Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg ekkora szemét vagyok,...

Tényleg ekkora szemét vagyok, amiért nem engedem, hogy lányomnak kutyája legyen?

Figyelt kérdés

Két gyermekkel élek egy háromszobás panellakásban. A nagyobbik (13 éves lány) imádja az állatokat, és egy ideje kutyát szeretne. Én nem rajongok az állatokért, gyerekkoromban soha nem volt otthon kutyánk, meg más sem, és soha nem is vágytam rá. Ezzel most is így vagyok, sőt kifejezetten taszít a gondolat, hogy egy kutyával kelljen egy lakásban élnem. Egyszerűen ilyen vagyok. Az is zavar, ha más kutyája rám ugrik, megnyal, stb. Messziről nincs bajom a kutyákkal, csak foglalkozni ne kelljen velük, és ne lakják velük egy légtérben...

Szóval én nem engedem, hogy kutya jöjjön a lakásba, és kész. Hiába mondja a lányom, hogy az ő kutyája lenne. Reggel 7-kor elindul suliba, és heti 3 olyan nap van, amikor edzés miatt 7-kor ér haza. Az apjával elváltunk, minden második hétvégén nála van. Nagszülőkhöz is megy nélkülem, nyáron pedig táborok, stb... szóval elég sokszor rám maradna a kutyával való foglalkozás, amit én nem szeretnék, és szerintem a kutyának se lenne a legjobb, ha nem mindenki szeretettel fordul felé. A költségekről nem is beszélve (egyedül nevelem a két gyereket).

Lányom haragszik rám,szerinte szemét vagyok. Az apja szerint is bele kellene egyeznem, és mások is mondták hogy ha ennyire akarja azt a kutyát, engednem kellene. De mégis miért?? Azt miért nem veszik figyelembe, hogy ha kutya lenne otthon, minden nap rossz szájízzel lépnék be az otthonomba?

Amúgy teknős és hörcsög van most otthon, szintén lányom kérésére, nagyszülőknél pedig 2 kutya (kb. 2 hetente találkoznak).

2016. nov. 7. 15:45
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Az en szuleim is igy voltak vele anno. Akarhogy sirtam, bizonyitottam, nem kaptam meg. Belegondolva, nem is tudtam volna megbirkozni a felelosseggel. Egy lazado, lusta, sertodekeny kis 3,14csavoltam. Nem volt valo nekem, sit, egy gyereknek sem valo. Csakis csaladi kutyanak. Ha a csalad nem akarja, nincs kutya. Nekem is a 26. szulinapomra sikerult megerni fejben es lehetosegekben is. A gyerek kutyaja igazabol sosem a gyereke. Nem szokott tudni egy 13 eves kislany kutyat nevelni, szobatisztasagot, szep setat, alapveto viselkedesi korrekciokat tanitani, a gyerek nem tud falkasorrendet felallotani, sem megfeleloen szocializalni. Utanaolvasassal sem. Nincs meg a kello magabiztossag, elettapasztalat, kitartas, motivacio. Jatszani es szeretni tud a gyerek, de ez edes keves. Neked meg ezekhez a feladatokhoz nem fullik a fogad, ezt el Kell fogadnia, aztan lesz kutya, amikor megengedheti maganak. Ugy is te lennel vele tobbet. O majd jar erre-arra, plane par ev mulva, a baratok fontosabbak lesznek, aztan egyetemre sem viheti. A te kutyad lenne. A volt ferjed meg ne neked magyarazzon, ha annyira jofej szulo akar lenni, hanem vallalja be o a szorgolyot akkor.
2016. nov. 7. 17:18
 12/35 anonim ***** válasza:
94%
Ismerős megcsinálta a gyerekeivel, akik szintén kutyát szerettek volna, hogy kaptak egy plüsskutyát, etetniük kellett, minden nap lemenni vele és persze minden olyasmit megcsinálni, amit egy kutya után kell. Azt mondta nekik, hogy ha három hónapig ezt tudják csinálni, akkor amint lejár, másnap már jöhet is az igazi kiskutya. Nem sikerült. A gyerekek ezek után önként egyeztek bele, hogy most nem kell még kutya.
2016. nov. 7. 17:25
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy szemét emiatt, ahogy a többiek is írták már, meg lehet a te oldaladat is érteni. Még mindig jobb ez a helyzet, mint amikor hirtelen felindulásból odakerül a kutya, 3 nap múlva meg kiteszik az utcára, mert bepisil, ugat, harapdál...

De a lányodat is meg tudom érteni, mert velem is ugyan ez volt, 15 éves korom óta vágytam egy kutyára, aztán majd' 10 év múlva végre itt van mellettem. Ami a csavar, hogy a ugyan így voltak mint te (kutya ide be nem teszi a lábát, stb), csak amióta megvan a kutyám, azóta kb teljesen kisajátítják (pedig nem kölyök, felnőtt örökbefogadott), volt hogy 2 napra elutaztunk a párommal és addig elvállalták a szülők, de kár volt rájuk bízni, mert alig akarták visszaadni, anyám maga mellett altatta, cipelte magával mindenhova, akkora hisztit csapott, amikor mentünk érte, mint egy 5 éves, akitől elveszik a babáját... De amikor én akartam kutyát, akkor szó se lehet róla... Szóval majd te se csináld ezt :)

2016. nov. 7. 17:34
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

A menhelyes kutyasétáltatás nagyon jó ötlet. Még akkor is, ha ez a te idődből is sokat elvenne.

Egy kutya anyagilag is nagy terhet ró a családra+ nagy felelősség. Ezen kívül amíg kicsi sok cirkusszal jár. Szobatisztaságra nevelni, éjszakánként felkelni hozzá, hogy levidd pisilni, nem egyszerű.

Persze, ha az ember vágyik rá, akkor ez nem teher, de ezeket a dolgokat a lányod nem tudja egyedül intézni, így a legtöbb dolog rád maradna. Gondolom ez a két gyerek mellett nem nagyon hiányzik.

(Azt egyébként csak nagyon félve merem mondani, hogy egy állat annyira őszintén tud szeretni, hogy ha hazavinnétek egyet, akkor valószínűleg megszeretnéd)

De egy háziállat örökbefogadása tényleg olyan nagy döntés, amit egy gyerek egyedül nem hozhat meg.

Szóval nem vagy gonosz, ha nem akarsz bevállalni egy kiskutyát.

2016. nov. 7. 17:41
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Teljes mértékben egyetértek az utolsóval.

Lehet gyerekes,de fix,hogy nincs se ideje,se kedve 1 óra intenzív lemozgatásra,6-7 maximum 8 óránként levinni egészségügyi sétára,1 órát sétátatni,4•15 percig tanítani (nem vézna kis "ülj!" parancsszóról beszélek,mert ezzel egy igazi kutyánál se jutna semmire,egy eltökélt "Ülj! (...) Ügyes,jólvan"-ot várunk,mert ugye jutalmazni is kell) és persze játszani.

Ez a leírás egy kis vagy közepes mozgásigényű kutyára illik. Te pedig maximum egyszer szólj neki,ha valamit a kutyával meg kell csinálni,te nem csinálod meg.

Az apuka is nyugodt maradhat,mert a "teszt" előtt megmondod,hogy nem hiszed hogy van rá ideje,amúgy meg vegye meg ő,ha Ennyire ért hozzá.

2016. nov. 7. 17:41
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy szemét. Egy 13 éves gyerek nem tud ellátni egy kutyát. Pláne nem tudja, milyen költségekkel jár a kutyatartás. A meglévő állataival foglalkozik megfelelően? Mert ha egy elég rövid életű hörcsögre ráunt, akkor egy 15 évig élő kutyának elég sanyarú sorsa lenne.

Az apjával is elbeszélgetnék egy kicsit...majd akkor járjon a szája, amikor nála már van kutyáhaa gyereknek, és folyamatosan helyette foglalkozik vele.

2016. nov. 7. 18:23
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Ja és amúgy ezeket amiket leírtál, nyugodtan elmondhatod a lányodnak. Mert sok gyerek is ide jár kérdezni, hogy hogyan győzze meg a szülőt hogy lehessen kutya, a szülő meg csak annyit mond, hogy "nem lesz, mert azt mondtam", szegény gyerek meg nem érti és reménykedik... Beszélj vele erről őszintén, hidd el, sokkal jobb neki is ha tudja az okát és mérlegelni tud, mintha csak ráförmedsz, hogy nem.
2016. nov. 7. 19:51
 18/35 anonim ***** válasza:
Menjen menhelyre onkenteskedni
2016. nov. 7. 22:22
 19/35 anonim ***** válasza:
41%

Mi az, hogy egy 13 éves nem tud ellátni egy kutyát?

Az anyagi részbe beleegyezek, aláírom h egyszerűen képtelenség.

De a többi dolgot igenis meg tudja csinálni egy 13 éves. Én 10 évesen kaptam meg az első kutyámat, hihetetlenül sokat olvastam a kutyanevlésről, de még többet foglalkoztam vele. Konkrétan elvi kérdést csináltam abból, ha valaki a családból bármit is akart volna vele csinálni, de erre nagyon lehetőségük sem volt, mert napi több órát tanítottam, simogattam, sétáltam és játszottam vele. Nem akartam sehol se több napig ott aludni, mert úgy nem én raktam elé a vacsoráját és iszonyú féltékeny voltam, h ettől mást fog szeretni. A kutyasuliba ő volt az egyik legjobb, minden nap 6-kor keltem, és suli előtt fél-egy órát engedelmességiztünk. Európa Bajnokságon is a dobogóra állhattam vele és ekkor alig múltam 13 éves! Mellesleg 13 voltam amikor a második kutyámat megkaptam és őt is hasonló szorgalommal tanítottam.

Én megértem, ha valaki nem szeretné kutyákkal megosztani az otthonát és tisztelem, h felismeri, h nem lenne jó a kutyának és ennek fényében nem is vállal kutyát. De kifejezetten degradálónak érzem a fiatalokra nézve azt a kijelentést, hogy nem képesek gondoskodni egy kutyáról(az anyagiaktól eltekintve).

Amúgy, ha az apuka olyan jó 5letnek gondolja, miért nem vesz ő egy kutyát és gondoskodik róla?

19/L

2016. nov. 7. 23:10
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

19-es: a gyerek heti háromszor reggel 7-től este 7-ig nincs otthon. Így hogy gondoskodhatna a kutyáról?

Nálunk sem engedték a szüleim, hogy kutya legyen, addig, amíg nem "örököltünk" egy tacsit a nagymamámtól. Arról szó sem lehetett, hogy kidobjuk, hát beköltözött. Mindenki imádta.

2016. nov. 8. 05:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!