Milyen fajtát válasszak kiállítási célra?
Kifejezetten kiállítási célra szeretnék egy kutyát mert nagyon szeretem a légkört, és a verseny izgalmát.
20-25 kg-os fajtát szeretnék, nem munkakutyát, félhosszú szőrűt, ami fésülős(olyan 10 max. 20 cm-es szőrhosszúság).
Olyan fajtát szeretnék amivel a BIS-ben is esélyem van ha egyszer eljutok oda. A mostani kutyámmal már eljutottam egyszer, de nem népszerű fajta a BIs-ben, így esélyem se volt az ottani nyerésre .
Tudom h rengeteg munkát kell belefektetni meg pénzt, tapasztaltam már, ne gyertek légyszi ezzel.
Hát nem tudom milyen kutyád van,de a kiállítás szubjektív nagyon. :)
De amire te gondolsz az lehet border colli,bár az munkára van...spániel,uszkár (azokat TKOK kiállításon imádják BISEN, puli. Több sajna most nem jut eszembe.
A BISben nem a kutyának van esélye, hanem a handlernek.
Csak mellékesen megjegyzem, hogy a kutya élete elég kis idejét tölti a bis ringben, inkább azon gondolkodj, milyen természetű kutyával szeretnél együtt élni.
A leírásod szerintem egy husykra illik. Elég látványos, pont azok a paraméterek, amiket leírtál. Egy szép husky igen látványos és sokszor szokott a bisben szerepelni.
Az más kérdés, hogy odáig el is kell jutni, kezdve attól, hogy honnan veszed, hogyan neveled, hogy vezeted fel, még van néhány dolog a kiállításoknál, amit csak a saját tapasztalata hitet el az emberrel.
Ha külföldi bíró van, az szereti a magyar fajtákat nyeretni, de azok között nincs félhosszú szőrű.
Először is ismerni kell az adott fajtát, hogy meg tudd állapítani, melyik kennelből és milyen párosításból szeretnél kölyköt venni, amivel esélyed lesz jó kutyával szerepelni.
A brit pásztorok, köztük a border collie munkakutya. Elég nagy baj, ha valaki csak a show ringekben való díszelgéshez tartja. Ez nem a kérdezőnek szól elsősorban, hisz maga is mondta, nem munkakutyát szeretne (husky is munkakutya és eredetileg a skót juhász is...). Annak szól, aki bordert ajánlott. Ember, ez a kutya nem szobanövény, neki MUNKA kell, nem kevés. Kár, hogy a show bordereknek egyre kevesebb közük van ahhoz, aminek lenniük kéne - mellesleg nekem nem is tetszenek.
Üdv: egy munka vonalú border tulajdonos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!