Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetnek ha a kutyám...

Mit tehetnek ha a kutyám (2éve mar megvan) nem ismeri fel a gazdáját egyik pillanatról a másikra?

Figyelt kérdés
A kutyám 2éve megvan kicsi korától nálam van es tegnap egyszerüen nem ismert fel.. Nem enged be a házba es nem is enged ki se. Ugy csinál mintha idegen lennék… Ez miért van? Mit tehetnék hogy megismerjen újra?
2013. nov. 26. 06:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
41%
Nem, nem ismer fel, hanem úgy tartsa ő a falkavezér a háznál. Nem tart tőled, tiszteletlen. Képzelj el egy farkasfalkát. Az alfa kapja a legjobb helyet. Az omega pedig jó , hogy nem kint alszik szakadó esőn át villámláskor mindig. Utolsónak eszik ... . Az én kutyám tudja, hogyha megfogom a kajáját evés közben akkor nem tehet semmit mert én vagyok a falkavezér. Régebben támadott a kezemre, de megtanulta ki az úr a háznál.
2013. nov. 26. 07:05
 2/20 Lienah ***** válasza:
4%
Maximálisan egyetértek az elöttem szólóval... Valahol azt olvastam, hogy nyakon-fülön kell harapni, hogy tudja ki az úr a háznál (de simán elképzelhető, hogy babona)..
2013. nov. 26. 07:36
 3/20 anonim ***** válasza:
22%
be van oltva veszettség ellen?
2013. nov. 26. 07:47
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Én megnézetném egy dokival, ugyanis lehet Alzheimer kór is. Sajnos a legtöbb orvos itt nem ismeri el, hogy a kutyáknak is lehet, külföldön már elfogadott tény.

Egy, számomra nagyon kedves barátom kutyájának is van, van, hogy úgy kel, hogy nem tudja kik azok az emberek és kutyák körülötte, de ő barátságos, így csak örül, mert azt hiszi, hogy újabb idegeneket ismer meg :S :(

Viszont mivel nem ismerik el, gy gyógyszert nem kap. Állatorvos tagadja, h van ilyen, humán orvos nem írja fel a gyógyszert, még a magyar Alzheimer társasághoz (vagy mi a nevük, nem tudom pontosan) is fordult segítségért, de sajnos gyógyszert ők se tudnak adni. Egy külföldi orvos próbál neki neten keresztül tanácsokkal segteni.

2013. nov. 26. 07:55
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Úristen, elképesztő, hogy még mindig nem elfogadott az Alzheimer-kór kutyáknál. Nálunk is előfordult sajnos, hogy a nagyon idős kutyám néha nem ismert meg, szerencsére ritkán történt ilyesmi, de nem volt kellemes, amikor nem tudtunk bemenni a kapun, mert megugatott és nem tudtuk, hogy ha bemegyünk vajon mi lesz.

Sajnos hiába fiatal egy kutya, a sok összevissza felelőtlen tenyésztésnek/szaporításnak (vagy egyszerűen becsúszott hibának) köszönhetően már fiatal korban is jelentkezhet. Illetve sok befolyásoló tényező van, ha olvasol róla kicsit, hogy mi is ez pontosan, akkor majd láthatod, hogy sajnos fiatal korban is kialakulhat (persze szerencsére ritka).

Ha nem ez, akkor én azt mondanám, hogy birtokolni akar téged, nem akarja, hogy elmenj, vagy esetleg azért nem akar beengedni, mert úgy érzi övé a lakás (falkavezérségi probléma). De az is lehet, hogy ez egyfajta játék/kényszer lett nála, amiről meg kell próbálni leszoktatni. Az is lehet, hogy csak több figyelmet akar, lehet rosszul értelmezed a jelzéseit és az másfajta ugatás, lehet pl. izgatott ugatás is, hogy veled akar menni, ne hagyd ott, üdvözöl, játszani akar stb.

2013. nov. 26. 08:53
 6/20 anonim ***** válasza:
0%
Vedd le a sapkád amikor belépsz :-)
2013. nov. 26. 08:56
 7/20 anonim ***** válasza:
nem volt semmi előzménye? milyen fajta? egyéb betegsége van? szaporított vagy mentett a kutya?
2013. nov. 26. 09:04
 8/20 anonim ***** válasza:

Nálam is volt ilyen a 2 kutyámnál, egyszerűen támadtak ha oda értem a kerítéshez..de rájuk szóltam erélyesen és rájöttek hogy hát mégse kéne megtámadni. Pillanatnyi figyelmetlenség volt a fiatalabbiktól, az öreg viszont már süket is volt, meg elég gyengénlátó...vele jelbeszéddel kommunikáltam.

A falkavezérségeddel is probléma lehet, vagy lehet hogy tényleg beteg a kutyád sajnos. Dokihoz vidd l, hátha kiderül valami.

2013. nov. 26. 12:54
 9/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.. Igen be van oltva, falytiszta kuvasz, szaporitott,nincs semmien betegsége:) Már máskor is volt ilyen de akkor csak az ajtónál nem akart beengedni de akkor is csak morgott! Tegnap nagyon meg lepődtem mert oda álltam a kapuhoz és ugatott mintha idegen lennék, szólitottam őt a nevén is, de nem hallgatott rá, rászoltam h ne ugasson, és még akkor sem reagált semmit sem csak ugatott. az egyik családtagom kijött, rászolt a kutyára és akkor sem, lefogta hogy hagy tudjak bemenni és nekem akart jönni a kutya
2013. nov. 26. 14:18
 10/20 anonim ***** válasza:
0%
A kuvasz már csak ilyen, szerintem ha már most így viselkedik később elharapja a nyakad :)
2013. nov. 26. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!