A kutyám megharapott egy embert, ennek milyen jogi kovetkezményei lehetnek?
Van egy am staff-németjuhász keverek kutyaja apukámnak, sajnos a mai nap folyamán a kutya, megharapta járdán a sétálo fiatal ember kezét ugy hogy a kutya kidugta a kapunk a fejét es erosen megkapta.
A srác ezután orvoshoz fordult és az orvos feljelentett minket. Az állatorvos most 2heten keresztul ki fog jonni es a kivizsgálja. Alapjában véve idegenekre veszelyes kisse mert eleg agressziv a termeszete.. de a családba senkit sem bantana. Szerintetek elaltatják szegenyt ? :(
Könnyen előfordulhat, hogy elaltatják.
És, ne haragudj, de ezek után ez indokolt is.
Hogy Apádra nézve pontosan milyen jogi következményei lehetnek a dolognak; nem tudom.
De egy gazda felelős azért, hogy a kutyáját úgy tartsa, hogy másokra ne jelentsen veszélyt.
Na mindjárt jönnek a kutyaiskolások, hogy miért nem viszed iskolába naponta a kutyád.
Valószínű ez egy hatósági állatorvos, manapság mindent be akarnak vasalni az emberen, még a rendőrségi kiszállást is, úgyhogy elképzelhető.
Ti csak szerettétek a kutyátok, ő meg védett titeket.
Az, hogy miért került a kutya szájába az illető keze, rejtély.
Ha én látok egy őrjöngő kutyát, biztos nem lóbálom arrafelé a kezem, főleg, hogy kint van a tábla, stb.
Anno volt egy hasonló sztorink, volt egy hepciás k..rva, és irritált a kutyánk, szinte naponta jelentett be minket a jegyzőnél.
A saját ingatlanán belül mindenki úgy tartja a kutyát, ahogy akarja, amivel nem követ el birtokháborítást.
Szerintem még most kezdjetek el szerezni azonnal egy ügyvéded, a kutyád érdekében!!!
Valószínűleg nem altatják el a kutyát, hanem mint írtad, 2 hét megfigyelés alá veszik első körben, majd lehet, hogy veszélyessé lesz nyilvánítva (de még ez sem biztos, hiszen nem ölt, "csak" harapott).
Ti pénzbírságra és a költségek megtérítésére számíthattok.
A kerítést érdemes lenne sürgősen megcsináltatni úgy, hogy azon a kutya ne tudjon kiharapni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!