Ha főznék a kutyáimnak az drágábbra jönne ki mint pl. A royal canin táp illetve hogy tudnek minden tapanyagot megadni nekik?
Sziasztok. Leszogezem: a BARF nem szimpatikus, kerlek ne is ajanljatok! ( nem elvi szinten csak irtozom a nyers hustol nem tudnek ilyen kajakat elejuk tenni es nezni ahogy eszik)
A kutyaim epp dietan vannak mert tegnap bekajaltak anyukamnal. Tudjatok cuki szemek, nincsen meg unoka, nem sorolom tovabb 😂
Szoval klasszikus rizs-csirkemell dietan vannak jelenleg. Nagyon hamar elkeszult es nagyon izlett is nekik. Persze ennel nyilvan tobb kell nekik. Zoldsegek, gyumolcsok. Illetve ezek a tapok mindenfelet tartalmaznak pluszba.
Hogy tudnam ezt megadni nekik es mennyibe kerulne havonta?
Azt tudom hogy kaphatnak barmilyen hust fozve neha csirkenyakat a csont miatt, almat, banant, tojast, joghurtot, majat, turot stb.
Ha ilyeneket foznek meg nekik es osszekevernem akkor kellene meg melle kutya multivitamin? Illetve van tapasztalatotok mennyibe kerul egy honapra ilyen fozott menu?
Esetleg egy megbizhato oldalt tudtok ajanlani ahol receptek vannak?
Koszonom
Szerintem egy prémium táppal jobban jársz, ha a BARF nem jöhet szóba. A főzött kaja nem igazán jó, nem hiszem, hogy meg tudnád úgy csinálni, hogy minden tápanyag benne legyen. Eleve szükség lenne csontos húsra is, de az főve nem jöhet szóba, csak nyersen.
A Royalnál vannak olcsóbb és jobb tápok is, inkább azok közül válassz.
Igen viszont eddig csak azt ettek szivesen meg a real nature halasat. Mindent megesznek de nem ugyanaz a hev. Es hat ugyis olyan keveset vannak velunk 10-15 ev... szeretnem ha olyat kapnanak amit tenyleg szivesen esznek. De en is attol felek hogy nem tudnam teljesen kielegiteni a tapanyag es vitamin szuksegletuket.
Akkor marad a royal es neha a dragabb real nature.
Ebben a könyvben vannak jó receptek.
Én is a vegyes étrend mellett vagyok, de az enyémek nagyrészt jó minőségű szárazat kapnak, amit gyakran joghurttal keverek össze, ill. hetente 1-2 alkalommal főzök nekik külön kaját.
Mivel én emberi fogyasztásra szánt húst veszek nekik, nem állateledel boltban vásárolok, ezért gyanítom, hogy drágább lenne, ha minden nap csak főtt kaját kapnának. Ráadásul nagyon utána kellene járni, hogy mindent megkapnak-e amire szükség van.
Főtt kaja, ami nálunk nagyon bejött: húslevest főzök jó sok húsból (ami épp van, marha, sertés apróhús, csirkecomb, de az utóbbiból ki kell szedni a csontot, zúza, szív, kevés máj stb.), sárgarépát, tököt, almát teszek hozzá. A végén egy kevés rizst, vagy kölest főzök bele. A végeredmény egy kása lesz, amit csak úgy falnak.
Havonta 1-2 alkalommal kapnak valamiféle csontos húst. Pl. farhátat teljesen szétfőve.
Nem mindegy, hogy mekkora a kutyád, mennyit eszik, de azért szerintem legalább részben maradj a tápnál. Árban is jobb és a tápok úgy vannak összeállítva, hogy ne szenvedjen a kutyus semmilyen tápanyagban hiányt.
Igen lehet hogy az lesz hogy hetente fozok nekik egy adag ilyen husos zoldseges dolgot es a tobbi nap tapot kapnak.
Csak ugy izlett nekik a sima rizs meg csirkemell minden izesites nelkul mint a legdragabb konzerv se ait karacsonyivacsira vettem nekik. Pedig azt is imadtak am!!
Ket cavalier. Most 5-7 kilo kozott vannak.
A BARFnál egészségesebb étrendet nem tudsz nekik adni, ha tetszik ha nem. Ha szerted a kutyáid ennyi áldozatot tudsz hozni értük.
Vegyük példának, én nem eszek halat de a családból mindenki más igen, mégsem zárkózom el ha halat esznek. Ha nekik ez ízlik és jó akkor egyék. Ha te azért nem eteted BARF étrendel a kutyáid mert nem szipatikus az önzőség. Akkor minek kell kutya ha nem vagy képes a legjobbat nyújtanineki?
Royal canint pedig nem adunk a kutyának ha szeretjük a kutyánk. Gondolom te sem a legócskább hulladék margarint eszed nap mint nap tele ízfokozóval és rengeteg más dologgal amire a szervezetnek nincs szűksége, sőt...
Pont ugyan ilyen a royal canin.. Marketing van mögötte, de minőség nincs.
Ha feltétlen ragaszkodsz a táphoz, ebben az árkategóriában akkor Brit.
"Azt tudom hogy kaphatnak barmilyen hust fozve neha csirkenyakat a csont miatt, almat, banant, tojast, joghurtot, majat, turot stb. "
Nem kaphat semmi féle szárnyas csontot főzve, csak nyersen. Tehát csirkenyakat maximum nyersen kaphat.
Banánt mikor eszik egy cavalier szerinted természetes előhelyén? Soha.
Ezen az oldalon van pár recept amit lehet adni neki, de én mégeygszer átgodolnám a BARFot.
Tudod mi a baj? Hogy kialakulnak gyakorikérdésen és mindenhol ilyen klikkek, aztán aki nem ahhoz tartja magát mint a többség, azt lehülézik. Most épp a barf a divat.
Barátom apja mindig megfőzte a csirkehús és farhátat, csontot, azt ették a kutyái valami aránylag olcsó táplál keverve. Mellette megettek minden maradékot, zöldségeket, rizst, tésztát. Főztek is nekik néha ilyeneket és hosszú életű volt minden kutyája. Volt ami megvakult, megsüketült, úgy járkált a vége felé évekig aztán mikor már nagyon öreg volt, akkor inkább elaltatták.
Amit az #5-ös írt, az az emberre éppen úgy igaz.
Nyersen kellene ennünk a zöldséget, gyümölcsöt, magvakat stb.
Egyetértek azzal, hogy a kutyának jó a BARF etetés, de ha valaki idegenkedik tőle, akkor nem kell erőltetni.
Én személy szerint nem szeretnék üzletben vásárolt húst nyersen adni a kutyáimnak, arra meg nincs lehetőségem, hogy háztól vett, friss húst adjak nekik, ahogy azt a tenyésztő tette, akitől jött az egyik kutyám.
Így marad a prémium táp és hetente 1-2x a főtt hús, zöldség barnarizs/köles kása. Az állatorvossal ezt átbeszéltük és jónak találta. Évek óta így csináljuk, csak féreghajtóért és oltásért járunk orvoshoz.
Szóval szerintem a házi koszt, prémium kutyatáp kombó etetése nem számít állatkínzásnak.
Egyébként tényleg elvannak simán a tápon is :)
(De ahogy az én rettenetesen sovány kutyám átszellemülten falta a főtt kaját, amikor először evett olyat, az hihetetlen volt :) Ma már tökéletes kondiban van, de megmaradt nekik a táp mellett a házi koszt)
Royal elég gáz táp.
N&D, Acana, Orijen, Brit Care,Platinum,Marküs Mühle ezek klasszisokkal jobbak!!
Össze tevőket megnézheted. A royal tele van gabonával,kukoricával.
Egy időben én is főzni akartam viszont a kutyák rettentően sokat és büdöset kakiltak tőle,pedig nem kaptak sok kaját,mégis a végtermék brutális volt.
Én abba hagytam a főzőcskézést. N&D-t kapnak és jó napot.
Barfoztam 1,5 évig, be is vállt,de elég sok külső tényező miatt abba kellett hagynom. Pedig ha tehetném barfoznék.
Táp váltogatás megint csak nem túl jó,mert hasmenést okozhat.
Találj egy jó minőségű tápot és azt add nekik.
Én régebben csináltam azt,hogy havonta egyszer főztem egy kis farhátat nyakat,szivet meg zöldség kis rizs,pici táp,de abból hasmenés lett.
Maradunk a tápnál.
Húslevest szoktam nekik tápra önteni illetve fehér,sárgarépát adni,meg bőrt a levesből vagy cupákot rágcsálni ezektől nincs bajuk.
Koszonom a valaszokat! Azert vannak sulyosak... tehat ha nem etetek barffal mar onzo vagyok. Ertem. Hajaj.
Elismerem hogy a royal talan nem a legjobb kaja de mint emlitettem szivesen eszik es ez a fo. Plusz szepek is tole. Az hogy neha kapnak egy real naturet az nem jelent allando valtogatast mivel eleve egy nagy zsak kaja nekik 2-3 honapra eleg.
Attol az ervelestol hogy a kutya nem elvezetbol eszik meg a hajam kihullik de tenyleg. Akinek van kutyaja es neked is van, pontosan tudod hgy mekkora a kulonbseg a szaraztap es a gyakorlatilag barmi mas kozott...
Az enyemek imadjak a repat, es a dinnyet is. Apropo a termeszetes elohelyen van dinnye??? Vagy a mienken fuge, ananasz. Nincs megis esszuk. Miert ne ehetne a kutya banant? Azert vannak itt akik elszalltak kicsit.
Egyetertek azzal aki irta hogy itt gyiken mindig van valami megmondo klikk aki eroszakosan ontja az iget. Igen a barf biztos egeszseges. Ettol nem fogok nekik nyers hust adni. Igen onzo vagyok. Hajaj minek van kutyam? Igazan rossz eletuk van szerintem. Megyek is veluk futni kicsit. Aztan este beadom nekik a doki neni altal felirt meregdraga vitaminjukat. Pusztan onzosegbol.
A normalis valaszokat koszonom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!