Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Diszplázia szűrés, tapasztalatok?

Diszplázia szűrés, tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Konkrétan az érdi Dr. Sivernél szeretnék rtg-t csináltatni, mivel felvétel tekintetében róla eddig csak jót hallottam, viszont elbizonytalanodtam, mivel azt is mondták róla, hogy valami brutális módon altat, és több órát szenvednek a kutyák mire magukhoz térnek :S

Fontos volna, hogy egy európai minőségű, mélyaltatásban történt, tehát jól kihúzott felvétel készüljön, amiben tudom, hogy jó az említett orvos, de félek,hogy nagyon megsínyli a kutyám... Ha esetleg megosztaná velem a tapasztalatait az, aki NÁLA szűretett, akkor azért hálás lennék.

2011. okt. 3. 07:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez fajtától is függ. Minden fajtát másképp kell altatni, vannak az anastesiara érzékenyebbek (pl. egy ír farkast megölsz ha kilóra arányosan annyi altatót adsz neki mint pl.egy németjuhásznak)

Tehát kérdezd meg az orvost, hogy altatott-e már olyan fajtát mint a tied.

Amikor én megvettem a kutyáim , az első szedálás előtt az orvos negyyed órát ült a net és a könyvei feleltt, hog biztos lehessen az adagban, mert még ilyet nem altatott.

2011. okt. 3. 07:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Én nem nála csináltattam, de az biztos, hogy mire kijöttünk a rendelőből, már elkezdett ébredezni, rángatózni, majd hazaérve még 3 órán át az autóban kellett hagynunk, mert nem bírtuk kivenni. Meg kellett várni, amíg legalább annyira magához tér, hogy kétoldalról támogatva, emelve a saját lában el tudjuk irányítani a fekhelyéig. Ez este volt, másnap reggelre már teljesen kitisztult a tudata.
2011. okt. 3. 11:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Én minden kutyámat Dr. Sivernél szűretem. (Csipő, könyök, szem, sziv). Csak jót tudok mondani róla. Nyilván minden kutya másképp reagál az altatásra, leginkább ébredéskor fordulhat elő remegés. Csak ugy engedi el a kutyát, amikor az már észnél van.
2011. okt. 3. 12:40
 4/7 A kérdező kommentje:

az a baj, hogy ettől ellenkező tapasztalatokat hallottam...

konkrétan ugyanolyan fajtájú kutyával, mint az enyém ment el ismerős csípő-könyök szűrésre, és utána 4-5 órán keresztül feküdt a kutyán otthon, mert annyira dobálta magát szerencsétlen... :S

ő nem volt eszméleténél, mikor hazaküldte.

a felvétel szuperjó lett, és gyönyörű papírt állít ki, rászkennelve az eredményekkel, orrtükörlenyomat, meg minden, szóval erre nem volt panasz. csak ez, hogy féltem a kutyát...

2011. okt. 5. 07:30
 5/7 anonim ***** válasza:
akkor máshoz kell menni. te kértél személyes tapasztalatot, én az enyémet leirtam. 7 éve szüretek nála, még sosem volt problémám.
2011. okt. 5. 15:40
 6/7 A kérdező kommentje:

oké, nem akadékoskodni akartam, hanem a fentebbi válaszokra reagálva írtam, hogy pont azonos fajtájúval esett meg ez az eset.

azt is tudom, hogy nem létezik olyan állatorvos, akiről mindenki csak jót nyilatkozna. még gondolkozunk a dolgon.

köszönöm a válaszokat!

2011. okt. 5. 16:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Ki is akarod értékeltetni, vagy csak a magad megnyugtatására szeretnéd? Ha nem hivatalosan akarod, akkor ne altatásban csináltasd. Jó nem tudja kihuzni 100 %-osan de azért az látszik, hogy jó-e vagy sem.
2011. okt. 5. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!