Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtát ajánlotok?...

Milyen fajtát ajánlotok? [bőv. Lent]

Figyelt kérdés
Most 2-3hét múlva kapok egy spicc kiskutyát és a szüleim megengedték,hogy legyen mellé még 1kiskutyánk:) Szerintetek milyet kérjek?Melyik fajtával lenne el legjobban a spiccünk? Én mindenféleképpen kistestűt szeretnék,de nem még 1 spiccet... tudtok valamilyen kutyát ami megfelelő lenne? [Ha esetleg valakinek van valamilyen kutyája TOLNA MEGYÉBEN akkor légyszíves szóljon] Ja és még 1 fontos dolog,hogy ha lehet akkor 10.000 alatt. Én már kerestem az interneten,de nem nagyon találtam. Szeretnék Westiet is,de azt hallottam,hogy valamelyik kajára allergiásak...Ez igaz lehet?PLS. válaszoljatok
2010. ápr. 30. 14:14
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:

Amúgy "sima" emberek is szaporítónak számítanak, ha

-nincs kennelnév

-nincs törzskönyv

-nincs tenyészszemle

-nincs kiállítási eredmény

-nincs szűrés

Szóval erről ennyit.

D mindegy most már, szeresd a kutyusodat, adj meg neki mindent, de többé ne vegyél így kiskutyát, csak akkor, ha az imént fölsorolt dolgokkal rendelkezik, ill. rendelkeznek a szülei. Sajnos az ismerősöd a "szeretetből szaporító" tipikus megtestesítője. Reméljük szerencséd lesz és nem lesz beteges a kiskutyád (mert szűrések hiányában ez csak szerencse kérdése), azt, hogy a fajta reprezentatív példánya lesz-e, megint csak szerencse. Kedvenc lesz, tehát a lényeg, hogy szeresd és tartsd jól - amihez hozzátartozik az ivartalanítás is. Hogy ne szenvedjen a szerelmes időszakban a sóvárgástól és megóvd az ivarszervi betegségektől. Az ivartalanítás a felelős állattartás része, gondolj majd erre és végeztesd el minél hamarabb a műtétet.

2010. ápr. 30. 14:50
 22/50 anonim ***** válasza:
Mellesleg nem kell rögtön támadni. Nem hiszem, hogy egyedül neveli őket. A szülei meg gondolom nem éheztetni fogják, meg elhanyagolni.
2010. ápr. 30. 14:51
 23/50 A kérdező kommentje:
A "kedves" ismerősömék NEM!! szaporítók. Azért van 2kutyájuk,mert az egyiket itt hagyták a cirkuszosok és valaki tudta,hogy van nekik egy olyan és odaadta nekik ők pedig elfogatták...azért vannak kiskutyák,mert születtek...ennyi és a pénz dolog nem azért van,mert nekik kell a pénz hanem,mert fajtatiszta kutyát nem szoktak ingyen csak úgy odaadni...Amúgy meg minden oltást fizetnek és minőségi tápot adnak a kutyáknak [ugyebár már tudnak enni]
2010. ápr. 30. 14:51
 24/50 A kérdező kommentje:
A kutyaszülőknek ez mind megvan amit felsoroltál...amúgy nem most veszünk kutyát egyszerre kettőt,hanem majd pár hónap múlva...ki mondta,hogy most rögtön? amúgy gondoltam a menhelyire is és nagy lehetséggel onnan hozunk...Szegénykéim:S ott csak rossz sorsuk van...ha nem viszik el elaltatják:'( amúgy már volt nagyon sok kutyám,de eddig csak 1-2 ember válaszolt a kérdésre ha nem válaszolni jöttél csak ocsmárolni akkor kérlek ne itt!!!
2010. ápr. 30. 14:57
 25/50 anonim ***** válasza:
Szerintem törpeuszkár legyen a másik kutyád...
2010. ápr. 30. 14:58
 26/50 anonim ***** válasza:
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD A cirkuszosok hagyták ott a kutyát? Ennek ellenére ő is és a másik kutya is rendelkezik mindennel az ég egy adta világon? Ezt csak én nem veszem be? xD
2010. ápr. 30. 15:14
 27/50 anonim ***** válasza:
ha az ismerősödék felelős állattartók lennének nem lennének kiskutyák, hanem lenne egy ivartalanított kutyapárjuk, de legalábbis egy ivartalanított szukájuk...te ne kövesd a rossz példát, hanem ivartalaníttasd a kutyát, csak jót teszel neki
2010. ápr. 30. 15:19
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

Megnézem, hogy mikor hagy ott csak úgy valaki egy törzskönyves, tenyészszemlés, szűrt kutyát egy vadidegen embernél, ráadásul ingyen...

A kennelnevet pedig nem a kutya, hanem a gazdája birtokolja.

A válaszodból látszik, hogy fogalmad sincs, mit jelentenek ezek a szavak.

Nem csak az a szaporító, aki halálra elleti a kutyáját kizárólagosan a pénzért, hanem az ismerősödék is.

Ha valakinek van egy kanja és egy szukája, persze, hogy lesznek kiskutyák, ha tüzeléskor nincs vigyázva a szukára. És ők is pénzért adják el, keresnek rajta.

Mindez azért baj, tudod, mert van másfél millió kóbor kutya az országban a 6000-8000 menhelyi és sintértelepi helyre.

Mindegy egyes születendő kutya egy, már élőtől veszi el az esélyt, hogy gazdira találjon.

Az állatvédők, állatbarátok nem bírják a munkát, belefulladnak a mentendő kutyákba.

Azért fontos megakadályozni a szaporodást, hogy kezelhető mértékűvé váljon a magyarországi kutya állomány.

Így, minden egyes ember, aki nem szakértelemmel, a fajta nemesítése érdekében tenyészti a kutyáját, az szaporítónak számít, függetlenül attól, hogy jól vagy rosszul tartja-e az állatait.

Most már érted?

[link]

2010. ápr. 30. 15:24
 29/50 A kérdező kommentje:
Az aki odaadta nekik az a rokonuk volt-___-** ...amúgy ha nem hiszed el,hogy itt hagyták a cirkuszosok akkor a te bajod,mert igaz...nem szoktam hazudni amúgy NEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szaporítók!!! Na de aki csak "támadásból" jön az léccí máshol élje ki magát ne itt!!! Ha nem fajtákat írtok akkor úgysem olvasom el[csak akkor,ha mondjuk NORMÁLIS tanács vagy meséltek,hogy ti mennyire szeretitek és,hogy nektek milyen fajta van stb.] de ha csak oltásból akkor nem fogom elolvasni csak fölöslegesen koptatja a bill.-t:D Üdv.
2010. ápr. 30. 16:28
 30/50 A kérdező kommentje:
ma 14:58 : Pedig köszíí:D
2010. ápr. 30. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!