Szeretnék egy 100 kg-os kutyát. Milyen fajták jöhetnek számításba?
Lenne mellé valami örökmozgó féle is, mint pl a vizsla.menne szaglászna, járőrözne.
De ha komolyabb munka van, akkor ott lenne ő.
Szóval szeretnék egy nagyon komoly hústornyot az udvarba. Viszonylag nagy udvar bőven van helye két kutyának is.
Ki milyen fajtát ajánlana és miért?
A 86%osnak írtam hogy női módon ír, meg a gondolkodása olyan.
nem a 78 %nak.
csak te rögtön utána írtál.
Azt félreértetted.
Ez nekem is feltűnt.
Meg nem is értem, mi értelme pontozni egy ilyen témakörben.
21es vagyok igen nő vagyok és többet konyítok a kutyákhoz mint te...
Megint leírom a standard nem véletlen van eghatározva. A standard alatt lévő és felett lévő kutyákat nem is tenyésztik tovább, ezzel biztosítva a fajt állandóságát. Hogy nézne ki pl. van 10 kilós bernáthegyi meg 90 kilós. A kutyáknál az átlag SENKIT nem érdekel. Az emberekkel példálóznod hülyeség volt, hiszen nem méretre tenyésztik, őket mint a kutyákat...
De nekem még mindig nem fér a fejembe, hogy milrt fontos, hogy a kutya meghízzon 100kg-ra ezt magyarázd már el kérlek. Miért nem jó az 50-60-70?
Őrkutyának, ha fajtatiszta kutyát szeretnél: moszkvai őrkutya, kaukázusi juhász, KÁJ, komondor, kuvasz.
Rövid szőrű kutya, mint pl. a nápolyi masztiff nem alkalmas erre, a hideget nem bírják, az ízületei fognak tönkremenni.
Bár látom, nem hiszed el, de 100 kg-s fajtatiszta kutya nemigen létezik. Persze biztos el lehet így hízlalni, de az baromi káros a kutyára, szívére, ízületeire stb. Jóval megrövidítik az életét.
Jók ezek a fajták, amik fel lettek sorolva.
Igen, olyan kutya kell, ami őriz és véd.
Ahogy írtam is mellette van egy örökmozgó, ami jelez, és időben odaér a tetthelyre, ha valamit meg kell fogni.
És ha komolyabb akció van a birtokon, arra kell a hústorony.
Ezek közül a fajták közül majd nézegetek.
Számomra nem az a probléma a 100 kg-os kutyával, hogy nincs, hanem, az, hogy ha már veszel egy hatalmas dögöt, ami amúgy is kevés ideig él és elég hamar ízületes lesz, nem kéne még ezt egy plusz 20 kg-mal fokozni, mert a végén nem fog menni sehova, főleg nem a betolakodóra...
egy ilyen kutya nem hústorony, hanem maximum zsírtorony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!