Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám szétrágja a bútorainkat...

Kutyám szétrágja a bútorainkat, falainkat, ajtókat, kanapét, felágaskodik a szekrényre, leránt dolgokat (? )

Figyelt kérdés

Már másfél hete 2*40 percet és 1*10 percet viszem sétálni naponta. Futhat, játszhat, nevethet az utcán, téren, parkban. Nevelve van, hogy ne feszítse a pórázt, visszajöjjön, ha hívom. Mégis, mindig, mikor hazamegyek, valami kárt tesz. Tegnaptól pedig nappal helyett, a lefekvésünk után rágta meg a bútorokat az előszobában.

Mekkora kenelt érdemes venni egy kb 8-10 kg-s, hosszúlábú (de azért nem agár típusú) kutyának?

2017. jan. 20. 09:27
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
9-es: DÚL benne az energia, ez látszik. Akkor a kenelen elgondolkozom.
2017. jan. 20. 10:12
 12/21 A kérdező kommentje:
Van valakinek eladó használt kutyaketrece?
2017. jan. 20. 10:32
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha dúl benne az energia, akkor az ha bezárod nem megoldás. Mi 1X 45 percet, 1X 20 percet és 1X MINIMUM 1 órát vagyunk lent a viszonylag magas energiaszintű tacsinkkal. Esetleg labdázzatok, azzal nagyon könnyen le lehet fárasztani. És nagyjából 2X annyit sétáljatok mint most. Az meg, hogy mióta megkergették nem játszik azért van, mert túlságosan megijedtetek, vigasztaltátok és ezzel megmaradt benne a félelem. Magától elfelejtette volna 2 perc után.
2017. jan. 20. 10:47
 14/21 A kérdező kommentje:

Vigasztalta a fene, oda se hívtuk utána.

Viszont a labdát nem mindig hozza vissza, mert sokkal érdekesebb szaglászni, meg macskaszart keresni :D Az jó lehet, hogy ha visszahozza, adok neki jutifalatot?

2017. jan. 20. 10:57
 15/21 anonim ***** válasza:
Igen, az is egy módszer. Sose kergessétek, mindig ő hozza oda. Egy kiadós labdázás után nem lesz kedve rombolni.
2017. jan. 20. 11:03
 16/21 A kérdező kommentje:

És ha nem hozza vissza, csak játékosan továbbszalad mellette?

Vagy ha visszahozza, de továbbszalad mellettem? :)

2017. jan. 20. 11:09
 17/21 anonim ***** válasza:

9-es válaszát osztom a ketreccel kapcsolatban.

De téged nem értelek... megoldást keresel arra hogy a kutya ne rágja szét a házat mégis valamit mondanak azt megmagyarázod.Az a kutya ami szétrágja a házat az NINCS MEGNEVELVE!

És igenis sokat számítana neki a számodra feleslegesnek tartott kutyasuli,megbarátkozna a kutyákkal.Mert ahogy írtad fél... És hidd el tudna újat mondani egy több éve kutyákkal foglalkozó ember neked.

2017. jan. 20. 11:20
 18/21 A kérdező kommentje:
17-es, akkor te félreértettél. Én nem leszóltam a kutyasulit, hanem választ vártam, hogy tényleg javíthat-e a kutyán. El fogom vinni, ez már biztos!
2017. jan. 20. 11:22
 19/21 anonim ***** válasza:
Akkor félreértettem,csak úgy találsz megoldást ha mindent kipróbálsz.Lehet suli kellesz neki,lehet nem.De rontani biztos nem fog. Lefárasztásnak és biciklizni is szoktam vele,ha szoktál vidd magaddal kevés idő alatt letudod vele. Utána már csak feküdni lesz kedve a házba nem rongálni.
2017. jan. 20. 11:49
 20/21 A kérdező kommentje:
Csak olyan hideg van, hogy lefagy még a t*k*m is a bringán. Utoljára októberben vittem, de jó ötlet amúgy.
2017. jan. 20. 13:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!