Szökik a kutyám! Mit tegyek?
Sziasztok !
Befogadtam egy 1,5 év körüli közepes termetű kutyát.könnyű , mozgékony termete miatt sajna nem jelent neki gondot átmászni a kerítésen , és rendszeresen kiszökik az utcára.Van valami módszer arra , hogy a tudatára adjam , hogy ez rossz és nem szabad ?
Van egy kennel , ahová napközben bezárom , éjszakára viszont kiengedtem eddig , de ma is rajtakaptam , hogy az utcáról ugrott be a kerítés tetején .
Új kerítést egyenlőre nem tudok csinálni , akkor maradjon az örökös kennel rabság ?
Vélemények? (Gyakori sétáltatás , ivartalanítás megvan )
Bezárunk téged egy szobába minden kontakt nélkül es heti 1-2 alkalommal kiengedünk. Te nem próbálnák meg megszokni?!
Menj vele naponta sétálni es nem fog szólni
Ok igazatok van , mekkora gyökér voltam , amiért hazahoztam , jobb volt neki ott....
Állatkínzás amiért nálam van ? Megvan a megoldás go menhely.
Köszi , ez olcsóbb is.
Ha egy kutya rászokott a szökésre, az mindig meg is fog, hiába sétáltatod egész nap. Nekem hatalmas udvarom van, mégis megszöktek, míg villanypásztorral körbe nem kerítettem. A kutya nem hülye, ha egyszer megcsípte a közelébe sem megy.
Közelemben sok őz van, sokszor sétáltatáskor szöktek meg, így vettem elektromos nyakörvet is. Volt olyan hogy az őztől 1 méterre volt mikor visszahívtam. És nem fél tőle, majd le ver a lábamról hogy tegyem rá mert tudja, hogy sétálni viszem.
NA figyelj, megoldod aszökés problémáját azzal, hogy megoldod villanypásztorral hogy ne szökjön ki. Tehát ezzel megoldod a kutya önsétáltatásának problémáját.
Kezdj el gondolkozni mivel fogod megoldani a kertrombolás, ásás problémáját. Mert ha a kutyának ennyi mozgása sem lesz, amit magának megold, akkor máshol fogja levezetni a fölös energiáit. Na akkor lesznek még az asszonnyal csatáid.
Bizony jobb is ha beadod menhelyre, talán talál olyan gazdit, aki képes naponta lefárasztani és nem azt várni tőle, hogy a sarokban üljön míg te kegyeskedsz vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!