Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most akkor kell műteni vagy...

Most akkor kell műteni vagy nem feltétlenül a rejtett herét?

Figyelt kérdés

A kutyánknak csak az egyik heréje szállt le, pedig már elmúlt egy éves. A kutyakozmetikus azt mondta, hogy műteni kell, mert 4 éves korára elrákosodhat. Beszéltünk telefonon két állatorvossal is, ők azt mondták, nem feltétlenül kell, amíg nincs belőle gond, mert csak több kárt okoz, mint hasznot.

Itt is azt írják, szóval most már nem tudom: [link]

Én amúgy úgy érzem, hogy a hasfalában van, teljesen fenn a kukija mellett, legalábbis ott van valami dudor, ami a másik oldalon nincs.

2016. dec. 14. 17:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig úgy tudtam, hogy kell műteni. Habár én úgy vagyok vele, hogy ha nem tenyésztésre van a kutya, akkor jobb neki is ha ivartalanítva van, így ezzel a műtéttel meg van oldva a here probléma is.
2016. dec. 14. 17:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindenféleképpen muteni kell, hacsak nem akarod megkockaztatni, hogy par ev mulva elrakosodjon es amugy is hormonalis problemakat okozzon.

Nem is tudom, hogy merulhet fel az, hogy csak azert, mert nem egyszeru mutet egy allatorvos "inkabb ne"-t mond ra...

2016. dec. 14. 17:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Műteni kell, hacsak nem akarod megvárni, hogy daganatos legyen a kutyád. Sógorom rottijának volt ilyen problémája, 8 hónaposan megműtötték, ma 11 éves. Fel sem merült az orvosokban, hogy bent hagyják...
2016. dec. 14. 17:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyámat másfél éves korában műtötték, egyúttal ivartalanították.
2016. dec. 14. 18:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a műtétre szavazok, persze a másik heréjével együtt, azaz ivartalanítással.
2016. dec. 14. 18:51
 6/12 bollocks ***** válasza:
100%

Van két forgatókönyv.

1. megműtteted most, rutinműtét, 2 hét múlva már a varratszedésen is túl vagytok

2. nem műtteted meg, megvárod míg gond lesz. a kutyád hetekig rosszul van, mire diagnosztizálnak nála valami daganatos betegséget. rohantok vérvételre meg minden vizsgálatra, aztán megműtik. ha szerencséd van, minden rendben lesz. ha nincs, akkor kiderül, hogy lett egy-két áttét, amivel ismét rohantok az orvoshoz, és jobb esetben csak valamelyik végtagját kell lecsapni, rosszabb esetben altatják.

Én az elsőt választanám.

2016. dec. 14. 19:08
 7/12 A kérdező kommentje:

Én is így gondoltam, csak ez egyik ugye azt mondta, hogy amíg nincs semmi gond vele, addig nem kell piszkálni, mert akár rosszabb is lehet. Meg ezen az oldalon is ezt írják: "De nem is biztos, hogy szükség van a műtétre. Ha mégis, akkor azt majd akkor is lehet műtéttel orvosolni, amikor esetleg problémát okoz."

Nekem is fura ez a felfogás, hogy inkább várjuk meg míg probléma lesz belőle. De akkor mért mondják ennyien ezt? Csak azért, mert "nem kedvelt műtét"?

2016. dec. 14. 19:26
 8/12 anonim ***** válasza:

Vidd el sebészetre szakosodott állatorvoshoz, az én kutyámat is sebész műtötte, és mondta is, hogy szinte naponta műt egy ilyen kutyát.

Mi egy olyan rendelőbe hordjuk, ahol minden területre van szakosodva állatorvos (szemész, belgyógyász, sebész és ortopédus) így mindig nyugodt vagyok. A sima oltásokra is idehordjuk, és bár rengeteg "páciensük" van, szinte minden kutyát név szerint ismernek.

2016. dec. 14. 19:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi lehet rosszabb? Miért lehetne rosszabb, ha kivesznek valamit ami nem odavaló, hogy később ne okozzon gondot???

Ahogy írták, vidd el szakorvoshoz - sebészhez - nem a te kutyád lesz az első akinek ilyen gondja van. Sebészeknek ez rutin műtét. Ne lódoktorokra, s neten írogató dokikra hallgass!

2016. dec. 14. 20:35
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"amíg nincs belőle gond"

Amikor gond van, az kérem a hererák. Nekik biztos jobb anyagilag egy rákos kutya kezelése, mint egy sima ivartalanítás.

2016. dec. 14. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!