Whippet vs. Vizsla. Melyiket válasszam? Bővebben lent.
Az exemnek van whippetje, nem valami okos kutya, ha úgy tartja kedve, akkor lehet utána rohangálni, mert nem akar beszállni az autóba. Egész nap alszik, elvan a kis világában, ha van a közelben coursing pálya, akkor a kutyasuli helyett inkább oda járjatok. Nem ugat, nem jelez, emberekkel és kutyákkal kompatibilis. Ő csak arra való, hogy fusson, másra nem alkalmas.
A vizsla jóval intelligensebb, tanulékonyabb, nem annyira érzékeny, mint egy agár.
Természetesen, ha neked csak arra kell, hogy eljárkáljál vele ide oda, illetve városban laksz, végülis mindkettő fajta jó választás.
Szerintem mind a kettő fajta jó hozzád. A whippet tán annyiban jobb, hogy kisebb, mint egy vizsla, de ha beindul, akkor nagyon megy. Amúgy az agarak olyanok kb mint a macskák, ha szaladgálnak akkor kis cirkálók, otthon meg kidőlnek a kanapén (a gazdival persze) és hangjuk nincs :D Társaságban igazi kis bohócok.
Szerintem ugyan úgy taníthatók, a gazdin múlik minden egyébként is, mert nincs hülye kutya. Válaszd azt, amelyik jobban tetszik, meg persze ha van rá kereted, mert a whippet drágább, mint a vizsla, 100+ biztos van.
100 alatt is ki tudsz fogni már whippetet, ha mondjuk van valami szépség hibája, 2 tenyésztő van az országban, érdeklődni kell
ha vizsla, akkor fajtamentés :)
A vizsla valóban borzalmasan tapadós és már szinte idegbeteg módon energikus, nem tudsz annyit mozogni vele, hogy fáradtnak lásd.
Nekünk sajnos az van és még csak 1 éves, ki tudja meddig él, nagyon megbántam, hogy elhoztam :((
A whippet sokkal nyugisabb kutya.
utolsó mennyit fárasztod a kutyát?
kérdező . ha a tenyésztőnek elmondod milyen kutyát szeretnél, nem fogja a legaktívabb kutyát odaadni, inkább a legkevésbé aktívat (azért futni, kirándulni vele is simán eljárhatsz sőt..)
Kedves 6-os, az 5-ös, vizslás vagyok.
Programjainktól függően változó mennyit mozog a kutyánk (amúgy 2 van, de a másik nem vizsla, ő sokkal nyugisabb).
Van amikor csak 1,5-2 órát vannak lent, de ilyenkor sem pórázon, hanem a lakásunk melletti réten, folyóparton sétálunk, rohangálnak össze-vissza, játszanak más kutyákkal.
Viszont a vizslát ahová csak lehet, a párom magával viszi a sétákon kívül is és heti 1-2 alkalommal a közeli erdőbe is elmegyünk legalább fél napos kirándulásra ahol szintén el vannak engedve a kutyák.
Volt, hogy 30 km-el távolabbi faluba vitte kerékpár mellett, az oda-vissza 60 km és ez csak az út, előtte-utána is rohangált a kutya és akkor is kb. fél órát láttuk fáradtnak, utána feltöltődve ismét tettrekész volt.
Tudom, hogy egy vadászkutyának pont ilyennek kell lennie, aki szereti a fajtát annak ez biztos nagyon bejön, engem sajnos idegesít, én a nyugalmat szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!