Tényleg ekkora szemét vagyok, amiért nem engedem, hogy lányomnak kutyája legyen?
Két gyermekkel élek egy háromszobás panellakásban. A nagyobbik (13 éves lány) imádja az állatokat, és egy ideje kutyát szeretne. Én nem rajongok az állatokért, gyerekkoromban soha nem volt otthon kutyánk, meg más sem, és soha nem is vágytam rá. Ezzel most is így vagyok, sőt kifejezetten taszít a gondolat, hogy egy kutyával kelljen egy lakásban élnem. Egyszerűen ilyen vagyok. Az is zavar, ha más kutyája rám ugrik, megnyal, stb. Messziről nincs bajom a kutyákkal, csak foglalkozni ne kelljen velük, és ne lakják velük egy légtérben...
Szóval én nem engedem, hogy kutya jöjjön a lakásba, és kész. Hiába mondja a lányom, hogy az ő kutyája lenne. Reggel 7-kor elindul suliba, és heti 3 olyan nap van, amikor edzés miatt 7-kor ér haza. Az apjával elváltunk, minden második hétvégén nála van. Nagszülőkhöz is megy nélkülem, nyáron pedig táborok, stb... szóval elég sokszor rám maradna a kutyával való foglalkozás, amit én nem szeretnék, és szerintem a kutyának se lenne a legjobb, ha nem mindenki szeretettel fordul felé. A költségekről nem is beszélve (egyedül nevelem a két gyereket).
Lányom haragszik rám,szerinte szemét vagyok. Az apja szerint is bele kellene egyeznem, és mások is mondták hogy ha ennyire akarja azt a kutyát, engednem kellene. De mégis miért?? Azt miért nem veszik figyelembe, hogy ha kutya lenne otthon, minden nap rossz szájízzel lépnék be az otthonomba?
Amúgy teknős és hörcsög van most otthon, szintén lányom kérésére, nagyszülőknél pedig 2 kutya (kb. 2 hetente találkoznak).
A múltkor a rádióban volt egy betelefonáló, aki nagyon ügyesen megoldotta a kérdést.
Vett egy plüss kutyát a gyereknek, akit a megegyezés szerint 2 hónapig el kellett látnia mint egy igazi kutyát. Ez volt a teszt és a szülő ahogy ígérte nem segített.
Korán fel kellett kelnie sétáltatni (vinnie kellett a plüsst magával hidegben, esőben ... ) délután le kellett vinnie sétálni rendes hosszú időre. Ha ment volna barátokhoz nem lehetett mert a kutya volt az első el kellett "látnia". A gyerek elég hamar belátta, hogy nem menne neki :)
De egyébként nem, nem vagy szemét csak realista.
Amikor felnő lesz elég ideje kutyázni a saját lakásában.
Előző vagyok: bocs, látom más is hallotta már ezt a módszert :)
Egyébként nagyon könnyen ki tudod még egészíteni. Szőnyegpucolás (képzeletbeli pisi-kaki után) tanítás címszó alatt, minden este olvasson fel neki egy könyvből, legalább 15-20 percig (nem, nincs tv, a kutya az első) stb...
# 19/24 Időpont tegnap 23:10
De, gondolom te is tudod, hogy az átlagnak köze sincs ahhoz, amit te leírtál magadról. Igen szép teljesítmény a tiéd, gratulálok is hozzá, a szüleid is büszkék lehetnek rád. Csak mondjuk a 13 évesek közül, 100-ból talán 2 ilyen. A többiek ígérgetnek, aztán úgy viselkednek, ahogy a koruknak megfelelően a kamaszok szoktak, és a szülők gondja a kutya.
Köszönöm a sok választ! Már többször próbáltam beszélni vele erről, de nem érti, vagy nem akarja érteni. Lehet hogy tényleg kipróbáljuk az említett plüssös módszert, bár nála ez eleve bukó lenne, mert sokszor nincs itthon és egyszerűen nem lenne ideje rá.
A menhelyes sétáltatós ötlet nagyon jó, köszönöm! Erre szívesen szánnék én is időt, mert mégiscsak egy program vele (egyre ritkább az ilyen, kamaszodik.. ), és azzal nincs bajom, hogy sétáljunk egy kutyával, csak azt nem szeretném, ha az én lakásomban élne egy kutya akivel rendszeresen foglalkoznunk kell.
Köszönöm még egyszer.
"sokszor nincs itthon és egyszerűen nem lenne ideje rá. " - ezzel máris tudsz érvelni a lányodnak. Így ugyanis nem szabad kutyát tartani, te meg nem szeretnél és kész. Ha hisztizik, ha nem, nem lehet és pont.
Ha mentek menhelyre, akkor egy tanács: játszóruhában és cipőben menjetek. Olyanban, amit nem sajnáltok, ha sáros, szőrös, nyálas és büdös lesz. Csak, hogy ne érjen rossz élmény, jobb előre felkészülni :) (Menhelyen vagyok önkéntes).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!