Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Minden kutyatenyésztő sznob?

Minden kutyatenyésztő sznob?

Figyelt kérdés
De most komolyan milyen az hogy házikedvencnek nem tudok beszerezni egy bizonyos fajtát mert csak kiállítási vagy tenyésztési célra hirdetik? Nem az lenne a céljuk hogy népszerűsítsék és elérhetővé tegyék a fajtát? Ehelyett inkább csillagászati összegekért árulják meg egy kutyán akarnak meggazdagodni.

2016. dec. 29. 11:06
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Én nem vennék szaporítótól, valaki igen. Nyilván van aki ragaszkodik egy fajtához és nem mindegy neki hogy milyen kutyát fogad maga mellé társnak akit felnevel és jobb esetben 10-15 évig felelősséget vállal érte.
2016. dec. 29. 13:12
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nagyon egyszerű a válasz: ha a tenyésztő megteheti, hogy válogasson a vevőjelöltek közül, akkor meg is teszi. Ha meg tényleg olyan fajtáról van szó, aminek a népszerűsítése a cél, akkor pont, hogy a továbbtenyésztés és a kiállítás/munka a legmegfelelőbb eszköz, nem az, hogy otthon van az udvarban. Tehát vagy vállalod a feltételeket, vagy keresel másik fajtát, esetleg érdeklődsz külföldi tenyésztőknél, nekik milyen feltételeik vannak.
2016. dec. 29. 13:44
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
Az tok jo hogy te nem akarsz szaporitotol venni de sokan inkabb. Es tenyleg szomoru hogy nemcsak az ár miatt...
2016. dec. 29. 13:45
 34/41 anonim ***** válasza:
22%

Úristen emberek! Beszélgettek a semmiről… :D

Néhány gondolat, a negatív szavazatok miatt. Ritka fajta 180k-ért? Pfff ilyen nincs. Tk nélkül fajtatiszta kutya? Pfff ilyen sincs. (mert avval igazolod a kutyád származását, ha nem tudod igazolni, akkor csak egy bizonyos fajtajelleget hordozó kutyáról beszélünk).

Említetted, hogy a tenyésztő, azt mondta, hogy nincs hobbikutya. Ebben teljesen egyetértek vele. Pont ez a tenyésztés lényeget, hogy valamire tudatosan szelektálják a kutyát. (A kiállítási kutyákat arra, hogy a legközelebb legyenek az FCI standardban meghatározottakhoz, a terelőkutyákat arra, hogy minél erősebb legyen bennünk a terelőösztön, az agilitys kutyákat arra, hogy minél erősebb legyen a zsákmányszerzőösztönük stb… ) És amúgy mit takar az, hogy hobbikutya? Hobbi szinten szeretnél vele agilityzni, frizbeezni, nyomkövetni, BH/IPO vizsga a cél? Vagy csak egyszerűen a kertben, kennelben, lakásban lenne?

A tenyésztés nem a pénzről szól,hanem egy fajta iránti elkötelezettségről. Onnantól kezdve, hogy valaki a pénzért csinálja már nem tenyésztő, mert nem a fajtát veszi figyelembe, hanem a pénzt. A tenyésztőnek kötelessége megválogatni, hogy kinek adja a kutyáját, mert ismétlem magam a FAJTA az első. Elhív magához, beszélgettek, elmegy hozzád, megbeszélitek, hogy mi kerül bele a szerződésbe, és akár éveket vársz egy kölyökre.

2016. dec. 30. 02:31
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából igaz amit írsz. DE ha minden tenyésztő csak olyannak adna el kutyát, aki kiállításra vagy rangos versenyekre (IPO, mentő, agility, stb.) akkor kb. minden jelenlegi fajtatiszta kutyát tartó családnál egy keverék lenne, illetve egyre több szaporító lenne. Azért egy 12-es alomból nem lesz mind a 12 tökéletes standard/jellem kutya. A tenyésztő kiválaszt x kutyát amit megtart v olyan helyre ad el ahol szintén tenyésztenék, és a többit eladja családi/hobbikutyának.
2016. dec. 30. 09:22
 36/41 A kérdező kommentje:
Nem akarok vele agilityzni, vagy kiállításokra vinni, nem akarok villogni vele, egyszerűen egy fajtiszta kutyát szeretnék magam mellé társnak. Nyilván ezt jelenti a hobby kutyatartás bár én is tegnap hallottam először ezt a kifejezést a tenyésztőtől :D Értem hogy valakinek a kutya is státusszimbólum, és emiatt bizonyos fajtákhoz nem lehet emberi áron hozzájutni. Igen valakinek a 180 ezer is elérhetetlen kategória akinek ez 2 havi fizetése mondjuk. Azt azért hozzátenném hogy úgy lett volna 180 hogy csak tenyésztésre tehát nekem nyilván ennyiért sem adta volna el, és euróban volt megadva az ár úgyhogy abban is lehet valami hogy nem itthon akarja eladni.
2016. dec. 30. 16:19
 37/41 anonim ***** válasza:
79%

Baromi kíváncsi lennék most már, hogy milyen fajtáról beszélünk :)

Ha 180 ezer a 2 havi fizetésed, kérdező, akkor azért gondold át, hogy biztosan szeretnél-e kutyát. Mivel egy-egy komolyabb betegség, netán sérülés, baleset akár hirtelen kihúzhat a zsebedből 100 ezret is. Sajnos nem a kutya vételára a sok, még ha egyszerre soknak is tűnik, hanem az eltartása, amibe többek közt a minőségi táplálás és a megfelelő egészségügyi ellátás is beletartozik. Ez havi szinten minimum 10 ezer Ft, nem számolva a váratlan orvosi költségeket, az oltásokat, a kullancs elleni hatékony védekezést.

2016. dec. 30. 21:40
 38/41 A kérdező kommentje:
Volt már több kutyám is tudom mivel jár, épp ezért kerestem olyan fajtát ami megfelelne az életvitelemnek, körültekintően választottam, kistestű, lakásban is jól érezheti magát, persze sok törődéssel, sétával...stb. Nem erre vonatkozott a kérdés hanem hogy problémás beszerezni.
2016. dec. 30. 22:14
 39/41 anonim ***** válasza:
15%

Nem mindegyik ilyen, csak a sznob, elszállt réteg. Meg az őket védő agyatlanok, tudod akik minden kommentben rögtön azzal kezdik, ha nem tenyésztőtől van kutyád, te egy rohadt szaporító vagy...

Én is a harmadik vagy negyedik tenyésztőnél találtam végre értelmet, mert a többi az ugyan ilyen. Ő csak akkor adja el, ha hordom kiállításokra. Eszembe nincs. Ó akkor majd ő eljön és viszi, nekem nem kell foglalkoznom vele? Mi van? Nem tudom ezek mi a szart képzelnek ilyenkor egyébként, de mindegy, ő árulja, megteheti hogy ilyen kritériumokat tesz ki. Én meg megtehetem, hogy kiröhögöm és otthagyom és keresek másikat. Nevetséges.

Másik nagy mániájuk, hogy ivartalanítási kötelezettséggel adja csak el. Ilyen helyekről én fordulok is el. Itt is az van, hogy rögtön azt feltételezik rólad, hogy szaporítani akarod tovább. Az ő felfogásuk szerint mindenki aki reggel megkeni a vajas kenyeret, rögtön késes gyilkos lesz... Nem, kérlek, csak vannak sokan akiknek nincs szüksége szétmetélt, hormonhiányos, korcs kutyákra. Főleg nem annyi pénz után. Aki meg azt mondja nincs semmi különbség a két kutya között, annak a kutyákhoz való szakértelme egyenlő a nullával, inkább maradjon csendbe. Sajnos pont ezek osszák leginkább az észt. Persze nem mindenkinek számítanak ezek, hát ők vegyék meg, nincs ezzel baj, csak ne akarják már ráerőltetni a többségre a saját hülyeségüket. Nem, nem mindenki akar olyan kutyát, mint amit ezek az idióták elképzelnek.

Végül sikerült találnom értelmes tenyésztőt aki nem hepciáskodott ilyen marhaságokon, hanem odaadta a kutyát, igaz több pénzt kért érte, de nekem megért mindent, hogy egy egész épkézláb kutyám legyen.

Nem is csodálkozom rajta, hogy ha az egyszeri ember ráveszi magát végre tenyésztőtől vásárlásra, belebotlik egy ilyen ütődöttbe, utána rohan is vissza háztól venni inkább. Amivel egyébként nincs semmi baj, csak a sok idióta van eltévedve ezzel. Az emberek 90%-ának nincs szüksége tenyésztői kutyára, de nem akarnak menhelyi korcsot se, idegileg leépült kutyát se, jobb is, mert azok egy jó részéhez megfelelő szakértelem is kell. Ehhez képest úgy ajánlgatja itt a sok idióta, mint a cukort, hogy vigye haza az idegileg labilis, félős kutyákat mindenféle hozzáértés nélkül. Egyébként ugyanez megy nyugaton meg amerikában is, háborognak is érte az emberek meg a kutyaszakértők, mert az ilyen kutyák nagy része újra az utcára kerül végül a megfelelő tudás hiányában.

Nincs semmi probléma a háztáji kutyával, az emberek nagy részének az a megfelelő, a fajtához majdnem tökéletesen illik, sőt legtöbb kaphatna törzskönyvet akár annyira beleillik a standarbe. Betegség se gyakori közöttük, nem tudom ezt honnan szedik mindig. De mindegy, mert a sok idióta folyamatosan károg emiatt, mert hülyék hozzá és csak egy a fejükbe bedumált marhaságot szajkóznak folyamatosan amit végig se gondolnak.

Mellesleg a tenyésztős kutya ugyanúgy az utcára kerül, ha olyan ember veszi meg. Nyilván nagyságrendekkel kevesebb, de azért mert kevesebben is tartanak tenyésztőtől kutyát, csupán statisztikailag. Viszont a barom gazda az az utcára juttatja a kutyát, teljesen mindegy honnan van. Ahogy a tenyésztői kutyát is teletömik olcsó hulladék táppal élete végéig, nem kell elhinni, ettől még valóság. Szörnyülködve hallgatom mikor a kutyaiskolában azzal dicsekedik a 300 ezres vizslával, hogy mennyire szereti az Oké duo krockot és hogyan falja. Fájdalmas. És ez nem egyedüli, sokan a szupermarketes kajával tömik a kutyát, tök mindegy mennyiért vette meg honnan.

De teljesen felesleges ezt magyarázkodni, mert a birka háborgók ezt soha nem fogják megérteni, csak droid módon írja sorról sorra ugyanazt tovább és felháborodik, ha szembesítve van vele hogy hülyeséget írogat, meg semmi köze a valósághoz. Akinek meg van egy lepkefingnyi esze, annak ezeket nem kell elmagyarázni...

2017. jún. 27. 09:00
 40/41 anonim ***** válasza:
0%
Arról az apróságtól nem beszelve , hogy a tenyésztő feladata nem az összes ember ellátása kutyával, hanem a vervonal, a fajta, a tisztaság megőrzése, a standard megtartása. Koze nincs a kettonek egymáshoz, nem is egy vasarloreteg. Tényleg nem tudom felfogni ezen mit olyan nehéz megérteni, de ismerve a Facebookon nevelkedett ködös sötét fejű reteget nagyon nem lep meg, azt szajkozzak ami hülyeséget először hallanak, gondolkodni meg luxus. De legalabb akkor ne lenne ekkora pofájuk es ne mocskolnának tele mindent a hülyeségeikkel. Iszonyú fárasztó mar, csak a fejet fogja mindenki a kutyasuliban is miattuk, mert szegyen a kutyás társadalomra a viselkedesuk.
2017. jún. 27. 11:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!