Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Porckorongsérves kutyánál...

Porckorongsérves kutyánál hogyan lehet megoldani a lépcsőzést?

Figyelt kérdés

Hárman sétáltatjuk a kutyát. Sajnos a lifttől még van kb. 10 lépcsőfok. Most diagnosztizáltak a kutyánál kezdődő porckorongsérvet. Én és édesanyám gond nélkül ölbe tudjuk venni a kutyát (7-8 kg), viszont nagymamámnak is gondot jelent a lépcsőzés, konkrétan felhúzza magát a korlát által. Ha ő kutyástúl kapaszkodás nélkül próbál feljönni előbb útóbb baleset lesz. Délben nincs itthon senki, így mindig ő viszi olyankor sétálni.

Kérdezném tőletek hogy ti mit ajánlatok erre az esetre? Esetleg valami táskát, eszközt?

2015. ápr. 20. 13:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Lépcsőzést,saját lábán sehogy. Táska,vagy fogós hám és le kell vinni kézben,de úgysem fogja,hanem simán levezeti és...
2015. ápr. 20. 14:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Van ilyen hámszerű dolog, ami nem csak a mellkasnál megy körbe, hanem a hátánál, mint egy szatyrot meg lehet emelni. De igazából ha a nagymamád is úgy húzza fel magát a korlátnál, akkor ő így se fogja tudni megemelni és cipelni.

Ha nincsenek fájdalmai, akkor 10 lépcsőfok naponta egyszer nem fog rontani az állapotán (bár nem is segít persze).

2015. ápr. 20. 14:32
 3/7 anonim ***** válasza:
napi egyszer nem lesz baja tőle. Ilyenkor inkább a sportot kell mellőzni olyat ami terheli a gerincet. ugrálás, ö.v. stb.
2015. ápr. 20. 18:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Ma is voltunk orvosnál, rá is kérdeztem, ő még a napi egyet se javasolja addig amíg ilyen rossz az állapota. Majd akkor egy minimális lépcsőzés lehet ha jobban lesz.

Nem tudnátok abban segíteni, hogy ilyen emelő hámot hol keressek, mert a netet böngészve még nem bukkantam rá, nagyobb kutyaáruházak honlapján se láttam semmit.

2015. ápr. 21. 23:10
 5/7 anonim ***** válasza:
[link] itt meg tudod nézni. Mikor műtik? És ki?
2015. ápr. 22. 22:36
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a linket!

Nem kell egyelőre műteni, gyógyszeres kezelést kap.

2015. máj. 1. 12:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Már kicsit régi a kérdés, de azért leírom hogy szoktam.

Nekem van egy porckorong sérv műtött pincsim. Nem mindegy, hogyan emeljük fel, természetesen én, és a család megtanultuk, hogyan biztonságos. De ha valakinek vigyáznia kell rá, akkor általában viszem a boxot a kutyával és úgy mennek sétálni, hogy kutya boxba be, lépcsőn le, utcán boxból ki. Így a kutya le is kerül, és aki vigyáz rá, sem aggódik, hogy esetleg rosszul emelte és baja lesz. Nagymamád esetében esetleg ajánlani tudná még a kutyatáskát (de feltétlen tegyetek a táska aljába merevítőt mert általában nincs) és talán még az jobb is, mert akkor nem kézben kell, hanem felakasztja a vállára a táskát, és ő is tud kapaszkodni.

2015. szept. 17. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!