SÜRGŐS! A 13 éves kutyám ma egyik pillanatról a másikra nem bírt állni se menni! Mi lehet a baja?
Ritka, de idős korban náluk is elképzelhető.
Ha azt látod, hogy kicsit mint ha javult volna, az mindenképp bíztató jel.
A gyógyulásra meg természetesen van esély, bár kérdés, hogy teljesen fel tud-e épülni?
Vivien Te vagy az ??
Talán nem kéne 13 éves kutyát naponta 6-8 órát "sétáltatni"-azaz húzni magad után akkor is, ha a kutya már nem bírja ...
Az epilepsziának is ilyen tünetei vannak.Az én egyik kutyám is epilepsziás és idős,de ennél enyhébbek a tünetek.Erre valamilyen nyugtató gyógyszer a megoldás.Ha orvosod nem említi ezt a betegséget,rákérdezhetsz,mert akár az életébe is kerülhet.
Ha pedig az előző válaszolónak igaza van,akkor nem is csoda,hogy epilepsziás.Ez a betegség ki is alakulhat,ha a kutyát(főleg ha idős) olyan stresszhelyzet éri,amit nem tud feldolgozni.Az én kutyámmal is ez van,a régi,rossz gazdája miatt...
Egy öreg kutyának pihenni kell,és annyit mozgatni,amennyit ő szeretne.
Egyébként az úgy van, hogy egyik ismerősömnek van egy 13 éves menhelyi keveréke, el van hízlalva a sok jutival (napi 1 zacskó!) és úgy gondolja, hogy az milyen jó a kutyának, hogy mennyi finomságot kap. Mellette naponta 6-8 órát húzza pórázon, hogy sétáljon, mert azt mondja, hogy ha sokat mozgatja akkor tovább fog élni, mert a keringése jobb lesz ...
Most lehet, hogy én vagyok a hülye, de az a kutya lehajtott fejjel, fáradtan, ízületi betegségével tök szomorúan, lihegve kullog vagy már inkább lohol gazdája után ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!