Pár napja a kutyám megizélte a lábam, ilyen előtte még sosem történt (persze rászóltam és eltoltam magamtól) ez a falkavezérség átvételét jelenti? Mit lehetne tenni?
Nem átvétel, csak szokásos próbálgatás.
Teljesen rendben van, olyan szempontból, hogy neki az a dolga, hogy a legerősebb, legstabilabb, legrátermettebb legyen a falkavezért, amit úgy tud elérni, hogy tesztel.
Ez az evolúció velejárója, az alfát folyamatosan próbára teszik, hogy alkalmas e a feladatára. Így biztosítják a legjobbat.
Neked meg az a dolgod, hogy tiltással, fegyelmezéssel éreztesd vele, hogy stabil a helyzeted, és az övé is az, a legalsó szinten. Nem fogja zokon venni, elfogadja, ennyi.
Most van serdülő korban, próbálgatja a határait, nem hiszem, hogy véresen komoly próbálkozás lenne egy félig kölyöktől. Minden esetre természetesen tiltani, és fegyelmezni kell, a helyzet komolyságának függvényében.
Nekem hat éves fiú kutyám van és mindig csinálja a lábunkon az öröm jele nála :)
A lány kutyák nem érdeklik egyáltalán ha tüzel ha nem neki mi kellünk.
Dominancia. Sürgősen szoktasd le.Nekem 2 és fél éves nagytestű, domináns kanom van, de soha nem hág sem engem, sem a családtagokat.
A kutyát úgy kell nevelni, hogy tudatosuljon benne, hol a helye a családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!