Szia nekem van golden retriverem kertes házba lakunk és naponta 3x szoktam vele sétálni: reggel 1 órát délután 1-2 óra körül és este 6 után futunk egy nagy kört igy egész nap jol érzi magát és nem piszkít az udvarra :) eggésségével eddig nem volt baj pedig sok kullancsot kiszedtem belölle 3 éves :) a gyerekeket egyszerüen imádja :) a szörét naponta megszoktam fésülni igy szép tiszta marad havonta 1x elég medfürdetni :) de kölyök korátol tanítani kell de ez minden fajtánál igy van
2015. ápr. 9. 17:43
2/3 anonim válasza:
Nehezen fárad le. Igényli a mozgást. Csak akkor ugat, ha gond van, de akkor is csak egyet kettőt vakkant, jelzés képpen. Nagyon imádja a gyerekeket. Szeret velük játszani és mindent elűr nekik. Viszonylag egészséges. Csak a csípőjével lehetnek gondok, de azt sok mozgással el lehet kerülni.
Viszont én a labradort ajánlanám, mert az is ilyesmi tulajdonságokkal rendelkezik, csak kevesebb baj van a szőrével. Eredetileg nekem is goldim lett volna, de a családom nem engedte a hosszú szőre miatt. Mert előtte volt egy angol cocker spanielünk és annak állandóan bepállott a füle ez miatt. Aztán a labi mellett döntöttünk és nem bántuk meg. Nagyon értelmes kutya. Szinte minden elsőre vagy másodszorra megért. Olyan mintha pontosan értené mit mondok neki, pedig tudom, hogy nem. :)
2015. ápr. 9. 18:28
3/3 bajzsicica válasza:
Mint az összes retriever, a goldik is mozgékonyak, és igénylik a mozgást. Napi 3x séta szükséges. Ugatni csak gond jelzés gyanánt szokott, avagy boldog vakkantást hallat gazdija közelettekor. Kifejezetten család- és gyermekbarát fajta. Hiperaktivitása leginkább családjától függ, hiszen vannak nyugodt, de vannak egész aktív egyedek is. Viszonylag egészséges faj, de vannak betegségek amiket könnyedén elkaphatnak. Panelban nem tarthatóak, hiszen a helyigényesek. Remélem hasznos választ adtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!