Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csinálja ezt a kutyám?

Miért csinálja ezt a kutyám?

Figyelt kérdés
Az 5 hónapos Border Collie-m folyton hanyat dobja magát (hátára fekszik),amikor valaki megakarja simogatni,akár családtag akár idegen akarja megsimogatni mindig ezt csinálja.A másik meg az hogy nem engedi,hogy megfésüljem folyton harap olyankor,harapja a ruhámat,kezemet,a fésüt,nem erősen,csak úgy játékból,nemtudom hogyan kellene rászoktatni a fésülködésre.Azt mondta valaki,hogy ilyenkor hagyni kell hogy harapjanak,mert csak játszik és majd kinövi,más meg azt mondja,hogy nem szabad hagyni,mert akkor nem fog tisztelni.
2016. nov. 30. 08:37
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

A második verzió az igaz, azért harapdál, mert nem tisztel, mert nincs neki megtiltva hogy ezt csinálja, tudja, hogy ha harapdál, akkor nem lesz fésülködés.

El kellene kezdeni nevelni a kutyát, de én ezzel a nehéz fajtával inkább kutyasuliba mennék.

2016. nov. 30. 08:42
 2/5 anonim ***** válasza:
79%

A fésülésnél harapást nem azért kell letiltani, hogy tiszteljen, hanem azért, mert a kutyát hozzá kell szoktatni az érintés elviseléséhez. Ebbe beletartozik a fésülés , a testrészek megvizsgálása, stb.

Eleinte rövidebb ideig, egy-egy testrészt fésülj és adj neki közben-utána jutalmat, dicséretet.Amikor harapni akar, told el a kezeddel a fejét és mond azt, hogy nem! ha pár húzást harapás nélkül eltűr, adj jutalmat.

2016. nov. 30. 09:09
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Kérdésedben benne van a válasz. 5 hónapos!

Minden kölyök állat játszik még ilyenkor. Játszál vele Te is.

Nem kell ezt ilyen tudományosan felfogni. 1-2 éves korára kinövi és megkomolyodik.

A németjuhászom is össze-vissza harapdált játékból ilyen korában. Most három éves, teljesen szófogadó, kezesbárány.

2016. nov. 30. 09:44
 4/5 anonim ***** válasza:
A fésülésnél míg kicsi volt az enyém is folyton a fésűt rágcsálta, erre én azt találtam ki hogy egy fésűt oda adtam neki vagy épp játékot, a másik fésűvel fésültem, se szidás se jutalom nem volt (na jó juti néha akadt)de azóta szépen tűri a fésülést, nem kapkod a fésű után, nem utálja. Eleinte kész küzdelem volt megfésülni de muszáj volt mert a bundája úgy nézett ki mint egy birkájé.
2016. nov. 30. 13:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen az a baj hogy ezt a folyamatot 8-10 hetesen sokkal egyszerubb elkezdeni mert a kutya meg kicsi es le tudod fogbi rendesen. Most tobb kihivas de mindenkepp meg kell tanitanod mert ha lesz egy fulgyulladasa pl. Sose fogod kipucolni a fulet...
2016. nov. 30. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!