Most mi legyen? Mit javasoltok?
valaki írta, a múltkori ilyen topikba, hogy nem minden kullancsfaj ellen vannak ezek a szerek, csak azok ellen, amik betegségeket terjesztenek....tehát, az egy ártalmatlan kullancs lehetett- vagy döglődőfélben lévő a nyakörvtől
tartsátok karban a kiltixet (dörzsölés/csiszolás) ...és ne legyen a kutyán nyakörv, ha kap más szert a kutya
Annyi helyen leírták már... ezek a nyakörvek, spotonok nem távoltartók, hanem, ha belemegy a kullancs, megöli, amikor kezdi a vért szívni. Talán az Adventicnek tlajdonítanak némi távoltartó hatás.
Vegyél cédrus, vagy eukaliptusz olajat, higitsd és néha permetezd be vele a kutyádat pluszban.
Tisztelt Kérdező!
Állatorvos vagyok.
Nincsen semmi gond. Higyje el. A Kiltix jó minőségű nyakörv, 7 hónapos védelmet nyújt papírforma szerint. Namost sajnos 100 %-os védelem nincs. Ezek a nyakörvek nem úgy működnek, hogy rárakjuk, és a kullancsok nagyívbe kikerülik a kutyát. Az ilyen irtó anyagok nagy része vérszívás közben "mérgezi" a kullancsot, így mielőtt megszívná magát, belengedné a nyálát a kutyába, az esetek túlnyomó részében elpusztulnak. Ezért is van az, hogy sokan ilyen nyakörv használata mellet találnak elszáradt kullancsot a kutya bundájában, bőrén. Tehát a védelem ebben áll. A Kiltix csak részben vízálló. természetesen nem tanácsos minden nap fürdetni a kutyát a nyakörvvel együtt. Kisebb nedvességtől, kisebb csapadékkal szemben lehet némileg vízálló. Hatása ebben az esetben némileg csökkenhet. Mindez amit leírt nem feltétlenül indok a lecseréléshez, vagy mellette más szer használatához, ugyanis ha mellette más szert használ a gazdi még , akkor előfordulhat rendellenes akár súlyos károkat okozó hatóanyag-kölcsönhatások.
Nagyon jó nyakörv még a Scalibor, mely 6 hónapos védelmet nyújt, és teljesen vízhatlan. Árban kb. annyi, mint a Kiltix. Én személy szerint ezt szoktam ajánlani, de a Kiltix sem elvetendő.
Hozzáteszem, akkor is át kell bogarászni a kutyát, hogy van e rajta kullancs, ha jó minőségű irtót használ.
Remélem tudtam segíteni.
szia!
Én egy bio írtószert használok amiben nincs vegyszer, GalaktívBio a neve. Nem találtam a kutyában kullancsot de megjegyezném hogy nálunk szerencsére nincs is sok.
Ezt szerintem lehet a killtix mellett is használni de persze állatorvost mindenképpen meg kell kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!