Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most mi legyen? Mit javasoltok?

Most mi legyen? Mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Yorkie kutyusomnak KILTIX nyakörvet szoktunk venni bolha és kullancs ellen. Eddig tökéletesen bevált mind a 2 évben. Most is megvettük rajta van már több mint 2 hónapja. Viszont ma séta után láttam rajta mászni a kullancsot még nem szívta meg magát /csak akarta/. Most az előbb vettem észre egy másikat is. Tegnap lett megnyírva, rövid lett a szőre így könnyebben észrevehető volt. A KILTIXET nem érheti víz, mert akkor csökken a hatása és nem is érte vigyáztunk rá nagyon, hogy ne legyen vizes. Viszont akkor ezek szerint nem jó. Holnap vagy holnapután elvisszük a dokihoz Advantixxal bekenetni. Viszont félek attól, hogy túl sok vegyszer lesz így a kutyán. Mit javasoltok? A kullancs nem játék, de ezek szerint a szuper KILTIX nyakörv most nem használ:S
2010. máj. 4. 20:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

valaki írta, a múltkori ilyen topikba, hogy nem minden kullancsfaj ellen vannak ezek a szerek, csak azok ellen, amik betegségeket terjesztenek....tehát, az egy ártalmatlan kullancs lehetett- vagy döglődőfélben lévő a nyakörvtől

tartsátok karban a kiltixet (dörzsölés/csiszolás) ...és ne legyen a kutyán nyakörv, ha kap más szert a kutya

2010. máj. 4. 20:58
 2/12 A kérdező kommentje:
De magában az Advantix se segített. Mert még az elején csak azt használtuk és volt vagy 4-5 db kullancs. Aztán a KILTIXET használtuk de az Advantix mellett és így mindig megúsztuk. De szerintem ez már sok volt így. Ezért választottuk a Kiltixet de ezek szerint ez segít muszáj mellé még bekenetni.
2010. máj. 4. 21:08
 3/12 A kérdező kommentje:
Már megvan a 3. kullancs is:S
2010. máj. 4. 21:08
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Etess a kutyáddal fokhagymát...régen is bevált, most is beválik....
2010. máj. 4. 21:10
 5/12 anonim ***** válasza:

Annyi helyen leírták már... ezek a nyakörvek, spotonok nem távoltartók, hanem, ha belemegy a kullancs, megöli, amikor kezdi a vért szívni. Talán az Adventicnek tlajdonítanak némi távoltartó hatás.

Vegyél cédrus, vagy eukaliptusz olajat, higitsd és néha permetezd be vele a kutyádat pluszban.

2010. máj. 4. 21:11
 6/12 A kérdező kommentje:
persze mert a mai kutyák megeszik a fokhagymát, főleg az enyém aki olyan válogatós:D Hnap megyünk a dokihoz kenésre. Remélem nem találok benne több kullancsot:S
2010. máj. 4. 21:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt Kérdező!

Állatorvos vagyok.

Nincsen semmi gond. Higyje el. A Kiltix jó minőségű nyakörv, 7 hónapos védelmet nyújt papírforma szerint. Namost sajnos 100 %-os védelem nincs. Ezek a nyakörvek nem úgy működnek, hogy rárakjuk, és a kullancsok nagyívbe kikerülik a kutyát. Az ilyen irtó anyagok nagy része vérszívás közben "mérgezi" a kullancsot, így mielőtt megszívná magát, belengedné a nyálát a kutyába, az esetek túlnyomó részében elpusztulnak. Ezért is van az, hogy sokan ilyen nyakörv használata mellet találnak elszáradt kullancsot a kutya bundájában, bőrén. Tehát a védelem ebben áll. A Kiltix csak részben vízálló. természetesen nem tanácsos minden nap fürdetni a kutyát a nyakörvvel együtt. Kisebb nedvességtől, kisebb csapadékkal szemben lehet némileg vízálló. Hatása ebben az esetben némileg csökkenhet. Mindez amit leírt nem feltétlenül indok a lecseréléshez, vagy mellette más szer használatához, ugyanis ha mellette más szert használ a gazdi még , akkor előfordulhat rendellenes akár súlyos károkat okozó hatóanyag-kölcsönhatások.

Nagyon jó nyakörv még a Scalibor, mely 6 hónapos védelmet nyújt, és teljesen vízhatlan. Árban kb. annyi, mint a Kiltix. Én személy szerint ezt szoktam ajánlani, de a Kiltix sem elvetendő.

Hozzáteszem, akkor is át kell bogarászni a kutyát, hogy van e rajta kullancs, ha jó minőségű irtót használ.

Remélem tudtam segíteni.

2010. máj. 4. 22:30
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszát. A 3. kullancs amit tegnap este vettünk ki az belefúródott már de nem néztük meg él-e csak gyorsan kikaptuk. Én régebben felvetettem a dokinknak a kérdést, hogy nincs-e így túl sok vegyszer a kutyán ugye advantix+kiltix. És azt mondta nincs, így a jó. Annyi ellenmondás van szóval néha olyan helyzetben vagyok amikor nem tudjam kinek higgyek már. Bár nekem saját véleményem van arról, hogy a 2-tő túl sok, de hatásos.
2010. máj. 5. 07:57
 9/12 anonim ***** válasza:

szia!

Én egy bio írtószert használok amiben nincs vegyszer, GalaktívBio a neve. Nem találtam a kutyában kullancsot de megjegyezném hogy nálunk szerencsére nincs is sok.

Ezt szerintem lehet a killtix mellett is használni de persze állatorvost mindenképpen meg kell kérdezni.

2010. máj. 5. 10:19
 10/12 A kérdező kommentje:
Most bekentük frontline-nal. Úgy fogjuk csinálni, hogy amikor megyünk sétálni akkor rajta lesz a kiltix amikor otthon vagyunk akkor pedig nem lesz rajta.
2010. máj. 5. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!