Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Állatkínzásnak számít, ha egy...

Claysiss04 kérdése:

Állatkínzásnak számít, ha egy kutyát bezárva tartanak egy 6-8 nm-es kennelben, ahol nem lakik ott életvitelszerűen a gazda?

Figyelt kérdés
Naponta jön hozzá, picit kiengedi, kb- fél, egy órára, nem lehet azt sem mondani, hogy nem szereti. De rövid idő után újra visszazárja és magára hagyja a kutyát és az ingatlant. A kutya olykor órákig szívszaggatóan sír nap közben ill. éjszaka is.
2017. jan. 18. 11:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%

Amit a 6-os belinkelt, az én kérdédem. Ausztráliába utaztam a keresztapám temetésére, nem nyaralni.

És nem fél órára vannak kiéngedve, hanem reggel kiengedi, este bezárja.

Ha otthon vagyunk is így vannak, meg én járok velük futni, játszunk de azért azt nem várhatom el a szomszédtól, hogy napi2-3 órát foglalkozzon az én kutyáimmal.

Kérdező, csak, hogy ne offoljak ez milyen ingatlan? Építkeznek oda fognak költözni? Ez átmeneti vagy így képzeli el az elkövetkező 10 evet?

Azért ezeket jó lenne tudni. :)

2017. jan. 18. 14:43
 12/17 anonim ***** válasza:

Hivatalosan nem állatkínzás, nem fogják érte büntetni. Legfeljebb csendháborításért, ha a szomszédok feljelentik, hogy éjszaka is ugat a kutya.

De olyan szempontból állatkínzás, hogy a kutyának ez nem jó! Ideges, frusztrált, nincs se szellemileg, se fizikailag lefárasztva, igazából az alap szükségletei nincsenek kielégítve. Ebbe szoktak beleőrülni.

2017. jan. 18. 15:18
 13/17 anonim ***** válasza:

Idővel bekattan szerencsétlen :(

állatkínzás életvitel szerűen totál egyedül hagyni egy kutyát 23 órára. Naponta elvinné 2-3 órára sétálni jobb lenne, de még az sem ideális teljesen. Kutya társaslény.

2017. jan. 18. 16:07
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem számít állatkínzásnak, de az én szememben ez az. Sajnálom szerencsétlent:(
2017. jan. 18. 16:42
 15/17 anonim ***** válasza:
10-es félreértettél, nekem nincs semmi bajom azzal, ha valaki együtt alszik a kutyájával sőőt ha tehetném én is velük aludnék csak a szüleim nem engedik őket be. DE attól nekem rosszul esik, hogy kb aki kint tartja a kutyáit állatkínzó státuszban van ezen az oldalon...
2017. jan. 18. 16:59
 16/17 A kérdező kommentje:
Az ingatlan egy hétvégi telek. Oda nem lehet építkezni, de nem is tenné, mert elég idős már a gazda. Tehát a kutyának ez egy állandósult állapotot és rengeteg egyedüllétet jelent.
2017. jan. 21. 20:30
 17/17 anonim ***** válasza:
Valahogy nem lehet kibővíteni azt a kennelt? Esetleg ha beszélsz vele, hogy néha játszon a te kutyáiddal (ha van)?
2017. jan. 22. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!