Porckorongsérves kutyánál hogyan lehet megoldani a lépcsőzést?
Hárman sétáltatjuk a kutyát. Sajnos a lifttől még van kb. 10 lépcsőfok. Most diagnosztizáltak a kutyánál kezdődő porckorongsérvet. Én és édesanyám gond nélkül ölbe tudjuk venni a kutyát (7-8 kg), viszont nagymamámnak is gondot jelent a lépcsőzés, konkrétan felhúzza magát a korlát által. Ha ő kutyástúl kapaszkodás nélkül próbál feljönni előbb útóbb baleset lesz. Délben nincs itthon senki, így mindig ő viszi olyankor sétálni.
Kérdezném tőletek hogy ti mit ajánlatok erre az esetre? Esetleg valami táskát, eszközt?
Van ilyen hámszerű dolog, ami nem csak a mellkasnál megy körbe, hanem a hátánál, mint egy szatyrot meg lehet emelni. De igazából ha a nagymamád is úgy húzza fel magát a korlátnál, akkor ő így se fogja tudni megemelni és cipelni.
Ha nincsenek fájdalmai, akkor 10 lépcsőfok naponta egyszer nem fog rontani az állapotán (bár nem is segít persze).
Ma is voltunk orvosnál, rá is kérdeztem, ő még a napi egyet se javasolja addig amíg ilyen rossz az állapota. Majd akkor egy minimális lépcsőzés lehet ha jobban lesz.
Nem tudnátok abban segíteni, hogy ilyen emelő hámot hol keressek, mert a netet böngészve még nem bukkantam rá, nagyobb kutyaáruházak honlapján se láttam semmit.
Köszi a linket!
Nem kell egyelőre műteni, gyógyszeres kezelést kap.
Már kicsit régi a kérdés, de azért leírom hogy szoktam.
Nekem van egy porckorong sérv műtött pincsim. Nem mindegy, hogyan emeljük fel, természetesen én, és a család megtanultuk, hogyan biztonságos. De ha valakinek vigyáznia kell rá, akkor általában viszem a boxot a kutyával és úgy mennek sétálni, hogy kutya boxba be, lépcsőn le, utcán boxból ki. Így a kutya le is kerül, és aki vigyáz rá, sem aggódik, hogy esetleg rosszul emelte és baja lesz. Nagymamád esetében esetleg ajánlani tudná még a kutyatáskát (de feltétlen tegyetek a táska aljába merevítőt mert általában nincs) és talán még az jobb is, mert akkor nem kézben kell, hanem felakasztja a vállára a táskát, és ő is tud kapaszkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!