Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyasétáltatás pórázzal vagy...

Kutyasétáltatás pórázzal vagy póráz nélkül?

Figyelt kérdés
2010. máj. 3. 18:52
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
Nekem ugynis non-stop rendelésem, van akár este is vizsgálok és operálok, ha igény van rá. Minden az állatokért.
2010. máj. 4. 22:50
 42/53 anonim ***** válasza:

Senki nem beszélt itt etetésről és veszélyes kutyákról minthogy arról sem hogyan válnak azzá. Én nem mondtam hogy veszélyes kutyám van, ha az lenne nem sétáltatnám póráz nélkül, mert nem vagyok olyan hülye hogy veszélyeztessem a kutyám (igen a kutyámat és nem azt akit esetleg bántana) biztonságát. Szóval nem tudom miért kell összevissza beszélni? Sajna egy orvosnak nem kell értenie a kutyák lelki világához... Különben nem lenne ennyire megleő miért van szüksége a kutyának ahhoz hogy messzebbre menjen mint a póráz vége.

[link] nahát ezek szerint az én városom önkormányzata nagyon buta hogy nem tud dolgokat! :) rögtön a 2. alatt... Ne haragudjon én inkább ennek hiszek és az állatorvosnak aki szintén itt lakik és még nem volt ellenvetése amikor oltotta Őket. :)

2010. máj. 4. 22:57
 43/53 anonim ***** válasza:
És mi egy collie a mudihoz képest? :) Mára már szimpla showkutya. :) Az kutyáim képesek órákon keresztül sétálni, majd engedelmesezni, aztán dogdancingelni, majd talán frizbizni, bicikli mellett futni majd hazaérve alig tudják abbahagyni a száguldozást... Úgyhogy ne mondja nekem hogy mire van szüksége egy mudinak. Mert nem arra hogy kocogjon a pórázon mellettem. Abba még akkor sem fáradna bele amikor én már félholt vagyok.
2010. máj. 4. 23:01
 44/53 anonim ***** válasza:

A kiképző vagyok:

Azért elég viccesnek találom azt,hogy milyen szépen lelettem hordva,hogy semmit sem értek a kutyákhoz.

Elnézzést,de tudom ,milyen fajta is a mudi.

Talán ennyi szaktudás jutott nekem a tanfolyamok alatt.

Itt talán annyit kéne megérteni,hogy mi is a kutyának a jobb??

Nem láttunk bele a fejükbe,nem ismerjük még magunk se a kutyánkat,de azt mind tudjuk,hogy nem szabad veszélyek alá kitenni.

Tessék elképzelni mi is találunk olyan helyet ahol eltudom engedni a jószágom,ami nem a kutyafutattó!

A mezőn,ami egy kedves bácsié megkérdeztük,hogy szabad-e

itt futni vagy baj lenne-e.

Azt mondta,hogy:

"Dehogy lenne baj,neki is a kutyái itt szoktak futkosni"

Így kimegyünk a mezőre,és a többi kutyával játhatsz,szaladgálhat.

Úgy gondolom aki már ennyire szereti a kutyáját az ugyan oldja már meg,hogy-hogy is tudná sétáltani.

Teszem hozzá,felelőtlenség úgy egy íly nagy mozgású kutyát

megvenni,akinek nem tudunk kellő helyet bíztositani a

futásra.

Hogy lehet olyat mondani,hogy egy orvos nem ért a kutyákhoz????

E

2010. máj. 11. 16:48
 45/53 anonim ***** válasza:

Persze most mindjárt én leszek a rossz mert nem tudom biztosítani a kutyáimnak ami kell. :) Szépen ki lettem forgatva. Hát ez nem így van! A kutyáim tökéletesen jól vannak, rengeteg helyük van a kertben és kint is, csak annyi a különbség hogy ez nem kutyafuttató hanem közterület. Ha a kutya a pórázon van akkor is bármi tönrténhet vele sőt mint mondtam velünk az egyetlen súlyos baj akkor történt amikor a kutyáim véletlenül pórázon voltak.

Amúgy meg mikor lesz elég egy mudinak a kutyafuttató? Majd ha piros hó esik. :)

Nem tudom más hol lakik, itt utálják a kutyásokat és nem kedves bácsik vannak hanem olyanok akik utánunk jönnek a légpuskával vagy " véletlenül kiengedik a rotit amikor arra megyünk" mert a gyerek nem tud aludni amikor az ő kuyájuk ugatja az enyémet... Hát itt ilyen emberek vannak. Amúgy sincs senkinek a kerten kívül semmi olyan területe ami körülzárt de be lehet menni. Nálunk senkinek sincs mezője. Csak olyan mező van ami közerület.

Szóval köszönöm szépen a kutyáim tökéleten vannak mert hely az van amit senki semmire nem használ csak hogy a szemetet hányják oda, az utcán autók nem járnak. Tökéletes hely. Csak épp nem törvényes de ez engem nem érdekel. A kutyáimmal sosem volt baj, sajnálom akié nem megbízható. 10 éve a kutyáim részéről problémamentesen sétálok, ahogy a nővérem is teszi már 20 éve (aki szintén komoly kutyás, versenyző volt) és ahogy mindenki más is teszi akinek van annyi esze a környéken hogy a kutyát sétáltatni kell.

Amúgy meg egy orvosnak nem az a dolga hogy ismerje a fajtákat hanem hogy a Kutyát meg tudja gyógyítani. Eddig eggyel sem találkoztam aki szakértő lett volna szóval nem kell felháborodni. Hozzáteszem semmit nem tud a mudikról még mindig, látszik az írásán és nem is dolga...

Úgy veszem észre mintha úgy írna mintha én Pesten laknék. De akkor közlöm mégegyszer hogy nem. Nagy városban lakom, de ez kertváros, tele szabad helyekkel és mint mondtam az előbb is NINCS auóta se semmi más! Úgyhogy nem kéne összetéveszteni egy halálosan veszélyes, forgalommal és emberekkel teli fővárossal! És egy kiképzőnek sem kell semmit tudni a fajtákról. A nevelésben kell tanácsot adni. Perzse épp ezért van az hogy a mudit úgy akarják nevelni mint a többi kutyát mikor nagyon más de hát ez van... Nem hiszem hogy egy tanfolyan nagy szám lenne, és főleg nem hiszem hogy ott megtanítják hogyan kell kiképezni egyes fajták. Egyrészt mert minden egyed más, másrészt meg ahhoz túl sok fajta van harmadrészt van egy csomó fajta amiről nincs az embereknek kellő tapasztalata.

2010. máj. 11. 17:29
 46/53 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó válaszoló! Ismét az állatorvos vagyok.

Ön téved. Egy állatorvos ért a kutyákhoz, azok viselkedéséhez, minden fajta esetében. Azegyetemen nem csak anatómia, sebészeti, belgyógyászati, gyógyszerészeti tárgyakat oktatnak.

Nemmellesleg írim ismét, hogy mekem is van kutyám.

Valamint én nem Budapesten lakom, hanem egy veszprém megyei faluban, és hozzáteszem az itteni városokban vannak kutyasétáltatásra kijelült helyek.

2010. máj. 16. 18:18
 47/53 anonim ***** válasza:
És? Nálunk meg nincsenek és el lehet hinni hogy nem mondanám ha lennének. Bizonyára nagyon ciki hogy a kis faluban van a nagy városban meg nincs. De attól még így van. Attól hogy valakinek van kutyája még az enyémhez nem fog érteni, mert nem ő segítette világra és él vele 10 éve. A kutya gyógyításhoz nincs szükség arra hogy a fajta szakértői legyünk és logikusan következik hogy egyszerűen NEM LEHET 300 akárhány fajta szakértője lenni! Mi így sétálunk és mindenki más így sétál itt sőt az ország nagy részén így sétálnak, nem értem miért kell úgy tenni mintha ez nem lenne általános dolog! Nekünk így jó és semmi problémánk belőle, ha másnak van, arról nem mi tehetünk. Ha lenne kutyfuttató akkor sem csak ott engedném el, mert az kb ugyanolyan mintha csak a kertben lenne...
2010. máj. 16. 18:56
 48/53 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszadó! Ismét az állatorvos vagyok. Sajnálatos, hogy ebből a kérdésből Ön ekkora gondot kreál. Hozzáteszem nem a faluban ahol lakom ott van a kutyasétáltató hely, hanem a falu közelében lévő városban. Amúgy meg minden városban kell lennie olyan parknak ahová ki van téve kutyapiszoknak való szemetesláda és hozzá zacskótartó. Ez általános követelmény. Oda beviheti a kutyáját. Ahová meg ki van téve az a tábla, amelyen a kutya át van húzva, oda nem szabad kutyát bevinni. Elég sajnálatos dolog, hogy sokan póráz nélkül sétáltatnak kutyát, ugyanis nem szabad. Eddigi praxisom során találkoztam már olyan panaszkodó gazdikkal akiket a városunkban a közterületesek, meg a rendőrök elég durván megbüntettek, pénzbírságot szabtak ki. Ennyi. Arró nem tehetek, hogy Önöknél nem tartják be a szabályokat. Egy személyes példa: amikor jómagam sétáltam a kutyámmal(pórázon) benn a városban, - teljesen jogosan - megállítottak a rendőrök, hogy adjam át a kutya oltási papírját, mutassam be az oltási bilétáját. Pusztán csak ellenőrzés miatt. Nem problémáztam emiatt.

A másik dolog meg, hogyha már egy állatorvos szaktudását vonja kétségbe: ki kell ábrándítanom, hogy minden egyes kutyafajtát ismerek. Így vagyok ezzem más állatokkal is, és nem csak én, más állatorvos is. Nem illik egy laikusnak ilyet mondani, hogy egy állatorvos nem ért a kutyákhoz. Hovatovább: ezekután azt tudom Önnek mondani, biztosan jobban értek a mudikhoz, pumikhoz, meg a többi fajtához mint Ön.

Elég szomorú dolog, hogy Önnek ilyen a felfogása. Egy igazi kutyaszerető, egy tenyésztő nem így viselkedik. Ön minden bizonnyal egy reakciós szaporító, aki nincs semmivel sem tisztában.

2010. máj. 19. 21:47
 49/53 anonim ***** válasza:

Már bocsánat de csak tenyésztő meg szaporító van? Én csak kutyatartó vagyok egyszerűen aki versenyzik velük és ahhoz nem kell sem tenyészteni sem szaporítani. És azért mert maga állatorvos még nem tudhat mindenkinél mindent jobban. Könyvekből meg páciensekből nem fogja úgy megismerni a mudit én aki magam segítettem világra mindegyiket és élek vele 10 éve... Ez tény és nem felháborító. Mint ahogy az is tény hogy nagy városunk kb összes orvosát ismerem és egyik sem tud számottevő dolgot a mudikról. Pumiról nem volt szó olyan nekem nincs, bár természetesen ismerem. Mert nem is ez a dolga. A betegséget nem érdekli a fajta, bár természetesen vannak egyes betegségek amik egyes fajtákra jellemzők.

És én tehetek arról hogy itt nem tartják be a szabályokat? Nekem vagy a kutyáimnak kéne szenvedni értük? Hát nem. Én nem tehetek erről, hogy nálunk nincs se park, se szemetes, se tábla kis ábrákkal, se kutyafuttató. Csak csendes, zöld utcák. A város hibájából én nem fogom örök pórázfogságra itélni a kutyáim sem magam kutyátlan életre! Maga is olyan okosnak akar tűnni de valójában igen buta gondolkodásmód, hogy "ejj maga szemét rossz, nem tartja be a sazbályokat! Ja hogy nem ad rá a város lehetőséget? Az mindegy, engem nem érdekel, csak maga a rossz mert szabálytalankodik de okos tanácsot nem adok amit be is lehet tartani csak hogy vakon engedelmeskedjünk a szabálynak!"

Az is vicces lenne ha azt a kis papírfecnit amit oltási könyv gyanánt adnak, magammal cipelném 10 éve nehogy ne legyen nálam ha kell. :) Már rég elhagytam volna, de méginkább elmorzsolódott volna az idők során... Jó hogy nem egy egész utazó táskával sétáljak a kutyáimmal (mert ugye póráz, nyakörv, szemetes zacskó, telefon, kulcs, zsepi, oltási könyv, ruházat, szájkosár stb! Túlélő felszerelés ne vigyek magammal egy ház körüli sétára? xD)! :) Lehetetlen szabályokat nem tartok be. Majd ha valami bajuk van jöjjenek el hozzám és megmutatom a könyvét, bilétája is van.

Valójában maga kreál ebből akkora problémát, hiszen a legtöbb kutytartó elengedni a pórázról a kutyáját a kiszabott területen túl is! És mégsem csinál ebből senki gondot, nem tudom miért engem kell itt piszkálni!

És mint mondtam ha lenne kutyafuttató, akkor sem csak ott engedném el a kutyáim! Mert ők érző lények! Nem élet az nekik hogy minden egyes nap ugyanazon a helyen bámuljanak. Gondolom maga sem élvezné. Majd betartható törvényeket hoznak és adnak rá lehetőséget, és megbüntetik azokat akik valóban rosszak (mert ugye általános dolog egyedül kiengedni a kutyát, nem megnevelni, ellewtni stb, na ők a rosszat, nem én aki a vizsgás kutyáim biztonságosan sétáltatom 10 éve) akkor betartom azt amit be lehet.... És sértegethet akárhogy, nekünk így teljesen megfelel az élet, sosem történt velünk semmi rossz, a kutyáim kitűnően vannak.

2010. máj. 19. 22:13
 50/53 anonim ***** válasza:
Kutyát közterületen pórázon kell sétáltatni ,akinek ez nem tetszik ne tartson kutyát, vagy ne sétáltassa !Ennyire egyszerű.Nekem meg nem tetszik ,hogy nem vezethetek 1doboz sör után sem autót ,de ez a szabály ez van.A kutya nagyon veszélyes tud lenni,bármikor nekitámadhat egy kisgyereknek vagy egy másik kutyának!Minden kutyatámadásnál a tulaj azzal kezdi ,hogy az ő drágasága ilyet még soha nem csinált ,szóval ez nem indok.
2011. aug. 26. 18:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!