Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Minden kutyatenyésztő sznob?

Minden kutyatenyésztő sznob?

Figyelt kérdés
De most komolyan milyen az hogy házikedvencnek nem tudok beszerezni egy bizonyos fajtát mert csak kiállítási vagy tenyésztési célra hirdetik? Nem az lenne a céljuk hogy népszerűsítsék és elérhetővé tegyék a fajtát? Ehelyett inkább csillagászati összegekért árulják meg egy kutyán akarnak meggazdagodni.

2016. dec. 29. 11:06
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Melyik fajta?
2016. dec. 29. 11:25
 12/41 anonim ***** válasza:
91%

"Nem az lenne a céljuk hogy népszerűsítsék és elérhetővé tegyék a fajtát? "- erre egyértelműen nem a válasz. egy jó tenyésztőnek az a célja, hogy a kutyái olyan helyre kerüljenek, ahol a lehető legjobban bánnak velük és ezért elvárnak a leendő gazdáktól egyfajta anyagi háttért is. egyáltalán nem akarják a kutyáik leszármazottait egy szeméttelepen kikötve látni.

aki 180-at kiad egy kutyáért, az valószínűleg az 1500 ft/kg-os tápot is megveszi majd neki és ha beteg lesz, ki tudja fizetni az állatorvosi költségeket is.

de persze egy kicsit keresni is akarnak rajta :)

2016. dec. 29. 11:28
 13/41 A kérdező kommentje:
Az egyik konkrétan azt mondta hogy igazi tenyésztőnél nincs hobbikategória. Nem is értem hogy fordult meg a fejemben hogy egy adott fajtáról tenyésztőnél érdeklődjek :D vicc
2016. dec. 29. 11:30
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Hány tenyésztőnél érdeklődtél?
2016. dec. 29. 11:32
 15/41 anonim ***** válasza:
88%
180 000 még tényleg nem olyan nagy összeg egy fajtatiszta kutyáért, éppen csak átlag feletti. De, ha neked "jó" törzskönyv nélkűl is, akkor miért ragaszkodsz ehhez a fajtához? Miért nem fogadsz egyet örökbe menhelyről? De szaporitótól nehogy vegyél.
2016. dec. 29. 11:34
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha születik nála olyan kiskutya, ami extra ígéretes, akkor azt érthető, hogy nem akarja ivartalanítási kötelezettséggel adni. Neki is nagyon jó reklám és nagy büszkeség is, ha az ő kenneljéből származó kutyák sorra nyerik a díjakat egy kiállításon.

Az én kutyámnak is volt olyan testvére, amelyikre a tenyésztő azt mondta, hogy azt ne is nézegessem, mert azt nem adja el nekem. Olyat választhattam, amelyik hibátlan volt ugyan, de nála nem ragaszkodott ahhoz, hogy továbbtenyésszem, vagy kiállításra járjak vele.

Egy tenyésztőnek szíve joga kikötni, higy melyik kiskutyát, milyen szerződési feltételek mellett, kinek ad el.

Ha nem felelnek meg a feltételek, akkor keresni kell egy másik tenyésztőt, akivel meg tudsz egyezni.

2016. dec. 29. 11:36
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

#12 vagyok

miért nem tudhatjuk meg, hogy melyik fajta?

2016. dec. 29. 11:36
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Erre én is kiváncsi lennék.
2016. dec. 29. 11:38
 19/41 A kérdező kommentje:

Nem írom le melyik fajta mivel ritka és kevesen tenyésztik nem akarok senkit rossz fényben feltüntetni még akkor se ha rossz tapasztalataim vannak. De ha valakit nagyon érdekel privátban leírom.

Menhelyen biztos nem találnék ilyen kutyát, meg fontosak a fajta jellemzői ezért nem hoznék el pl keverék kutyát.

2016. dec. 29. 11:42
 20/41 anonim ***** válasza:
91%
Ha annyira fontos neked a jellem akkor miért akarsz tk nélkül venni? szapis kutyában aztán minden lesz csak az ott fajta nem :D
2016. dec. 29. 11:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!