Szeretnék egy 100 kg-os kutyát. Milyen fajták jöhetnek számításba?
Lenne mellé valami örökmozgó féle is, mint pl a vizsla.menne szaglászna, járőrözne.
De ha komolyabb munka van, akkor ott lenne ő.
Szóval szeretnék egy nagyon komoly hústornyot az udvarba. Viszonylag nagy udvar bőven van helye két kutyának is.
Ki milyen fajtát ajánlana és miért?
Te nagyon sötét vagyXD a standard nem egyenlő az átlaggal.... A standard azt jelenti, hogyha a kutya méretei, színe, felépítése megfelel a standardnak, akkor az fajtatiszta. (nem véletlen szelektálták a standard szerint). Ami felette van vagy alatta az hibás!!! vagyis nem szabad tovább tenyészteni.
A pároztatást meg most felejtsd el. Nem elég, hogy beszerzel valami szapis gigakutyát még szaporítani is akarod?? Szerinted nincs elég keverék a menhelyeken?? Amúgy meg mi ez a 100 kiló mánia?? neked legyen a környék legnagyobb kutyája, mert a 90 kiló már megszokott vagy mi fsz van??
"Te nagyon sötét vagyXD a standard nem egyenlő az átlaggal.... A standard azt jelenti, hogyha a kutya méretei, színe, felépítése megfelel a standardnak, akkor az fajtatiszta. (nem véletlen szelektálták a standard szerint)"
Akkor te meg nem tudsz szöveget értelmezni(én nem írom hogy sötét vagy).
Pont leírtad mi az ami az átlagot jelöli a kutyatenyésztésben a standard szóval jelölik.
Hozza a fajtájára jellemző átlagos jegyeket.
Magad írtad, ha ettől eltér, nem kell tenyészteni.
magyarul átlag,csak nálad standard.
A standard a fajta ELŐÍRÁS és NEM átlag.
Amúgy minek tetted fel a kérdést ha Ennyire okos vagy? :"D
Jó lenne tudni mi mit jelent. Igen, kérlek szenneld be a kutya törzskönyvét és csinálj egy képet amin a mérlegen van és kiírja
*szkenneld be
*amin kiírja hogy 91 kg
Amúgy szerintem lány lehetsz, ahogy írsz.
Az én kutyáim nem mennek menhelyre.
Én szoktam még járni menhelyre, ha van fölös kutyatápom elviszem nekik adományként.
Az én kutyáim tisztességben nőnek fel, igaz, munkakutyák.
Dolgoznak.
De akkor mikor kedvük van, hiszen a feladatuk a birtokvédelme.
A feladat teljesítése rájuk van bízva.
Ezt ők is tudják, hiszen ha pl fognak egy macskát(megfogják, de nem pusztítják el), akkor kapnak egy jutalomfalatot.
vagy pl más betolakodó állatot.
Volt mikor a vizsla patkányt fogott.
Bakker XD
37 éves férfi létemre megkaptam hogy lányosan írok :"D
Akkor nekem meg van egy hosszúlábú tacskóm.A sok hülye meg dobermanozza mindig ,pedig csak kicsit kilóg az sztendert átlagból és nyurga lett.
A fajta leírása a végleteket is tartalmazza,néhány kiló felfelé, ha hízott a kutya, akkor elmegy,bár akkor is rámondják hogy túlkondícionált..de ha eleve jóval nagyobb ,akkor nem. Nem tesz jót egy kutyának a túl nagy méret,se egészségileg se használhatóságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!