Mit tehetnek ha a kutyám (2éve mar megvan) nem ismeri fel a gazdáját egyik pillanatról a másikra?
Én megnézetném egy dokival, ugyanis lehet Alzheimer kór is. Sajnos a legtöbb orvos itt nem ismeri el, hogy a kutyáknak is lehet, külföldön már elfogadott tény.
Egy, számomra nagyon kedves barátom kutyájának is van, van, hogy úgy kel, hogy nem tudja kik azok az emberek és kutyák körülötte, de ő barátságos, így csak örül, mert azt hiszi, hogy újabb idegeneket ismer meg :S :(
Viszont mivel nem ismerik el, gy gyógyszert nem kap. Állatorvos tagadja, h van ilyen, humán orvos nem írja fel a gyógyszert, még a magyar Alzheimer társasághoz (vagy mi a nevük, nem tudom pontosan) is fordult segítségért, de sajnos gyógyszert ők se tudnak adni. Egy külföldi orvos próbál neki neten keresztül tanácsokkal segteni.
Úristen, elképesztő, hogy még mindig nem elfogadott az Alzheimer-kór kutyáknál. Nálunk is előfordult sajnos, hogy a nagyon idős kutyám néha nem ismert meg, szerencsére ritkán történt ilyesmi, de nem volt kellemes, amikor nem tudtunk bemenni a kapun, mert megugatott és nem tudtuk, hogy ha bemegyünk vajon mi lesz.
Sajnos hiába fiatal egy kutya, a sok összevissza felelőtlen tenyésztésnek/szaporításnak (vagy egyszerűen becsúszott hibának) köszönhetően már fiatal korban is jelentkezhet. Illetve sok befolyásoló tényező van, ha olvasol róla kicsit, hogy mi is ez pontosan, akkor majd láthatod, hogy sajnos fiatal korban is kialakulhat (persze szerencsére ritka).
Ha nem ez, akkor én azt mondanám, hogy birtokolni akar téged, nem akarja, hogy elmenj, vagy esetleg azért nem akar beengedni, mert úgy érzi övé a lakás (falkavezérségi probléma). De az is lehet, hogy ez egyfajta játék/kényszer lett nála, amiről meg kell próbálni leszoktatni. Az is lehet, hogy csak több figyelmet akar, lehet rosszul értelmezed a jelzéseit és az másfajta ugatás, lehet pl. izgatott ugatás is, hogy veled akar menni, ne hagyd ott, üdvözöl, játszani akar stb.
Nálam is volt ilyen a 2 kutyámnál, egyszerűen támadtak ha oda értem a kerítéshez..de rájuk szóltam erélyesen és rájöttek hogy hát mégse kéne megtámadni. Pillanatnyi figyelmetlenség volt a fiatalabbiktól, az öreg viszont már süket is volt, meg elég gyengénlátó...vele jelbeszéddel kommunikáltam.
A falkavezérségeddel is probléma lehet, vagy lehet hogy tényleg beteg a kutyád sajnos. Dokihoz vidd l, hátha kiderül valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!