Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért tartják olyan nagyra a...

Miért tartják olyan nagyra a menhelyi kutyákat?

Figyelt kérdés
Nem értem azokat az embereket akik menhelyről fogadnak örökbe kutyát, ráadásul nem is kölyköt. Ha nekem kutyám lesz majd, egy saját, mindenképpen csakis jó nevű tenyésztőtől. Mindenki mondja, hogy vegyél kutyát menhelyről, ments meg egy életet. De mi van akkor, ha én egy fajtatiszta kutyát szeretnék kennelből? Én nem szeretnék egy ideggyenge, félős, agresszív, ismeretlen származású kutyát. Példa rá a szomszédom kutyája, menhelyről hozták, és van egy olyan kattanása, hogy a kicsi kutyákra támad, és úgy nekiment a Yorkimnak, hogy majdnem belehalt. Szóval, van itt még valaki aki ugyanígy gondolja?

2016. dec. 22. 23:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
68%

48/49-es látom sikerült megértened a lényeget. Itt gyakorikérdéseken úgy degradálják a fajtatiszta kutyákat, hogy csak na (most az nj-nél maradtam példaként, de ugyanúgy megvédenék egy goldit, labit, beagle-t, ha azt becsmérlik a menhelyi kutyákkal szemben) A mondatod meg nem akartam annyira átírni. De azt azért érzed, hogy te simán leírtad, hogy az nj szar kutya, de ha valaki azt merte volna írni, hogy a menhelyi kutyák szar kutya, akkor a világ legszívtelenebb emberének titulálnák. Te degradálod a kommentedben a tk-s fajtatiszta kutyákat, én próbálok rávilágítani, hogy a menhelyi kutya is ugyanolyan kutya, mint a törzskönyves EGYIK SEM JOBB VAGY ROSZABB A MÁSIKNÁL!!! Csak azért mert én sok pénzt fizettem a törzskönyves kutyámért, nem fogom lenézni azt aki menhelyről/utcáról fogad be (veled ellentétben, aki lenézi azt aki pénzért mer kutyát venni)

Ja és igen a menhelyen is illik 5-10.000 ft-ot otthagyni egy kutyáért, hogy legalább a chipp és oltás árát kifizesd!

2016. dec. 27. 00:17
 52/72 anonim ***** válasza:
38%
Most komolyan?? azért kapok lepontozást, mert azt írom sorozatosan, hogy a törzskönyves és menhelyi kutya közt nincs különbség? Bocsánat, hogy nem esek át a ló túloldalára és dicsőítem a menhelyi kutyákat.... És még TK-s kutya gazdáira mondják azt, hogy wlfogultak, röhej ami itt megy...
2016. dec. 27. 09:37
 53/72 anonim ***** válasza:
53%
szánalmas, hogy csak azt pontozzátok fel, aki azt írja le, hogy TK-s kutyák hulladékok, a menhelyiek meg az istenek. korrektségből jeles... gondolkozzatok már, ki degradál le milyen kutyát...
2016. dec. 27. 09:40
 54/72 anonim ***** válasza:
66%
#51 nekem 3 kutyám van és nekem is van törzskönyves. Egy tosa inu egy mentett francia bulldog és egy schnauzer-roti keverék. Az biztos hogy határozottan kitudom jelenti hogy az nj-k nem a kedvenceim főleg a rajzos. Leírtam hogy miért. Az hogy ott hagysz x ezer forintot az inkább adomány. De megnyugodhatsz nem párszor adományoztam jó pár dolgot. De szerintem ez így helyes hogyha nekem van akkor adok és nem csak állatokkal foglalkozó szervezeteknek.
2016. dec. 27. 09:40
 55/72 anonim ***** válasza:
76%
Itt senki nem istenít semmit csak de hiszed azt hogy bántják a válaszolók a te tk-s kutyáidat. Egyszerűen te nem érted hogy mi van itt és a saját butaságaidba tévedsz el.
2016. dec. 27. 09:44
 56/72 anonim ***** válasza:
79%
Rendben értem, csak az eddigi kommentjeidből az jött le, hogy a menhelyiek az istenek. Persze tudom, a fajtáknál ízlések és pofonok. Nekem az nj a kedvencem, te pedig a francia buldogot, te nem szereted nj-t én a franciabulldogot. Ez van ezt ilyen formában elfogadom, eddig sem azt akartam neked bizonygatni, hogy miért nem szereted az nj-t (mondjuk a hangnem azért szerintem túlzás volt). Az pedig, hogy adsz nagyon jó dolog, ebben egyezik a véleményünk. 21 évesem lehetőségeimhez mérten én is ott segítek ahol tud, ezért vagyok már 2 éve egy ifjúsági jótékonysági szervezet tagja, ahol segítünk embereken/állatokon egyaránt:)
2016. dec. 27. 09:47
 57/72 anonim ***** válasza:
80%
55-ös ti nem az én vagy te kutyádról van szó. Én csak annyit írtam, hogy a menhyelpártiak hamarabb becsmérlik, fikázzák a törzskönyves kutyákat pl. mopsz, franciabulldog mennyire életképtelen, nj ocsmány, csivava idegbeteg stb. Ellenben ha valaki egy rosz szót mer szólni, a menhelyi kutyákról. pl. szocializálatlan, agresszív, félős stb. akkor lehurrogják, hogy hogy lehet ilyet mondani, ez nem is igaz. Sajnos igaz voltam kint többször menhelyen és járok is ki és látom. Amikor az 1 kg-os keverék kutyát úgy kell sétáltatni, hogy nehogy véletlen más kutya közelébe kerülj, mert nekimegy, vagy bebújik a ház mögé mert annyira fél. Vannak probléás kutyák a menhelyek ezt el kell fogadni. Van amelyiket sikerül rehabilitálni valamelyiket nem ezt is el kell fogadni. A németjuhászt tényleg csak azért, hagytam meg, mert az volt korábbi kommentben. Én sose szólók egy rosz szót sem a menhelyi kutyákról se gazdáikról. Unom ismételni magam, de valaki még mindig nem érti egyformának tartom a tk-s és menhelyi kutyákat kutya=kutya.
2016. dec. 27. 09:58
 58/72 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna hogy ekkora vitát robbantok ki. Bocsánatot kérek, ha úgy jött le hogy utálom a menhelyi kutyákat. maradjunk annyiban, hogy mindenki onnan vesz kutyát ahonnan akar.
2016. dec. 27. 19:28
 59/72 anonim ***** válasza:
91%

Engem nem érdekel, honnan van a kutyád, amíg megfelelően bánsz vele, tanítod stb.

Nekem egy tenyésztőtől vásárolt törzskönyves 11éves labrador lányom, és egy menhelyről elhozott közepes testű 8éves (2éves volt mikor elhoztuk) szintén lány kutyusom van. Nem tudnék választani, hogy melyiket szeretem jobban, más személyiségek.

Mindketten olyan szépen bánnak a 4 és 2 éves lányaimmal, hogy az valami hihetetlen.

Az én keverék kutyusomat bántalmazták, eltörték a lábát, ezért sokáig félt a hangos zajoktól, ha felemelte valaki a kezét már menekült a sarokba. Viszont rövid idő alatt (másik kutyám segítségével) olyan változást értünk el nála. Mostanra egy másik kutya lett belőle, és jó látni a változást.

Mindkét kutyám kutyasulit végzet, ivartalanított, heti legalább 3x van séta.

2017. jan. 2. 14:14
 60/72 anonim ***** válasza:
24%
Jo undorito vagy,tegyek alad...
2017. jan. 3. 05:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!