A diszplázia az öröklődésen kívül mitől alakulhat még ki?
kölyökkori túlerőltetéstől is (pl. túl korán és túl sokat futatták, vagy sokat ugrált, tehát túl erőltette a lábait.)
még attól is lehet, de ez csak súlyositja,ha 1 éves kora elött gyorsan nőtt, mert nagyon magas fehérje tartalmú tápot kapott.
Köszönöm a válaszokat!
Azt nem értem, hogy kölyök korban minőségi táppal ajánlatos etetni, azok viszont magas fehérjetartalmúak.
Ha csúszós kövön nő fel egy kutya, az sem tesz jót.
A magas fehérjetartalmú tápokról meg annyit, hogy nekem 2 nagytestű kutyám van, és kölyökkoruk óta Acanát ettek. Nem nőttek gyorsan, nem lettek túl nagyok, és nem diszpláziásak.
(ezt az első válaszolónak írtam)
Diszpláziás csak akkor lehet a kutya, hogyha örökli a HAJLAMot.
A szerzett diszplázia gondolata csak feltételezés, eddig még nincs rá komoly kutatás, sem bizonyíték.
A fentebb felsorolt dolgok (étel és mozgatás minősége, mennyisége, lépcsőzés) csak hozzájárulnak a betegség megjelenéséhez és súlyosságának fokához.
2 ugyanolyan röntgenű kutya lehet nagyon jól és nagyon rosszul is, a fentebb felsoroltak függvényében.
Ha nem örökli a hajlamot, de rosszul van tartva, nem megfelelően van mozgatva, természetesen lehet csípőproblémája, csont gyengesége, mozgás beszűkülése, stb., de az nem dp; a dp sokkal összetettebb, bonyolultabb betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!