Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valamit nem értek (? )

Valamit nem értek (? )

Figyelt kérdés
Nagyon tetszik Jan Fennel könyve, és én is így szeretném nevelni a kutyámat. Viszont azon elgondolkodtam, hogy miután elhozzuk a kutyust, és ugye még idegen neki a terep, ott kell vele sokáig lenni. Hány napig kell vigasztalni a kiskutyust, amíg elkezdhetem a tényleges nevelését? (gondolok itt arra, hogy akkor foglalkozok vele, ha én hívom, vagy megtanítani neki az Ül!-t...)De azt sem akarom, hogy miután megjött, egyből tanítsam. Ti ezt hogy csináltátok? Az a reális, hogy 2 napig vele vagyok, utána lassan, fokozatosan átszoktatom az én elképzelésemre a kutyanevelésről? Kérek mindenkit, hogy ne írjon ide nem illő válaszokat. Köszönöm.:)
2010. ápr. 29. 16:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem 2 nap az jó.Első nap bizti ne az én kutyimnak is első nap szülei nélkül nehéz volt egész éjjel vonyított de reggeltől már jókiskutya volt.:)
2010. ápr. 29. 16:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt folosleges napra pontosan behatarolni, mivel nem lehet. Ezt a kiskutya viselkedesebol kell latnod, hogy mikor kezdheted. Akkor kezdheted, ha mar ugy latod, hogy nem fel, ha mar nem szagolgat minden porszemet, mert kezdi megszokni az uj otthonat. Ha meg szagolgat es korbekivancsiskodja a lakast, akkor hagyd, hadd ismerkedjen még, mert addig ugysem figyel rad, amig fel nem fedezte a felfedezni valot. :)

Abbol latszik, hogy mar nem fel, hogy magabiztosan futkos fel-ala, belemerul a jatekaiba, otthonosan mozog, stb.

Biztos van olyan kutya, amelyiknek egy-ket nap kell hozza. Az en kutyam a masodik nap estejen mar kenyelembe helyezte magat, mintha ide szuletett volna :)

Egyebkent en is nagyon hamar akartam elkezdeni a tanitast. Eldontottem, hogy klikkerezni fogunk. Amikor elhoztuk a kiskutyat, ferjem vezetett hazaig. 5oras ut volt, ugyhogy volt alkalmunk ismerkedni egymassal :)

Tudtam, hogy rogton az elso pillanattol fogva nem lehet belefogni a tanitasba, foleg nem egy kocsiban, de egy valamit azert tehettem: elkezdtem kondicionalni. Ez abbol all, hogy klikkelek egyet es rogton kap egy jutifalatot. Klikk meg egyszer, megint jutifalat. Egy ido utan beleivodik az idegrendszerebe, hogy klikk = jutifalat. Ezt azert lehet mar az elso pillanattol kezdve elkezdeni, mert a kondicionalas nem aktiv, hanem passziv tanulas, tehat a kutyat nem erolteti meg agyilag es koncentralnia sem kell hozza.

Aztan hazaertunk keso delutan, ismerkedett a lakassal, ateltuk az ejszakat, masnap meg mindig hagytam ismerkedni, persze a kondicionalast azt folytattam masnap is. Es aznap este elkezdtunk kicsit tanulgatni.

2010. ápr. 29. 17:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem olvastam ugyan Jan Fennel könyvét, de szerintem az, hogy vigasztalod és az, hogy neveled, nem zárja ki egymást. Persze, mindent a korának és a helyzetnek megfelelően kell csinálni. Nekem minden kutyám bent alszik. Minden esetben, amikor kiskutya jött a házhoz kiköltöztem hozzá a nappaliba. Hogy meddig, az a kutyától függött. Úgy vettem észre, hogy minél kisebb a kutya, annál jobban igényli az első időben a babusgatást. Az öreg kanom elmúlt 3 hónapos, mikor hozzánk került, vele nagyon könnyűek voltak az első napok. Már nem igényelte annyira az anyja társaságát, a második nap már automatikusan ment vissza arra a helyre, ahol első este aludt. A második kutyám (szuka) jó egy hónappal volt fiatalabb, mikor hozzánk került. Vele már nem ment annyira könnyen, bár 2 hétig otthon voltam vele "gyesen". Ami a parancsszavakat és a kiképzést illeti: itt is minden a kutyától függ. Minden kutya más, nincs olyan recept, ami mindegyiknél beválik. Először tanulja meg a behívást, aztán jöhet a többi. Bár én azért ezzel vigyáznék, ha esetleg elrontasz valamit és rögzül a rossz, akkor piszok nehéz kijavítani. Jobban jársz, ha elviszed egy kutyaiskola kölyökovijába, mihelyt megvannak az oltásai.
2010. ápr. 29. 17:08
 4/5 A kérdező kommentje:
:) köszönöm, most már világosabb:)
2010. ápr. 29. 17:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem várjj egy hetet!!!
2010. ápr. 29. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!