Hova tudom tenni a palotapincsit télen? Lehet kint?
A palotapincsi nem kinti kutya. Hiába csinálsz neki akármilyen hőszigetelt kutyaházat, nem lesz neki olyan hőmérséklet, hogy ellegyen benne kint télen. Ha nem fagy meg, valószínűleg megbetegszik, gondolom akkor meg az állatorvosi költségeket sokallnád. Értem én, hogy nem szereted a kutyát, meg szőrös, meg büdösnek találod, meg gyereked van, de a kinti lét nem megoldás neki télen.
Próbáltátok már kozmetikushoz vinni? Lehet, hogy ő ki tudna találni valami megoldást, hogy ne legyen büdös, a szőrhullást pedig biztosan tudja mérsékelni egy fürdetéssel és egy alapos fésüléssel.
Nehogy kint hagyjátok szerencsétlent. 9 éves nád,ne most akard kiszoktatni,jól írta az első.
Lehet a bűzmirigyét kéne egy kozmetikussal megnézetni.
Mivel etetitek? Attól is lehet erősebb szaga,ha kvàzi szemetet eszik.
Esetleg rosszak a fogai és a szájszagát èrzed.
Mondjuk el nem tudom kèpzelni,hogy egy ekkora kutya olyan hű de sokat szőrözne. Naponta fésüljétek ki. A párod is megtudja csinálni mondjuk este tv nézés közben,nem nagy kunszt. A furminátor kedélyeket csodára képesek.
A babával meg ne takarózz,hogy miatta van kinn a kutya. Süt az írásodból,hogy bármit megtennél,hogy a párod eltüntesse onnan.
Ja és ugyanilyen lakásban lakunk 2 kutyával.csak az egyiknek hullik a szőre,de a fésulüléssel minimális,naponta úgyis felsöprök,felmosok és nem köpjúk a szőrt. Nem mondom,hogy nincs szőr pl a pólómon,de ennyitől senkinek sem lesz baja.
Gondold meg. Persze ehhez kellene a párod is,nem csak annyi,hogy szereti a kutyát,megsimogatja munkába menet meg jövet és ennyi
A kutya felelősséggel jár. Ez alól nem kellene kibújnod. A szoba kutyának bent a helye télen, különösen egy idős kutyának. Erre gondolnotok kellett volna akkor, amikor magatokhoz vettétek. Lehet megsértődni, hisztizni, de nem rakhatjátok ki teljesen. Oldjátok meg a benti tartását, akár szobakennellel. Itthon is sok ezren tartanak kis lakásban kutyát gyerek mellett gond nélkül. Lehet támogatni, nem támogatni a lakásban tartást, de a pincsit arra találták ki, hogy bent éljen. Ezt igényli a habitusa is, a szervezete is.
Egyébként a kutyához való hozzáállás és a vele való bánásmód, az, hogy mennyire vagy felelősségteljes egy állattal jól megmutatja, hogy milyen szülő is leszel, mennyire leszel felelős a gyerekeddel.
A felfogásodat, helyesírásodat és stílusodat pedig remélem nem tanulja el a gyereked...
A furminátor tényleg nagyon jó dolog! A szőrözést nagyban csökkenti. 1-es voltam, ezért javasoltam a kozmetikust én is, mert neki van ilyen eszköze (ha látatlanban nem szeretnél beruházni egy 8000 Ft-os csodakefére)
Sok a dolgod a baba körül, ezt senki nem vonja kétségbe, de nem tudom, hogy milyen megoldásra gondolsz.
Ki akarod tenni a kutyát? Tedd ki!
Senki nem fogja azt mondani neked, hogy megfelelő egy szobakutyának a kinti kutyaház, egy kis hőszigeteléssel, mert nem az.
Nekünk nagytestű, nagy bundájú kutyáink vannak, legvastagabb hőszigeteléssel ellátott kutyaházuk van, ajtóval. Ez annyit jelent, hogy ha 0 fok van kint, akkor a kutyaházban kb. 10-12.
Ez egy palotapincsinek nagyon kevés. Kb. olyan, mintha Te egy sídzekiben kint lennél.
Szerintem annyit tudsz magadnak könnyítésül kitalálni, hogy amikor jobb idő van, akkor hagyod, hogy kint legyen a kutyus, de nagy hidegben és éjszakára beengeded az ajtó mellé. Esetleg vehetsz egy szobakennelt, ahol egy kicsit el tudod szeparálni.
De egy kozmetikai kezelés tényleg csodákat művelhet a kutyával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!