Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség! A kutyámban kullancs...

Segítség! A kutyámban kullancs van/volt?! Mit tegyek? Fotóztam!

Figyelt kérdés

Kb 10 perce megetettem a skótjuhászom és azt hittem elájulok mikor simogattam a jobb szeme mellett egy óriási szürke göböt vettem észre!!!! Gondoltam kullancs biztos nem lehet mert nem voltunk fás részen sétálni már hónapok óta, erdőbe konkrétan legutóbb a télen vittem még tavaly! Gyorsan elszaladtam a fényképezőgépért és lefotóztam:

[link]

Ebben a pillanatban a göb LEESETT!!! és mozgó csápok álltak ki belőle na ekkor már majdnem elsírtam magam!

[link]

A göbhöz nem nyúltam hozzá, magától esett le! Ezek szerint mégiscsak kullancs! A kutyusomnak óvatosan megvizsgáltam a szeme mellett, egy elég kemény göb maradt a helyén, megvan keményedve ott neki a bőr ahonnan leesett ez a szemét dög! Mit tegyek?? Május 1 van nincs nyitva az orvosi rendelő, az állatkórház a város másik végén van, a szüleim hétfőn jönnek haza tehát kocsival nem tudok menni, a buszra meg nem engedik fel a kutyát! Semmilyen kullancs elleni védőoltása nem volt mert nekem nincs rá keretem, a szüleim meg ilyen oltásokra nem hajlandóak pénzt kiadni csak a kötelező oltásra! Általános orvosi vizsgálatra pl elszoktam vinni de csak ha van rá pénzem... és most kullancs ellen nem volt beoltatva.... mit tegyek még nem voltam ilyen helyzetben teljesen kivagyok a gondolattól hogy valami baja lesz valami betegséget elkap, mit csináljak segítsetek valamit mondjatok valami tanácsot!! A kutyusom 4 éves, és tegnap még nem volt rajta ez az undormány ez egészen biztos, tegnap még bontottam a szőrét és semmi nem volt a szeme mellett! Sétálni se voltunk azóta! Mit tegyek írjatok kérlek!!!

2010. máj. 1. 12:52
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem aggódnék a helyedben.

Ha nem veszem észre idöben a kullancsot a kutyámban (ami nagyon ritka akkor a kullancsot kinyírom aztán becsomagolva , dátumozva elteszem, majd figyelem, hogy valami szokatlant észreveszek-e a kutyán.

Szerencsére aznap vagy másnap észreveszem s gyorsan kiszedem a kullancskiszedö tollal és utána a helyét bekenem *ezüst kolloiddal*, ami fertötlenit, megöli a bacilusokat nagyon gyorsan és nem káros a szervezetre.

2010. máj. 1. 18:41
 22/23 anonim ***** válasza:

Ja még kihagytam(18:41)

Nyakörv, spot-on az kell!!!

Ahol én lakom, itt nincsenek fertözött kullancsok, de hát rengeteg van.

Magyarország számos területe fertözött, ajánlatos a lehetö legjobb védelmet adni a kutyáknak.

*Nemtudom hányadik válaszolónak: a barátnömnek 2 kutyája pusztult el amikor egy fertözött környékre költöztek.Egy hónap különbséggel, de fél éven belül meghaltak szörnyü kinokkal. Szóval ne legyél úgy oda, hogy a te kutyád mennyire egészséges!*

Meg az a hír járja, hogy a házakba beköltözö kullancsok szaporodnak ezerrel!

2010. máj. 1. 18:53
 23/23 anonim ***** válasza:
Szia! Én is debreceni vagyok és sajnos a kutyusom kapott már kullancsfertőzést (Babéziát). Figyeld a kutyust, de remélhetőleg nem lesz gond! :)
2010. máj. 1. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!