Állatkínzásnak számít, ha egy kutyát bezárva tartanak egy 6-8 nm-es kennelben, ahol nem lakik ott életvitelszerűen a gazda?
Amit a 6-os belinkelt, az én kérdédem. Ausztráliába utaztam a keresztapám temetésére, nem nyaralni.
És nem fél órára vannak kiéngedve, hanem reggel kiengedi, este bezárja.
Ha otthon vagyunk is így vannak, meg én járok velük futni, játszunk de azért azt nem várhatom el a szomszédtól, hogy napi2-3 órát foglalkozzon az én kutyáimmal.
Kérdező, csak, hogy ne offoljak ez milyen ingatlan? Építkeznek oda fognak költözni? Ez átmeneti vagy így képzeli el az elkövetkező 10 evet?
Azért ezeket jó lenne tudni. :)
Hivatalosan nem állatkínzás, nem fogják érte büntetni. Legfeljebb csendháborításért, ha a szomszédok feljelentik, hogy éjszaka is ugat a kutya.
De olyan szempontból állatkínzás, hogy a kutyának ez nem jó! Ideges, frusztrált, nincs se szellemileg, se fizikailag lefárasztva, igazából az alap szükségletei nincsenek kielégítve. Ebbe szoktak beleőrülni.
Idővel bekattan szerencsétlen :(
állatkínzás életvitel szerűen totál egyedül hagyni egy kutyát 23 órára. Naponta elvinné 2-3 órára sétálni jobb lenne, de még az sem ideális teljesen. Kutya társaslény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!