Szökik a kutyám! Mit tegyek?
Sziasztok !
Befogadtam egy 1,5 év körüli közepes termetű kutyát.könnyű , mozgékony termete miatt sajna nem jelent neki gondot átmászni a kerítésen , és rendszeresen kiszökik az utcára.Van valami módszer arra , hogy a tudatára adjam , hogy ez rossz és nem szabad ?
Van egy kennel , ahová napközben bezárom , éjszakára viszont kiengedtem eddig , de ma is rajtakaptam , hogy az utcáról ugrott be a kerítés tetején .
Új kerítést egyenlőre nem tudok csinálni , akkor maradjon az örökös kennel rabság ?
Vélemények? (Gyakori sétáltatás , ivartalanítás megvan )
Nagy csatákat vívtam itthon az asszonnyal a kutya miatt ,egyszer már hirdettem is , de nem jelentkezett senki.
Na de igazából nem az én gonoszságomról , és felelőtlenségemről akarok most beszélni , hanem szerinted , vagy szerintetek valamilyen formában a tudatára lehet adni egy kutyának , hogy ne másszon ki a kerítésen ?
Hogy valamilyen módon össze tudja e kötni , hogy amit csinál az rossz ?
Gyakori sétáltatás az kenneltartás mellett napi 2-3 alkalmat jelent, nem heti kettőt.
Sajnos nincs olyan módszer, hogy tudtára adod, hogy nem lehet, mert ez rossz.
Napi legalább egy alaposan lefárasztós séta mindenképpen kell (szabadon is futós, tanulós, labdázós, más kutyákkal bandázós, másfél-2 órás).
Emellett a kerítés tetejére kellene tenni valamit, amitől nem kimenni. Pl. műanyag csövet, ami körbefordul, ha bele akar kapaszkodni. És/vagy befelé visszahajló rácsot hegeszteni a tetejére.
Éjjel meg aludjon bent, így nem tud szökni. Persze a lefárasztós séta után.
Máshogy ez nem oldható meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!