Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért tartják olyan nagyra a...

Miért tartják olyan nagyra a menhelyi kutyákat?

Figyelt kérdés
Nem értem azokat az embereket akik menhelyről fogadnak örökbe kutyát, ráadásul nem is kölyköt. Ha nekem kutyám lesz majd, egy saját, mindenképpen csakis jó nevű tenyésztőtől. Mindenki mondja, hogy vegyél kutyát menhelyről, ments meg egy életet. De mi van akkor, ha én egy fajtatiszta kutyát szeretnék kennelből? Én nem szeretnék egy ideggyenge, félős, agresszív, ismeretlen származású kutyát. Példa rá a szomszédom kutyája, menhelyről hozták, és van egy olyan kattanása, hogy a kicsi kutyákra támad, és úgy nekiment a Yorkimnak, hogy majdnem belehalt. Szóval, van itt még valaki aki ugyanígy gondolja?

2016. dec. 22. 23:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 A kérdező kommentje:
Azokról a kutyákról ne is beszéljünk, akikkel viadaloztak, mert sajnos ilyen is van.
2016. dec. 23. 00:10
 12/72 anonim ***** válasza:
80%
Hát minket meg egy yorkie támadt meg és nem féltem meglegyinteni a lábam amikor a kislányommal sétáltam meg amúgy is. Csak hogy tudd a keverék kutyák sokkal kevésbé hajlamosak a betegségekre. Nekünk 2 kutyánk van egy orosz fekete terrier és egy óriás schnauzer-kuvasz keverék és nem hülyébb nem rosszabb mint a másik blökink. Inkább adakoznod kéne nem itt lehúzni a menhelyeket. Gondolom mennyire esik meg a szíved rajtuk. Ezt a kérdést meg úgy írtad ki hogy mintha valaki rád akarna tuszkolni egy keveréket. Látni hogy még nem volt kutyád.
2016. dec. 23. 00:15
 13/72 anonim ***** válasza:
24%

Ne modoroskodjál már! Ne is beszéljünk.....jajjjj

Neee provokáld itt a népeket.

2016. dec. 23. 00:17
 14/72 A kérdező kommentje:
SAJÁT kutyám még nem volt akit én neveltem fel. a háznál most is van egy magyar vizsla akit imádok.
2016. dec. 23. 00:18
 15/72 A kérdező kommentje:
Én nem provokálni akartam itt senkit, csak elmondtam a véleményemet, úgy ahogy én gondolom.
2016. dec. 23. 00:20
 16/72 anonim ***** válasza:
85%
Gyerek vagy még mi?...szerintem azt értetted félre hogy amikor valaki szapitól akar kutyát venni akkor azt mondják hogy inkább menhelyről hozzon, ez azért van mert a szapik pont olyan kutyákat adnak el amiket leírtál, a menhelyen is ilyen kutyák vannak csak már kezelve egészségesen, aztán többet ér megmenteni egyet mint a szapikat támogatni. Ha neked célod van a kutyával mint pl nekem az hogy dolgozzak vele, akkor tenyésztőtől többet ér venni, de ha nincs vele célod csak családi kedvencnek kell akkor minek a törzskönyves? hogy legyen mivel rajolni?
2016. dec. 23. 00:24
 17/72 anonim ***** válasza:
91%

Egyébként azért tapasztalhatod az "elnyomást" mert a menhelyek (főleg a vidékiek ahol pénz sincsen) 150-200%-on működnek. Hatalmas összefogás kéne hogy pl. az összes gyepit bezárják. Ott elméletileg 2 hetet adnak egy kutyának és altatják. Szerencsére sok hely van ahol kitolják az idő határt vagy riasztanak egy menhelyet ha már altatáshoz közel kerül a sor. De Naponta így is rengeteg kutyát altatnak el. Nem beszélve hogy a vadászok meg kilövik őket. A halál szélén álló és a még oda nem kerülő kutyákat akarják megmenteni azzal hogy a menhlyről való mentéstre biztatják az embereket. Ez eléggé eldurvult az utóbbi időben. De én a békésen történő biztatás híve vagyok.

Rengeteg ember elvakult ezzel kapcsolatban az tény

18/72 anonim ***** válasza:
86%
Jó, elmondtad a véleményed de lényegi kérdést abszolút nem tartalmaz, vezess blogot.
 19/72 A kérdező kommentje:

Nem vagyok már gyerek, 20/L.

De a menhelyi kutyák között is sok a szapis akit végül meguntak, vagy nem akarták fizetni az orvosi költségeit, mert dp-je lett vagy más problémája. Én csak a szaporítókat ítélem el, nem a menhelyeket, ne értsetek félre, nem vagyok a menhelyek ellen, csak nekem furcsa mikor valaki örökbe fogad egy idősebb kutyát, ennyi. Nem akartam senkit megbántani ezzel.

2016. dec. 23. 00:27
 20/72 anonim ***** válasza:
38%

"Most is van" ez jó fajta duma.

Na az agyon imádott magyar vizslád igen hajlamos az idegrendszeri problémákra. Remélem nem kint lakik. Imádod az nagyon jó de ettől még nem lesz jó kutya. Amikor 9 évesen megharapott a kuvaszunk (4 hónapos volt) nagyon fájt de imádtam de ha rajtam múlt volna akkor a jövőben egy 75kg-os kutya lett volna a főnök de szerencsére apukám tudta hogy kell kutyát nevelni és én is tőle tanultam és 12-13 évesen már maximálisan irányítani tudtam a nálam klasszisokkal nagyobb kutyát. Ezt most csak elmondtam esti mesének de a kutyatartás nem az.

2016. dec. 23. 00:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!