Az akita inu jó első kutyának, ha elkötelezett vagyok?
Nagyon tetszik ez a fajta, mind külsőre, mind jellemre, de tapasztalataim nincsenek, csak amiket a neten találtam.
Amiket nyújtani tudok:
⚫Napi 4 db rövid, eü. séta
⚫Napi 3 db hosszú séta séta, kb 3x1 óra
⚫Hétvégente kutya ovi.
⚫Napi néhány óra (változó) szellemi fárasztás, otthoni játék
Benti-kinti kutya lenne, de inkább benti... Közös (és amúgy nagy) udvarunk van a szomszédaimmal, ezért a kertbe sem végezhetné a dolgát ha ez lehetséges. Ha kell, tudok beiktatni még eü. sétákat. Valamint Ők eléggé érzékenyek az ugatásra. Ezzel kapcsolatban érdekelnének tapasztalatok, hogy mennyire ugatós ez a fajta, illetve mennyire lehet tanitással erről leszoktatni.
Valamint van 2db macskám, velük össze akarom szoktatni/barátkoztatni majd. Igazából az tény, hogy ez lehetséges, csak az nem hogy mennyire nehéz munkával... :/
Szerintetek ilyen tényezők és célok mellett ideális lenne számomra ez a fajta? Jól érezhetné magát itt?
Előre is köszi!
Köszönöm a válaszokat! Igen az árukkal tisztában vagyok, de ha jóltudom nincsen nagyon olyan spáciális igényük ami sokba fájhatna. Vagyis ha egyszer össze gyűjtöttem magának az állatnak az árát, utána csak az esetleges, nem tervezett orvosi kiadásokra kell félre tennem és a minőségi kajára, de ezek beleférnek, bár nem vagyok gazdag.
A jellemével nagyjából tisztában vagyok, de persze azt tudom hogy ez egyénenként eltérhet. De pont az tetszik, hogy kicsit olyan függetlenebb mint egy macska, kilehet vele alakítani bensőséges kapcsolatot, de (csúnyán mondva) nem olyan szolgalelkű mint a legtöbb kutyafajta. A szeretetét ki kell érdemelni. Meg valahogy olyan elegáns és komoly mint a japánok is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!