Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy fajtiszta Dalmata kutya...

Timido kérdése:

Egy fajtiszta Dalmata kutya hány forint?

Figyelt kérdés
Régóta gondolkodom milyen kutyám is legyen, és nagyon tetszik a Dalmata. Kinti kutya lenne. Tenyésztőtől szeretném venni.
2010. máj. 3. 21:04
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Nekem is volt már keverék kutyám, 9 évig volt társam. ő kis fekete tacskó keverék volt.

Azért gondoltam, hogy most egy dalmatát választok, hiszen mindig is tetszett. De az biztos, hogy nagyon édes kis keverék kutyák vannak, megnéztem azokat az oldalakat amiket küldtél, nagyon édesek. :)

2010. máj. 3. 22:34
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem gyűjtsél még 1-2 évig és akkor kezdj el megint fajtatiszta kutyában gondolkodni, ha már összejött rá úgy 100.000 forint. Csak azért mondom, mert ha most veszel is egyet olcsón, és az mondjuk dysplasias lesz, akkor símán otthagysz az állatorvosnál 200.000-et vagy még többet, mire élhetővé teszik az életét. Nem olyan nagy dolog havonta 5-10 ezret félretenni (a kutyatartás ennél többe kerül) és ki lehet bírni kutya nélkül is azt az 1-2 évet amíg gyűjtögetsz.
2010. máj. 3. 22:43
 13/19 anonim válasza:
100%
A KUTYA maga a faj és a fajon belül vannak FAJTÁk.Tehát a korcsok is fajtiszták.Attól függ szaporitótól akarod beszerezni vagy tenyésztőtől.Előbbi 25-50ezer,utóbbi 85-100ezer.
2010. máj. 3. 23:55
 14/19 anonim ***** válasza:

Olcsón venni nagyon kockázatos, és még jól jársz ha kiderül keverék de mi van ha 1-2 évesen kiderül hogy öröklött betegsége van? Na az orvosi számlák 70.000ft felett lesznek...

Nézegess menhelyeken ott is szoktak lenni hasonlók, pl. ők:

[link]

[link]

2010. máj. 4. 08:56
 15/19 anonim ***** válasza:

a dalmata

1.) nem buta ... az a buta aki kutyafajtáról csak a hülyeséget tudja szajkózni

2.) a tökrövid szöre miatt nem kintit tartásra való

keress másik fajtát kintre, aminek van valami szöre is ...

2010. máj. 4. 14:23
 16/19 A kérdező kommentje:
voltaképpen bentre szeretném, csak sok helyen olvastam, lehurrogták azokat az embereket akik bentre merték venni. És ezért írtam kintit, hogy a kérdésemre válaszoljanak, ne pedig a kinti-benti elhelyezésről :)
2010. máj. 4. 15:26
 17/19 anonim ***** válasza:
60 ezer
2010. máj. 17. 18:06
 18/19 anonim ***** válasza:

A dalmata tartható kint, csak alvásra szélvédett hely kell neki. (kutyaól.)

Egyáltalán nem buta kutya, és nagyon szeretnivaló. 14 évig volt dalmatám, még kicsi voltam mikor megkaptam tanítani nagyon nem tudtam, így valóban: nem dobott duplaszaltót parancsszóra, de szerintem egy kutya nem erre való, hanme hogy szeressen, meleltted legyen mint legjobb barátod. Mi sem tenyésztőtől vettük, és világ életében házikoszton + tápon élt. Viszont az tény hogy nagy hely kell neki.

Minden fajtatiszta kutyának vannak jellegzetes betegségei, a dalmatának is, de nem több mint az átlag kutyusoknak. Szerintem nagyon hálás fajta, nagyon szerettem a kisdrágám... az árakat meg már leírták, szerintem is nézz menhelyen fajtatiszta dalmatát, hátha találsz:) Sok szerencsét és örömöt a kiskutyához!

2010. máj. 17. 18:24
 19/19 anonim ***** válasza:

a nyíregyházi gyepmesteri telepen van bent egy dalmata szuka, akit bármnikor elaltathatnak

a "drága jó" gazdája adta le

fantának hívják

[link]

2010. máj. 17. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!