Lakásba, első kutyának melyiket ajánlanátok? Tapasztalatokat, véleményeket szívesen várok.
Ha kellően sokat tudsz vele foglalkozni, lényegében bármilyen kutyát tudsz otthon tartani.
Mennyi időt tudnál aktív mozgásra fordítani?
teljesen egyetértek a 2. hozzászólóval! a labi nem biztos, hogy élvezi a "benti kutyaságot". nálam csak 3 hónapig volt bent kölyökként, aztán elkezdte kinőni az összes sarkat, helyet, ahol henteregni szokott és állandóan ült az ajtóban, hogy kimenne.
most néha beengedem és egyáltalán nem látni rajta, hogy ettől hű de boldog. végigdübörög a házon, benéz a konyhába hátha leesik pár falat és már kéredzkedik is ki.
így mi vagyunk kint vele, ha csak tehetjük. nekünk se árt meg a friss levegő, ő meg boldog, mert játszás van
Köszönöm mindenkinek a választ!
Reggel munka előtt 30 perces eü-s séta, délután 4-5 óra körül legalább 1 órás séta, futás, játék.
Este 8-9 körül pedig 30-60 perces séta.
Ha pedig kirándulni mennénk hétvégente (nem minden hétvégén, de csak sétálni akár) akkor jönne velünk.
A spánielt tartom inkább erre alkalmasabbnak. A Cavalier King Charles spánielt. Az nyugodt lakásban is, ha úgy van. Úgy olvastam.
Viszont ezek közül mindegyik hullajtja a szőrét.
Ami nem hullajtja annyira , ha jól tudom, az az uszkár, yorki.... még van, de most hirtelen nem jut eszembe. Talán a máltai selyemszerű sem?! Ebben nem vagyok biztos.
Viszont ezek kezdő gazdisnak nem ajánlatosak, vagy igen? És a tacskó? Annak biztos hullik a szőre..
Köszönöm a válaszokat, akkor csak az első gondolatomra a Cavalier King Charles spánielre szavazok. :)
Viszont a spanielnek a szőre eléggé hullik, úgy olvastam. Nem úgy, mint pl egy yorkienak, uszkárnak akár.
De a yorkie meg nem is ajánlatos kezdőkutyásoknak, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!