Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan értessem meg anyámmal,...

Hogyan értessem meg anyámmal, hogy nem való nekik máltai?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves tk-s máltai selyemkutyám. Az ünnepekkor elég sokat voltunk a szüleimnél és hát mindenki teljesen belehabarodott. Azóta anyám állandóan átjár hozzám és hozza a szellemi fogyatékkal élő testvérem (30 éves, 150 kg és egy 3 éves szintjén van szellemileg), eleinte nem is volt ezzel baj, de most már baromira elegem lett belőle, mert anyám szerint állatkínzás a kutyanevelés (napi 2x kaja, megszidom a kutyát ha rossz, stb), mert ő persze csak tutujgatná a kutyát.

A baj az, hogy most meg kitalálta, hogy akkor ők is vesznek ilyen kutyát, mert a tesóm is már hisztizik érte, anyám addig erőltette, hogy simogassa (mert egyébként nem érdekelte), stb. De hát sokszor egész nap nincsenek is otthon, a szőrét abszolút nem tudná ápolni, mert anno mikor macskája volt, azt se fésülte, se a karmait nem vágta, állatorvoshoz se vitte, tesóm is meg apám is úgy jön-megy hogy már az én kutyámat is véletlenül felrúgták, ráléptek "majd arrébbmegy" alapon, meg már volt olyan is hogy anyám gondolt egyet hogy elviszi sétálni, kivitte a kutyát a -10 fokba ruha nélkül sétálni, mert a ruha szerinte hülyeség, persze meg is fázott a kutyám aztán még én voltam a hülye mert nem szoktattam hozzá a hideghez... Persze én hiába mondok neki bármit, az szerinte hülyeség, meg nem úgy van... Hab a tortán, hogy persze szaporított kutyákat néznek... Nem azt mondom, hogy ne legyen kutyájuk, de egy ilyen fajta kutya abszolút nem hozzájuk való... csak azért akarnak ilyen fajtát, mert nekem is ez van, meg milyen cuki meg okos, biztos így született... Hogyan értessem ezt meg velük?

2017. jan. 18. 10:07
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

Egyszer ülj le velük, mondj el nekik mindent, beleértve azt is, mi várható egy szaporítós és otthon se megfelelően tartott kutyától.

Ha ez megvolt, akkor továbbiakban semmit nem tehetsz. Felnőtt ember, nem mondhatod meg neki, vegyen-e magának kutyát és milyet.

2017. jan. 18. 10:13
 2/8 anonim ***** válasza:
29%
Ilyen pitiáner dolgon nem kell agyalni, legyen az ő gondjuk.
2017. jan. 18. 10:17
 3/8 A kérdező kommentje:

Próbáltam már mondani... de le se tojták... Anyám egyszer addig-addig nem hagyta nyugodni a kutyát, hogy az egyszer megkapta... jót nevetett rajta, aztán elkezdett ordítani velem hogy mit rángatom a kutyát (grabancánál fogva megbüntettem), hogy hogy vagyok képes bántani a kutyát...

Jó lenne valami videó vagy link arról, hogy a kutya nem macska, meg hogy kell vele bánni... Mert én mondhatok bármit...

2017. jan. 18. 10:20
 4/8 A kérdező kommentje:
Lehet pitiáner, de mivel nekem ez a fajta a szerelem-fajtám, így "kötelességemnek" érzem, hogy tegyek valamit... Meg most ha huskym lenne, akkor ők is huskyt akarnának, mert nekem is az van, nem azért mert az való hozzájuk...
2017. jan. 18. 10:22
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Hát sajnos túl sok mindent nem tudsz tenni azonkívül, hogy elmondod, amit kell. De ha nem hallgatnak rád, nem tudsz mit tenni. Tudod: eszet nem lehet adni, csak tanácsot...

A leendő kutyájukat már most sajnálom.

2017. jan. 18. 10:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát én is... Olyan is volt már hogy anyám odaadott egy régi plüsst a kutyának játszani (holott szóltam már erről is hogy van saját játéka), úgy vettem észre, hogy a kutya majdnem lenyelte a gombot, ami a plüss szeme volt... Most ha megfullad tőle, akkor mi van??
2017. jan. 18. 10:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is lebeszélném.Egy kutya tizensok évre szól jó esetben, nem szabad elkapkodni.Nekem eléggé fellángolásnak tűnik az ötletük..+ hogy szaporítótól vennék..Meg felesleges szerinte a nevelés stb..

Én inkább valamilyen kisemlősre beszélném rá őket.Hörcsög,sün,degu,tengerimalac..

Ezek nem járnak akkora felelősséggel..Ha a helyüket takarítod és adsz nekik enni,már szinte mindent megcsináltál.Nem kell őket nevelni,sétáltatni stb. De ugyanúgy lehet velük foglalkozni.

2017. jan. 18. 12:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Azonkívül, hogy felvilágosítód őket, mást nem nagyon tehetsz sajnos.
2017. jan. 18. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!