Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Agresszív a kutyám, mit tegyek?

Agresszív a kutyám, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni.

Van egy 9 hónapos e lég jó kora német-magyar vizsla keverékem. Próbáltam minél többet foglalkozni vele, de minél többet voltam vele, annál rosszabb lett...

Játék. lehajolok a földre felvenni a labdát, abban a pillanatban rám ugrik, olyan lendülettel, hogy majdnem magával rántja a fejem, aztán elkezd ugatni, ugrálni,erőből szépen bekapni a karom, azt harapni, karmolászni, tudom hogy csak játszani akar,de túl durva, sok kutyám volt már, és egyik sem csinálta ezt. Akárhogy ütöm, verem, csak még jobban beindul, ezek nem használtak... Köszönöm a válaszokat.

2017. jan. 14. 17:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Kutyaiskola nem jöhet szóba?
2017. jan. 15. 10:44
 12/12 anonim ***** válasza:

Pörög és nincs tisztában a méreteivel, kis gyakorlással sokat fog javulni.

Az ütögetést ő valószínűleg csak szórakozásnak vette (a kutyák is olykor elég durván játszanak),szóval nem csoda, hogy nem használt... Ha le akarod állítani, bökd meg oldalt egy "NEM" kíséretében vagy fogd meg a nyakörvét (szintén "NEM" kíséretében) és fölfele húzd egy kicsit, az álla alá. És vársz, amíg eléggé lenyugszik. Utána elengeded és mehet tovább a játék.

Addig nem foglalkozol vele, amíg erőszakosan viselkedik. Pl. labdát addig nem dobod el, amíg le nem nyugszik valamennyire. Ha beléd harap, felvisítasz és ott hagyod. (Így megtanulja, hogy ha durvul, nem játszanak vele.)

Ha nagyon pörög és játékra invitál, előtte követeld meg a nyugodt viselkedést. Ha ez eleinte 10 percig tart, akkor 10 percig, később már rövidebb idő alatt is menni fog.

Ha ugat, ugyanez. Nekem is nagyon ugatós, hisztire hajlamos kutyám van, nála is ez válik be: kikövetelem, hogy nyugodjon le.

Eleinte fárasztó és idegesítő lesz, de ha kitartóan csinálod abszolút megéri és meghozza az eredményt.

Ja és levezethetnéd valahogy a durvulós energiáit, mondjuk kötélhúzással. Azt lehet szaggatni, tépni. Természetesen ha ezt játszátok, itt is az van, hogy amíg nem engeded, nem nyúlhat hozzá ill. ha kéred, oda kell adnia parancsra. Nem baj, ha eleinte nehezen megy, ezt is meg kell tanítani neki. Sok kutya ráfog valamire és nem akarja elereszteni, olyankor nem kicibálni próbálod a szájából, hanem csak simán addig fogod a játékot (a "KÉREM" kíséretében), amíg ő föl nem adja és el nem ereszti, ha ez 10 percig tart, akkor addig.

Hajrá.

2017. jan. 15. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!