mozog, de látványos javulás még nincs.

2017. ápr. 6. 19:46
 22/28 anonim ***** válasza:
1-2 nap amíg hat. Gondolom napi kétszer kapja a kutyi.
2017. ápr. 6. 20:00
 23/28 anonim ***** válasza:
Amúgy a szteroid gyorsabb és erősebb mint a non-szteroid. Szóval türelem, szedje a kutya amit előírtak, és pár nap múlva meglátjátok mi a helyzet.
2017. ápr. 6. 20:02
 24/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Napi egyszer kap, tegnap 2, ma 1 , holnap 1 és holnapután 1 szemet. Nem kevés ez?

Tegnap miután bevette a gyógyszert kb. 2 órával már jobban volt, mintha semmi baja nem lenne. Ma viszont , mikor hazaértem még akkor is jól volt, most viszont borzasztó fájdalmai vannak. Nem csak, hogy furcsán, görnyedten ül, de mostmár még feküdni is furcsán, görnyedten fekszik.

(Itt van kép, nem tudom mennyire látszik:

[link]

[link]

Alig mozog, fejét sem emeli fel a földről. Nincs lebénulva, csak fáj neki a mozgás. Ülésben nyüszít, lefeküdni is alig bírt. Igaz, hogy mivel a tegnapi gyógyszert 8-kor kapta meg, a mait is valamikor akkor kellett volna, de nem bírtam ezt a szenvedést nézni, beadtam neki most. Étvágya az szerencsére van. Most hagyom pihenni és reménykedem, hogy hat a gyógyszer. Egyébként Rheumocam-ot kap, ha jól olvasom az orvos írását. Jobb vagy rosszabb, mint a Rymadil? Vagy teljesen mindegy, ugyanaz?

2017. ápr. 7. 15:02
 25/28 anonim ***** válasza:
Jó gyógyszert kap, gyulladás és fájdalomcsillapító hatású, mozgásszervi betegségekre. Szerintem ha ilyen komoly fájdalmai vannak, szteroiddal kellett volna kezdeni, és ha tünetmentes, mehetett volna egy non-szteroid kúra. Ha komoly fájdalmai vannak a non-szteroid mellett, szólj inkább az orvosának, lehet nem elég erős ilyen esetben a non-szteroid.
2017. ápr. 7. 15:13
 26/28 anonim ***** válasza:

"A klinikai válasz normál körülmények között 3

-

4 napon belül észlelhető. A kezelést legkésőbb 10 nap

után abba kell hagyni, ha klinikai javulás nem jelentke

zik."

[link]

2017. ápr. 7. 15:35
 27/28 anonim ***** válasza:
Szóval 3-4 nap múlva jó esetben javulás lesz, de te ismered a kutyusod, ha extrém fájdalma van, szólj az orvosnak akár egy telefonnal.
2017. ápr. 7. 15:36
 28/28 anonim ***** válasza:
2017. ápr. 7. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!