Hova tudom tenni a palotapincsit télen? Lehet kint?
Értem, hogy a kérdező nem egy nagy állatbarát, vannak ilyenek. Nem lehet mindenki kutyabubus.
Viszont azt látom kedves kérdező, hogy megszületett a gyerek, és valami félistenként tisztelteted magad és a gyereket meg valami érinthetetlenként kezeled. Én pl. nagypapám rotijába csipmaszkodva tanultam meg járni. És? Élek.
Tök jogos, hogy a szőrt nem szereted, de azt a kutyát le is lehet tökrövidre nyíratni. Lehet elkeríteni egy részt, hogy pl. gyerekszobába nem mehet be. Lehet felszerelni kis fakaput.
Az meg hogy szőrös a cumi, nem a kutya hibája, nekem komondorom van, előtte malamut keverékem volt, és érdekes mód a táyérokról, poharakról, de még a nappaliban sem áll a szőr. Pedig jócskán van/volt rajtuk.
Azt látom, hogy oké, hogy nem túlzottan kedveled a kutyát, (nálam is, ha kedve tartja bejön, de értelmes keretek közöt, hálóba pl. nincs bejárása, és nem, nem alszom vele, nem nyalom a seggét, holott imádom őt) de annyira becsavarodtál a gyerektémába, hogy tipilkusan az a szülő vagy, aki haptákba állítja a családot, mert az' szent gyermek....
Nem, a pincsi NEM való kintre, pici ahhoz, és ha utána olvasol, láthatod hogy arra lett kitenyésztve, hogy lakás, alias társkutya legyen.
Inkább ajándékozzátok oda valakinek, és ne legyen még hangyátok sem.
Ugye, hogy milyen hasznos volt feltenned a kérdést?
Kint lesz a kutya, ahogy azt eredtileg is tervezted. Azért egy tanácsot fogadj el mégis. Ne tarts többé állatot, legalábbis addig, amíg nem változik meg az a felfogásod, hogy "az csak egy állat".
Nem vagyunk egyformák, mindenki másképp él és ne haragudj meg azokra, akik szerinted "oltogattak". Ők azok, akik vették a fáradságot, megismerték az állataikat és családtagként bánnak velük.
Én is állatokkal élek, napi fél óra takarítással tökéletesen tiszta a ház, de valóban nehéz lehet így neked, hogy csak nyűgként tekintesz a kutyára és így ki nem állhatod a teendőket körülötte.
Reméljük, hogy minden rendben lesz a kutyussal kint és megnyugszol, mert a válaszaidból kiérződik, hogy fáradt vagy.
Azért szánj arra a kutyára egy kis időt, mert szüksége van a törődésre, és ő nem tehet arról, hogy büdös, vagy hullik a szőre...
A kutya attól büdös, mert valami gond van vele:
- vagy nem megfelelő táplálás
- vagy bőrbetegség
- esetleg fogkő, foggyulladás
Attól bolhás, mert nincs rajta folyamatosan hatékony bolha és kullancs elleni szer (ha lenne, nem kapná vissza a szomszéd kutyáktól).
Attól csavarog el, mert:
- ivaros
- a gazdája nem foglalkozik vele, nem neveli, nem viszi sétálni stb.
- mert nem megfelelő a kerítés
Attól "szül" (ellik), mert nincs ivartalanítva vagy figyelve rá, hogy ha tüzel, ne kerüljön kan kutya a közelébe.
Tehát mindez nem a kutya hibája. Hanem a párodé, aki a gazdája.
Valahol megértelek téged is, nem a te kutyád, nem te akartad, a gazdája meg nem foglalkozik vele.
Írtam, hogy mit tegyél vele télre, ha nem sikerül addig megfelelő helyre elajándékozni:
vegyetek vagy csináljatok hőszigetelt kutyaólat (kívül-belül OSB lap, alul-felül is, a két réteg között hungarocell, mindez deszka vázon), az ajtajára hófüggöny, belülre pedig szalma. Így nem fog fázni a házában. A szalmát cserélni kell, ha vizes lesz.
Csinálni olcsóbb, venni egyszerűbb ólat. Ennyit tegyél meg légyszi érte. Elhiszem, hogy nem szereted, de ez nem a kutya hibája, aki ki van nektek szolgáltatva.
Addig is próbálj neki új gazdát találni, állatvédők segítségével.
Itt is megpróbálhatod, nem tudom, mennyire aktívak:
Akkoir beszélni kellene pároddal, hogy oké, imádja a kutyát, de ha megdögönyözte, mosson kezet utána.
Nagyon rendes tőled, hogy próbálod javítani a bolhásságát, de azt saccolom, hogy ide szakszerű segítség kell, amit írtad, nem tudjátok megfizetni. Kérd annak az állatvédő csajszinak a segítségét, hogy legyen rendbetéve a kutya bundája, bőre, mert neki sem jó így ám.
Kérdezted igen, mi a teendő. Így-úgy de mondtuk, hogy szobakutya nem való kintre.
HA már párod kutyája, és ennyire odavan érte, miért nem ő viseli gondját? Oké, hogy egy pár vagytok, miért csak neked kellene megoldani?
Sokat segítene, ha kozmetikussal, állatorvossal rendbe lenne téve. Szőr és élősködő helyzeten is, ez így senkinek sem jó. HA pedig tényleg nem akarsz vele szenvedni (valahol azért jogosan) akkor tényleg nincs más, mint oddadni valakinek, meghirdetni, menhely segítségét kérni, hogy közvetítsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!