Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy falka összeállításán...

Egy falka összeállításán gondolkodom, szerintetek jó lenne így?

Figyelt kérdés

A falkám egy francia bulldogból, egy malinoisból, egy akitánól és talán egy pitbullból állna. Viszont aggódom hogy nem e lenne túl változatos a mozgásigényük és az agyi fárasztásuk. Nem tudom milyen sorrendben lenne érdemes beszerezni őket (természetesen 1-2 év eltéréssel, tenyésztőtől) nem kérek kioktatást tapasztalatom van, a kérdés sem erről szól. Szerintetek működő képes lenne egy ilyen falka? Mert ugye az akita makacs míg a mali engedelmes a pit meg talán a kettő között, a bulldog lusta a másik 3 meg közepes és nagy mozgásigényű.

A harmadik problémám hogy a yorkie-kat is szeretem viszont 4-5 kutya már sok lenne. Mit gondoltok erről? Véleményeket, tanácsokat, ötleteket várok. Előre is köszi. (építő jellegű akármik jöhetnek de a kioktatástól kíméljetek)

2016. nov. 30. 23:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én együtt lakom párommal, tesómmal és az ő párjával. Nagy házunk van, mégnagyobb udvarral. 5 kutyánk van, vagyis úgy, hogy mindenkinek egy saját+egy közös.

Német juhász: páromè, engedelmesezik vele+ŐV.

Labrador retriever: enyém, engedelmesezünk szintén illetve apport képzés.

Pitbull:tesòmé, szintén engedelmesezik+súlyhuzás.

Foxi: tesòm barátnőjéé, engedelmes ugyanugy+ agility.

És van a közös, egy palota pincsi, ő szobakutyaként van tartva csak simán kedvencnek.

Hétvégente együtt kirándulunk úszunk stb.

2016. dec. 1. 07:39
 12/30 Sakura1 válasza:
28%
Hahaha :D Ha tényleg ismernéd a fajtákat, akkor tisztában lennél vele, hogy az akita nem falkakutya.
2016. dec. 1. 08:45
 13/30 A kérdező kommentje:
#12 na és? Nem fogok 15 évet vagy többet várni csak azért mert akitám van. Ha már én vagyok a falkavezér had mondjam meg én hogy hány tagú lesz a falka. És egyébként attól hogy nem falkakutya lehet más kutyákkal tartani, nem is értem honnen jött ez... inkább te nem ismered a fajtákat.
2016. dec. 1. 09:30
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én együtt lakom párommal, tesómmal és az ő párjával. Nagy házunk van, mégnagyobb udvarral. 5 kutyánk van, vagyis úgy, hogy mindenkinek egy saját+egy közös.

Német juhász: páromè, engedelmesezik vele+ŐV.

Labrador retriever: enyém, engedelmesezünk szintén illetve apport képzés.

Pitbull:tesòmé, szintén engedelmesezik+súlyhuzás.

Foxi: tesòm barátnőjéé, engedelmes ugyanugy+ agility.

És van a közös, egy palota pincsi, ő szobakutyaként van tartva csak simán kedvencnek.

Hétvégente együtt kirándulunk úszunk stb.

2016. dec. 1. 11:46
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi 2x kuldte el
2016. dec. 1. 11:47
 16/30 anonim ***** válasza:
73%
Ha nem dolgozol és ennek ellenére van pénzed jó lenne. De a mali, az akita meg a pit is rettentő sok nevelést figyelmet és agyi fárasztást is igényel, amire egyszerre valószínűtlen, hogy lenne időd.
2016. dec. 1. 15:28
 17/30 Sakura1 válasza:
9%
Bizonyára nem ismerem az akitát, hiszen csak 20 éve tenyésztem. Az akita nem falkakutya! Sok szerencsét ehhez az ostoba elképzelésedhez.
2016. dec. 2. 06:13
 18/30 A kérdező kommentje:
Ja ha tenyészted te is csak 1 darabot tartasz mi? :DD itt felesleges okoskodnod több akitás csoportban is benne vagyok és az ottani gazdig háromnegyede nem egyedül tartja az akitáját...biztos mindenki hülye...csak te vagy helikopter. Okoskodj máshol.
2016. dec. 2. 07:47
 19/30 anonim ***** válasza:
Szóval az ismerem a fajtát az azt jelenti, hogy "egyik ismerősömnek van" "benne vagyok fajtacsoportba" stb? És azzal akarsz vitatkozni, aki 20 éve tenyészti a fajtát? Elhiszem, hogy lelkes vagy és azt hiszed ismered a fajtát. (bár kv 4-5 válasz után le is mondtál a pitbullról . . .) Ahogy már írtam, szerezz be egy kutyát először, vele összeszoksz és majd látod, hogy belefér e az idődbe, energiádba még egy vagy kettő.
2016. dec. 2. 09:40
 20/30 Sakura1 válasza:
6%
Azt hittem azért kérdeztél itt, mert tanácsra van szükséged, de látszik a válaszaidból, hogy TE már olyan okos vagy, hogy a jó tanácsért cserébe csak személyeskedni tudsz. Gratulálok hozzá! :( Éppen az ilyen meggondolatlan elképzelések miatt van tele a menhely vagy történik tragédia. Igen több akitám van, 10 az öregekkel és a fiatalokkal együtt. Szigorúan egy kan egy szuka együtt, két olyan csoportom van ahol anya és lánya együtt, de ez is bármikor változhat. Én tudom miről beszélek hisz helikopter vagyok! :D
2016. dec. 2. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!