Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogy döntöttetek volna?...

Ti hogy döntöttetek volna? Van kutya, csak "rosszul", nincs kutya? Vagy a harmadik lehetőség?

Figyelt kérdés

Röviden akartam egy kutyát.

Anyukám:

-Igen, persze mindenben kisegítünk, persze van akár 25 ezrünk is havonta rá, csak fizesd ki a kezdeti költséget, a kutyát magát.

Apukám, amíg meg nem tudta, hogy mennyi lesz havonta: -Oké, nagyon klassz én is szeretem a fajtát (németjuhász), de a te pénzedből lesz a kutya.

Apukám miután megtudta mennyi lesz havonta a kutya:

-Mi van? Havonta rád nincs 25 ezrem, nem hogy egy kutyára. El van Az kaja maradékon, meg minek neki a kutya suli? (Tudni kell, hogy a németjuhász munkakutya. Szüksége van valami sportra és iskolára hogy le lehessen fárasztani szellemileg)

Én úgy döntöttem, hogy akkor ilyen körülmények között nem akarok kutyát. Persze nem hibáztatom érte apát, majd lesz kutya ha lesz pénzem. Anya azt hitte, hogy el tudja tussolni apa mellett, hogy mennyi megy rá a kutyára. De ez szerintem hülyeség.

Ti hogy döntöttetek volna?

III. opció: Írás közben gondoltam rá, hogy menhelyi kutyának mindez jó lenne? Silány táp, kajamaradék meg havi max. egy kutyasuli/ovi? Megérné neki ez, azért hogy velünk van?

2017. jan. 13. 18:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
71%
Ezt nem értem! Menhelyi kutyának jó volna a silány táp és a maradék, de egy általad szerzett kutya amely nem menhelyről van, na arra persze költeni kell, jó minőségű kaja meg minden.. se neked, se apádnak ne való kutya! Menhelyről pedig meg se próbáljatok hozni el kutyát! Amugy meg, egy menhelyes kutya nem kevesebb mint egy nem ott leélt életű, vagy ott született kutya! Én pl. többre tartom a menhelyi kutyákat, mert némelyik olyan nehézségeken ment keresztül, amin ember nem tudott volna! Tény, hogy sokkal hálásabb, ha egy szerető családba kerül, de nem kell lenézni, és ezzel visszaélni, hogy kevesebbet kapjon, mint egy nem onnan származó! Ezen gondolkozz el egy kicsit. És apádnak meg azt üzenem, hogy a kutya is élőlény, szinte ugyan olyan mint az ember! És ő se nézze le őket, hogy kutyasuli havi 1x vagy 1x sem.. vagy kajamaradékot kapjon.. vegyen vissza apád, mert ha ezt így valakinek mondja, és olyan embernek (mint pl. én) úgy szájba veri, hogy ott marad. Magyarul --> ne vegyetek és ne hozzatok el kutyát! Nektek nem való!
2017. jan. 14. 02:29
 12/12 anonim ***** válasza:
91%
Írtad hogy a kutya árát te állnád....hogyha az a pénz megvan és menhelyről hozol kutyust az a 100-120ezer elég sokáig fedezi a kaja árát. Mindenesetre ülj le anyudékkal beszélni még egyszer. Ha segítenek, támogatnak akkor a menhelyi kutyus jó lehet, de ha nem akkor inkább várj még ezzel. Kutyasuli nélkül el lehet lenni, de a jó minőségű táp és ha beteg a a kutyus akkor állatorvos az nagyon fontos. Nem kell a nagyon szuper ilyen olyan prémium, de a középkategóriás táp legyen meg.
2017. jan. 14. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!