Melyik az ideálisabb fajta, a bullmasztiff vagy a boxer, ha családbarát őrző kutyát szeretnék?
Családbarát házőrző kutyát keresek, kertes házba kisgyerek mellé. Testfelépítése tekintélyt parancsoló legyen, (mivel nem a legjobb környéken lakunk) de ápolása ne igényeljen sok energiát, ezért a rövid szőrű „igénytelen” fajták érdekelnek, amik télen sem fáznak az udvaron. Elsősorban két fajta érdekel, a bullmasztiff és a boxer. Fontos, hogy a kutya jól tanítható legyen kutyaiskola nélkül is, és hogy ne csak egy falkavezért fogadjon el, hanem a család minden tagjára egyaránt hallgasson. Ismereteim szerint a boxer barátságos, az idegenekre sem támad rá nagyon nyomós ok nélkül, viszont talán túl nagy a mozgásigénye, és attól tartok, hogy túl sok odafigyelést igényel, és mivel dolgozunk, a nap 24 órájában nem tudunk vele foglalkozni.
A bullmasztiff úgy tudom, túlságosan is hajlamos a család megvédésére akár egy hangosabb vagy hadonászó vendég ellen is, ami aggasztó lehet, mert nem szeretnénk bezárva tartani a kutyát, ha látogatónk jön. Ami mindkét fajtánál kérdéses, hogy mennyire szocializálható, főleg hogy kan kutyát szeretnék.
Olyan emberek válaszait várom, akiknek van tapasztalatuk e két fajta tartását illetően. Köszönöm a tanácsokat előre is!
Na erről beszéltünk az egyik kérdésnél! Normális kérdező konkrét elképzeléssel, csórónak sem tűnik írása alapján és csak nyomatják a menhelyit, leszólják a fajtatisztát ahelyett hogy a kérdésre válaszolnának.
Kedves kérdező szerintem manapság egy bulmasztiff inkább nagy maci mintsem hogy vadállat. Inkább a boxert ajánlanám, mivel sokkal mozgékonyabb, biztos hogy egézségesebb is mert nem olyan nagy, és nagyon jó munkakutya, látni versenyeken szóval biztos hogy őrzi a házat.
Annak idején én is azt hittem.. De igaza van a srácnak nem mindegy milyen kutya az ember társa, mert sokat jelent ha van egy szerető társa az embernek de sok fajta kutyának más a véleménye a családról, más a véleménye az idegenekről és van amelyik megbolondul öregkorára.
Én boxer tulajként tudom ajánlani a boxert teljesen meg van vele elégedve a családom. Ideális társ lehet nektek is.
Ajánlom a sárgát, nem kell vágottfül, feketemaszk fehér jegy és fehér tappancsok ez a fajta mindenkinek elnyeri a tetszését.
Köszönöm az eddigi válaszokat, úgy érzem egyre nehezebb lesz döntenem, hiszen mindkét kutya tünemény! :)
Eddig csak keverék befogadott kutyusaink voltak, sajnos a kedvencem, az utolsó öregkorára kiszámíthatatlan lett és a gyerek miatt el kellett altatni, mert befogadni senki nem akart egy 14 éves kutyát. Soha többé nem akarok ilyet átélni. Azt hiszem ezzel válaszoltam az első kommentelőnek.
Ha a nap 24 órájában dolgozol az nem jó egy kutyának se!
Egy fajtatisztának és egy keveréknek sem.
Bele fog őrülni és kiszámíthatatlan lesz mint az előző kutyátok.
Szerintem maradjatok a riasztónál ha olyan környéken laktok.
Ez csak egy jó tanács, az állat és a ti érdekeiteket tekintve!
nos tehát: ha a lábméreted megfelelő zöld színű pulóvereket hordasz és szereted a málnaszörpöt akkor te alkalmas vagy k8utyatartásra.. :D
Viccet félretéve: nem ismerem a bull-t de a boxert igen én nagyon ajánlom, sokat dolgozok meg az asszony is de nagyon jól elvan akkor is ha otthon vagyunk és ha nem. Csak legyen a boxernak egy labda hogy unalmas óráiban tudjon mivel játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!