Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Golden retrieverről szeretnék...

Golden retrieverről szeretnék tapasztalatokat kérni. Első kutyám lenne. Tudnátok róla saját tapasztalatokat mondani?

Figyelt kérdés
Mennyi idő alatt fárad le? Ugatós? Milyen szinten gyerekbarát? Nem túl hiperaktív? Viszonylag egészséges fajta?

2015. ápr. 9. 17:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia nekem van golden retriverem kertes házba lakunk és naponta 3x szoktam vele sétálni: reggel 1 órát délután 1-2 óra körül és este 6 után futunk egy nagy kört igy egész nap jol érzi magát és nem piszkít az udvarra :) eggésségével eddig nem volt baj pedig sok kullancsot kiszedtem belölle 3 éves :) a gyerekeket egyszerüen imádja :) a szörét naponta megszoktam fésülni igy szép tiszta marad havonta 1x elég medfürdetni :) de kölyök korátol tanítani kell de ez minden fajtánál igy van
2015. ápr. 9. 17:43
 2/3 anonim ***** válasza:
76%

Nehezen fárad le. Igényli a mozgást. Csak akkor ugat, ha gond van, de akkor is csak egyet kettőt vakkant, jelzés képpen. Nagyon imádja a gyerekeket. Szeret velük játszani és mindent elűr nekik. Viszonylag egészséges. Csak a csípőjével lehetnek gondok, de azt sok mozgással el lehet kerülni.

Viszont én a labradort ajánlanám, mert az is ilyesmi tulajdonságokkal rendelkezik, csak kevesebb baj van a szőrével. Eredetileg nekem is goldim lett volna, de a családom nem engedte a hosszú szőre miatt. Mert előtte volt egy angol cocker spanielünk és annak állandóan bepállott a füle ez miatt. Aztán a labi mellett döntöttünk és nem bántuk meg. Nagyon értelmes kutya. Szinte minden elsőre vagy másodszorra megért. Olyan mintha pontosan értené mit mondok neki, pedig tudom, hogy nem. :)

2015. ápr. 9. 18:28
 3/3 bajzsicica válasza:
100%
Mint az összes retriever, a goldik is mozgékonyak, és igénylik a mozgást. Napi 3x séta szükséges. Ugatni csak gond jelzés gyanánt szokott, avagy boldog vakkantást hallat gazdija közelettekor. Kifejezetten család- és gyermekbarát fajta. Hiperaktivitása leginkább családjától függ, hiszen vannak nyugodt, de vannak egész aktív egyedek is. Viszonylag egészséges faj, de vannak betegségek amiket könnyedén elkaphatnak. Panelban nem tarthatóak, hiszen a helyigényesek. Remélem hasznos választ adtam.
2015. ápr. 9. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!