Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy falka összeállításán...

Egy falka összeállításán gondolkodom, szerintetek jó lenne így?

Figyelt kérdés

A falkám egy francia bulldogból, egy malinoisból, egy akitánól és talán egy pitbullból állna. Viszont aggódom hogy nem e lenne túl változatos a mozgásigényük és az agyi fárasztásuk. Nem tudom milyen sorrendben lenne érdemes beszerezni őket (természetesen 1-2 év eltéréssel, tenyésztőtől) nem kérek kioktatást tapasztalatom van, a kérdés sem erről szól. Szerintetek működő képes lenne egy ilyen falka? Mert ugye az akita makacs míg a mali engedelmes a pit meg talán a kettő között, a bulldog lusta a másik 3 meg közepes és nagy mozgásigényű.

A harmadik problémám hogy a yorkie-kat is szeretem viszont 4-5 kutya már sok lenne. Mit gondoltok erről? Véleményeket, tanácsokat, ötleteket várok. Előre is köszi. (építő jellegű akármik jöhetnek de a kioktatástól kíméljetek)

2016. nov. 30. 23:16
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Hát nem ebben kértem tanácsot de sebaj. Akitám van...látom olvasni sem tudtok, 2 tenyésztő és több tulaj is ajánlott mellé másik kutyát. A pitbullról azért mondtam le mert tényleg semmi célom nem lenne vele és úgymond használhatatlan lenne azámomra mert dolgozni nem tudnék vele. Szerencsére nem mindenki ilyen negatív és észosztó mint az utolsó 2 válaszoló. Akita van, akkor a következő a bulldog lesz és végül a mali. próbáljtok mást lebeszélni mert engem nem fogtok. És nem személyeskedtem, ti vagytok akik nem tudtok értelmezni. Akumi és még páran jó tanácsokat és magyarázatokat adtak köszi értük ellenben ti lebeszélnétek úgy hogy se engem sem a körülményeim nem ismeritek... gratulálok...kedves tenyésztő, a válaszod minden volt csak hasznos és kedves nem...köszi de nem értél el vele semmit.
2016. dec. 2. 11:30
 22/30 A kérdező kommentje:
Kedves sakura1, kíváncsivá tettél, áruld már el a kennelneved :)
2016. dec. 2. 11:52
 23/30 anonim ***** válasza:
Nem fogja megadni mert bunkó vagy.
2016. dec. 2. 17:03
 24/30 Sakura1 válasza:
41%
Keresd meg ha ennyire kíváncsi vagy! :D Segítségképpen van három japán import akitám. Személyesen is jártam japánban, hogy megnézhessem ott hogyan tenyésztik, illetve tartják ezt a fajtát.
2016. dec. 2. 19:28
 25/30 A kérdező kommentje:
Hát ezzel sokat mondtál de sajna annyira nem érdekel hogy erre időt pazaroljak :)
2016. dec. 2. 19:42
 26/30 anonim válasza:
20%

Sakura1! Az ilyen álomvilágban élő kérdezőket hagyni kell, hagy álmodozzanak csak. Egy malival nem igen tudna mit kezdeni ha a kezébe adnák, ez a válaszaiból, hisztijeiből kisüt.. Egy francia bulldog?! Hagyjuk már, az nem is kutya, azzal tapasztalatokat sem lehet gyűjteni, hisz semmit nem csinál, örül ha képes lélegezni.

Malit azért szeretne mert van egy ismerősének, látta dolgozni.. Szuper!! Tanított már kutyát engedelmesre? Kétlem! Volt már őrző védőn egy kutyával? Kétlem!! Egy mali nem szeretet, hobby kutya, és igen komoly gyakorlat kell a pontos pálya munka eléréséhez!!! Nem csak annyi, h láttam már a pályán, vagy láttam már videót!! Tudja hogy fogja megfogni azt a kutyát ha valamit a fejébe vesz a mali? Kétlem!! Nevetséges ez az egész hisztéria amit itt művel! A felsorolt kutyákat együtt tartani öngyilkosság, és kicseszett veszélyes!! Vagy egymásnak fognak esni, vagy a mali fogja lerágcsálni s kezét mert abban biztos vagyok h nem a gazdi lenne a falkavezér ilyen felállással!

A többi kutyáról (akita, pitt) nem tudok mit mondani, nem ismerem, nem is vonzósom az ilyen kutyákhoz, de abban biztos vagyok, h egy malival nem tudna mit kezdeni.

Én egy labival engedelmesezek és őrző védőzök, elképesztő sok munka és pontosság kell egy sikeres pálya munkához, pedig ő "csak" egy labi.. Odaáig vagyok a malikért, de még legalább egy két kutyát fel kell neveljek pályára, hogy megmerjem lépni, hogy vegyek magamnak egy malit. Nem játék az a kutya!

2016. dec. 9. 01:14
 27/30 anonim ***** válasza:

Ém sem beszólásként/leszólásként vagy offként írom, de nekem van két keverék nagyobb testû kutyám. Én vagyok a falkavezér de a két kutya között is meg van a falkavezérség.

Szóval, ha mondjuk a malid neki megy vmelyiknek, mert ô akar falkavezér lenni nemtudom hogy hogy szeded le majd a másikról❗

Pl: egyszer amikor az egész utcán a kutyák a mi kutyáinkat ugatták (nem vettük észre, hogy verekednek a kuyyáink) akkor kimentünk megnézni hogy mi van és a fiatalabbik kutyánk nekiment az öregebbnek (VOLTAK SEBEK)!! Attól még én vagyok a falkavezér nekem mind a kettô engedelmeskedik, de tudod a kutyàk között is megvan a falkavezérség!

Remélem segítettem

2016. dec. 10. 07:16
 28/30 anonim ***** válasza:

26: Azért Te sem vagy 100-as ! Hogy lehet egy labradorral őrző- védőzni ?! Eohadtul elcseszed vele, mert NEM erre lett kitenyésztve !! Ő egy retriever, egy vízi vadászkutya, aki a puhaszájúságáról híres !! Engedelmesezni minden kutyával lehet, labradorral pedig nyomkövetés, apport képzés, vakvezetés, therápia ezekre jó !!

Én a helyedben csöndben maradtam volna !!

2016. dec. 10. 09:18
 29/30 A kérdező kommentje:
Még a kérdés feltétele előtt beszéltem 2 mali tenyésztővel, elmondtam a körülményeim, amit biztosítani/nyújtani tudok és amit a kutyával csinálnék, mind a kettő elégedett volt és azt mondták hogy az általam ajánlott körülmények megfelelőek. Már a kennelt is kiválasztottam és majd 1-2 év múlva (vagy több) veszek egy malit. Ja és labival öv-re járni szerintem kb anyit ér mintha egy vadászkutyával akarnál terelni...
2016. dec. 10. 12:11
 30/30 anonim ***** válasza:

Hogy lehet egy labradorral őrző- védőzni?

Zsákmányos öv-t bármilyen kutyával lehet csinálni. Az csak játék, nem igazi harc, a kutya is játéknak veszi.

2016. dec. 10. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!