Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most akkor kell műteni vagy...

Most akkor kell műteni vagy nem feltétlenül a rejtett herét?

Figyelt kérdés

A kutyánknak csak az egyik heréje szállt le, pedig már elmúlt egy éves. A kutyakozmetikus azt mondta, hogy műteni kell, mert 4 éves korára elrákosodhat. Beszéltünk telefonon két állatorvossal is, ők azt mondták, nem feltétlenül kell, amíg nincs belőle gond, mert csak több kárt okoz, mint hasznot.

Itt is azt írják, szóval most már nem tudom: [link]

Én amúgy úgy érzem, hogy a hasfalában van, teljesen fenn a kukija mellett, legalábbis ott van valami dudor, ami a másik oldalon nincs.

2016. dec. 14. 17:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"nem kell piszkálni, mert akár rosszabb is lehet"

Ezt nem értem. Ugyan mitől lenne rosszabb? Ha már elmúlt egy éves, akkor gond nélkül lehet már ivartalanítani. Azért ez nem egy ritka eset, hogy a kutyának rejtett a heréje, gond nélkül megműtik őket. Ha még ki is lehet tapogatni,akkor főleg. Szerintem kérdezz meg egy szakorvost erről.

2016. dec. 14. 22:59
 12/12 anonim ***** válasza:

A rejtett here műtéti úton történő eltávolítása kb. akkora műtét, mint egy szuka kutya ivartalanítása. Szóval pár nap alatt rendbejön a kutya.

Nem tudom, hogy az az orvos mire utalt azzal, hogy "akkor kell műteni, ha gondot okoz"... Az elrákosodott rejtett herét akkor szokták észrevenni, ha már fullad a kutya, vagy valami egyéb baja van az áttétek miatt!!! Akkor már nem műtét kell neki, hanem viheted elaltatni szegényt, hogy ne szenvedjen. Most ez durván hangzik, de így van. Nagyon közeli ismerősöm kutyáját temettük el amiatt, mert nem szívesen hagyta volna az egyébként egészséges kutyáját megműteni. Nem volt még négy éves az egyébként gyönyörű, okos kutya.

2016. dec. 15. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!