Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan legyek falkavezér és...

Hogyan legyek falkavezér és jó gazdi?

Figyelt kérdés

van egy fél éves kutyám. én 14 vagyok. a kutyám amikor eszik morog, ugat, kap felénk, harap. ha valami nem tetszik neki akkor is. apa azt mondta hogy neveljem meg a kutyát mert ha nem akkor elviszik innen. ők nem segítenek a nevelésben, és kutyaoviba sem engedik vinni. a kutya rossz. de én akkor is szeretem és nem akarom hogy elvigyék tőlem! Kérlek segítsetek valahogy. valami tanács, bármi.

És a sértő kommentektől kíméljetek

2016. okt. 22. 17:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
tanítsd meg neki, hogy addig nem nyúlhat az ételhez, amég te nem mondod hogy "tied" ezt úgy tudod, hogy leülteted és a kaja és közé állsz. Ha oda akar menni a kajához, eréjesen rászól, hogy nem és odébb lököd (persze nem tudom, hogy mekkora kutyáról beszélünk). Kövi hasonló (gondolom udvron van) kiviszel egy szőnyeget (vagy valamiből kiraksz egy kört) leülsz, viszel ki nassolnivlót, leüllsz a szőnyegre és elkezdesz enni és a kutyát nem engeded rálépni a szőnyegre (rászólsz, morogsz, ha kell arrébblököd). Sétánál ha húz fogod magad és gyorsan megfordulsz (ha szépen sétál melletted jutalomfalatot adsz neki. A szüleiddel próbáld meg megértetni, hogy a kutyaovi/suli igenis fontos, mert mostmég tudnak neked segíteni és (könyebb is fiatal korba leszoktatni a rosz szokásokról) ellenben később sokkal nehezebb dolgotok lesz+ ivartalanítani em ártana, azzal is csökken valamennyit a dominanciája (főleg ha fiatal korban végzik el), ill ha szuka akkor nem lesz nemkivánt alom. remélem tudtam segíteni:)
2016. okt. 22. 18:24
 2/3 A kérdező kommentje:
labrador keverék, és benti kutyus. igen. köszönöm sokat segítettél :)
2016. okt. 22. 22:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Mondd el apádnak, hogy ha ők nem segítenek, te nem értesz (még) hozzá, és kutyaoviba/suliba sem engedik vinni, akkor hogyan várják el tőled, hogy neveld meg?! Ha egyszer nem tudod, hogyan kell azt?

Próbáld velük szépen megértetni, hogy a kutyaovi és suli azért kell, mert ott elsősorban téged, a gazdit fogják megtanítani arra, hogyan neveld meg hatékonyan a kutyádat. Erre szükség van, és ott tudod megtanulni! Remélhetőleg megértik.

Ha felnőtt lesz, és ilyen neveletlen, tiszteletlen marad, az veszélyes is lehet. Az ilyen viselkedést egyszerűen nem szabad tőle eltűrni!

2016. okt. 23. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!