Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Alábbi kutyákról minden...

Alábbi kutyákról minden tudnivaló?

Figyelt kérdés

Saját tapasztalatokat, akiknek van, vagy tartott!

- Malinois

- Holland juhászkutya

- Német juhászkutya

- Ausztrál juhászkutya

- Thai Ridgeback

- Staffordshire

- Lagotto Romagnolo

- Cheaspeake Bay Retriever

- Vadkacsavadász Retriever

- Broholmer

- Dobermann

- Rottweiler

- Csivava

és esetleg még Malamut, Csehszlovák farkas.

2017. jan. 6. 23:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
keress tenyésztőket és beszélj velük, náluk több tapasztalata senkinek nincs. Amit meg az utolsó leírt legalább 100 oldalon le van írva...alap információ legalább utánuk olvashattál volna nem itt osztod az észt. Én nem tanulmányoztam a dobermannt de ennyit én is tudok róla fejből. Amúgy meg a saját tapasztalatnak mi értelme? nem bízol a standardban hogy biztos olyan lesz-e a kutya? mert amúgy ha 10 tapasztalatot kapsz is merem állítani hogy biztosan nem olyan lesz a kutyád mert nem csak a fajták különböznek hanem az egyedek is. egyáltalán nem értem mi értelme ennek a "tapasztalatnak", meg akarsz győződni hogy biztosan úgy viselkedik-e a kutya ahogy a nagy könyvben meg van írva? na mind1 azt meg nem értem mi alapján válogattad össze ezeket a fajtákat mert hogy a legtöbbnek köze nincs a másikhoz az is biztos. A doberman, német juhász, malinois, holland juhász rendszeres kutyaiskolát igényel egész öreg koráig(a mali és a h. juhász tartás külön életstílust jelentenek annyira sokat kell velük foglalkozni), amíg bele nem fárad, képezni kell őket nem egyszerű kutyák, következetesen kell nevelni őket, nem hobbi kutyák, komolyan kell velük dolgozni, ahogy bármelyik személyvédelemre vagy objektum védelemre kitatlált kutya nagyon dominánsak így náluk is figyelni kell a szocializációra, néha nem jönnek ki a velük azonos nemű kutyákkal. A csivava öleb meg sem közelíti az első 4-et, a staffhoz kemény kéz kell és következetesség, szinte kötelező a kutyaiskola a szocializáció miatt, az "ereszd" parancsot kötelező 100%-ra megtanítani neki. az ausztrál juhász sok foglalkozást igényel. a Ridgeback vadászkutya ha jól tudom, hűséges, megbízható, könnyen képezhető, jó természetű. A lagotto egy rohadt drága fajta mert nagyon jó szaglása van amit szarvasgomba keresésre alkalmaznak, amúgy jó kutyák barátságosak. A Cheaspeake Bay Retriever ugyan olyan mint a labi vagy goldi csak még domináns is, nem sokat tudok róla, a másik retrievert barátságos okos kutya róla sem tudok semmit. A Broholmer nagydarab kutya, idegenekkel bizalmatlan jó házőrző. Tessék habár nem mintha ezeket az infókat nem találnád meg ha kicsit is utánuk néznél...remélem örülsz rengeteg időt pazaroltam erre, pedig van jobb dolgom is....
2017. jan. 8. 00:17
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
ha kutyát keresel akkor először is figyelembe kell venni hogy hogyan tartanád (kint vagy bent), mi a célod vele (munka, sport, hobbi kutya), mennyit és hogyan foglalkoznál vele (játék, tanítás, kutyaiskola), mennyit sétáltatnád és hogyan (sima séta, kocogás, biciklivel futtatás, túra stb), mekkora kutyát szeretnél (ez főként attól is függ hogy hol tartanád)
2017. jan. 8. 00:21
 13/17 A kérdező kommentje:

benti tartás, de egész nap tudnék velük foglalkozni, időm, mint a tenger. nem hobbi kutyát szeretnék, hanem dolgozni velük.

és azért van ennyi fajta itt, mert ezek közül többet is szeretnék a jelenlegi 1mellé!

én kutyákkal akarok foglalkozni életem végeig.

2017. jan. 8. 00:41
 14/17 anonim ***** válasza:
az a gyanúm hogy gyerek vagy még. Egy felnőtt tudja mit akar, nem kérdez hülyeséget és nincs tengernyi ideje. Tudod egyáltalán mit jelent dolgozni egy kutyával?
2017. jan. 8. 01:09
 15/17 anonim ***** válasza:
54%
ja az utlsó kettőt lehagytam, a malamut szánhúzó, sok mozgást igényel, falkakutya de nem szófogadó, a nyári meleggel meggyűlik a baja, nyírni tilos. Csehszlovákot meg ne akarj tartani, az nem átlag embereknek való hanem komoly kutyásoknak akik tudják hogy kell kutyát nevelni, van türelmük és nagyon következetesek.
2017. jan. 8. 01:11
 16/17 A kérdező kommentje:
nem egy átlagos kutyatartó vagyok, mert akkor nem érdekelnének komolyabb, nem hobbi célra való kutyák :) nem vagyok gyerek, de szerintem semmi közöd hozzá, hogy miért van időm és ne térjünk el a lényegtől.:)
2017. jan. 8. 01:42
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi a célod a kutyával? Milyen sportra, munkára kell? Neked abban a munkában mekkora tapasztalatod van? Eleve az eddigi kutyáiddal mit értél el? Itt felsoroltál vadász kutyákat, őv fajtákat, csak kiállításra tenyésztett kutyákat. Olyan, mintha küllem alapján nézted volna ki őket. Márpedig sok felsorolt fajtához nem elég a "van már kutyám" tapasztalat. Ezért kérdezem, hogy eddig milyen ágazatban és milyen szinten dolgoztál a kutyáiddal?
2017. jan. 9. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!