Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Whippet vs. Vizsla. Melyiket...

Whippet vs. Vizsla. Melyiket válasszam? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Szeretnék egy kutyát, és sokáig a rövidszőrű magyar vizslán gondolkodtam, de közben megismertem a whippet fajtát, és most nem tudok dönteni. Olyan fajtát szeretnék,(+ úgy nevelném, ill. más fajta most nem játszik), aki mindenkivel jól kijön, idegenekkel is, akár a betörővel is. Társasági kutyust. Lakásban lakna, iskolába járna, hétköznap kb. 4 órát lenne egyedül, vinném sétálni, futni, futtatni, túrázni, tanítanám nem csak az alap dolgokra. Kezdő kutyás vagyok, de hosszú távú terveim között van a terápiás kutya kinevelése is (nem feltétlenül most, első egyednél), így alaposan megismerkednék a fajtával. A vizslával az a gondom, hogy nekem már túl "rámenős", nem kisgyereket szeretnék. Nyilván szeretném, ölelgetném, stb, de nem ő lenne az első számomra. A whippet fajtáról még csak annyit tudok, amennyit könyvekből, szakirodalomból megtudhatok, így elsősorban whippetes gazdik tapasztalatait várnám, illetve olyanok válaszait, akik alaposan ismerik mindkét fajtát. Köszönöm.

2017. jan. 30. 10:08
1 2
 11/15 anonim válasza:
Nostény vizslám van. 2 éves. Eszméletlen mennyire ragoszkodo hozzám. Semmi nem érdekli, se már ember, se már kutya, csak én. És eszméletlen mennyire energikus, nem lehet lefárasztani. Falun lakok. 11 áras házteruleten, egész nap kint a kutya az udvaron, hetente 2x el van véve mozogni biciklivel futni, de ha hazamegyunk 8 km után, még mindig hozza nekem a labdát dobálni és fut tovább az udvaron. Lakásba nem ajánlom a vizslát, és olyan embernek se, aki csak ugy otthon akar tartani kutyát. A vizslával tényleg foglalkozni kell, nagyon nagyon sokat. Mozgatni is kell, de még tobbet vele lenni. Tény, hogy nagyon nagyon okos, mindenre megtaníthato, fejlodik, és maga is képes tanulni a szokásokbol. Minden évben kikapar 2 kis virágot vagy bokort, de csak a legkisebb 10-20 centisebb. Jelentosebb kárt még nem csinált idáig. Szerintem ennyi belefér. utoszónak, az én vizslám udvarom van, de parancsra kakil, hátra van híva a kert végébe, és parancsra elvégzi. Kerti szinten szobatiszta, reggel este hátramegy kakilni.
2017. febr. 8. 15:15
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia! Végre egy whippetes kérdés. Mostanában én is sokat gondolkodok, hogy ha egyszer fajtatisztám lesz, mit válasszak, és ők nagyon tetszenek! Sajnos egyelőre én is csak leírásokból ismerem, de tetszik ez a "kikapcs-bekapcs" stílus, mert úgy vélem, pont egy ilyen kutyával passzolnánk: ha kell sétálunk, barangolunk, de van, hogy nincs kedvem kidugni sem az orromat, és ahhoz is képes alkalmazkodni, macskamód csak heverészni egész nap. Az, hogy gyönyörűek, csak grátisz.

Szóval nagyon várom én is aktív whippetes válaszát információgyűjtés céljából. Bocsi az offért, csak nagyon megörültem a kérdésednek :)

2017. febr. 9. 20:36
 13/15 anonim ***** válasza:

Fentebb már írták, hogy igen a whippet az szaladgálásra van, az értelmi szintje is kb ennyi. De nem fog veled barangolgatni, párszor már kellett whippet után rohannunk, mert elengedtük a kutyákat és csak azaz egy kutya volt, ami nekivágott a mezőnek. Amikor hívtuk, pont olyan távolságban volt, hogy ne tudjuk elkapni. Aztán elindultunk autóval, hogy majd akkor követ minket, de lefutotta azt is...

Otthon elvan, heverészik, ha unatkozik akkor ugyanúgy tud rombolni is. Ha nem viszed lemozgatni, akkor nem séta lesz, hanem végig húz a fél városon és természetesen ez nem elég neki.

Bár lehet, hogy én rossz kutyát ismertem, de volt a másik véglet, akivel lehetett túrázni, rögtön visszajött ha hívták, otthon csak fetrengett és elaludt a tvn. Ez a kutya járt kutyaoviba és kutyasuliba, amíg felnőtt nem lett, valamint a gazdái állandóan vitték kerékpározni, túrázni, futni és természetesen coursing edzésekre is.

Fajtán belül is minden kutya más, kifoghatsz nehezebb természetű és jobb természetűt is. :)

2017. febr. 11. 22:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekem van egy magyar vizsla-whippet keverék kutyám, a menhelyről mentettük, kan és most 3 éves. Nagyon szép, okos, könnyen tanítható és jó házőrző. Nagyon szeleburdi volt, ezért ivartalanítani kellett.

A Wipphetről azt hallottam, hogy nem túl ugatós, nincs kutyaszaga. A legkisebb agárfajta. Észak-Angliában tenyészették ki és sikátorokban futatták őket. Ezért a "parasztok versenylovának" nevezték.

A magyar vizsla könnyen tanítható, nagy mozgásigényű kutya. Sokat kell mozognia(ahogy a Wipphetnek is). A kisebb gyerekeket fellökheti. Apportkutya. Neve a 'vizslat' szóból ered.

2018. szept. 18. 20:54
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem a whippet a legkisebb agárfajta, hanem a kis olasz agár :)
2019. máj. 24. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!